Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tego się nie ma we krwi. Ja nie lubiłam w-fu. Może się nie migałam od ćwiczeń (nie miałam rocznych zwolnień), ale ćwiczyłam z musu. Miałam słabe oceny i raczej za starania niż umiejętności (mam kilka słabych punktów, jak np. brak siły w rękach, czyli podnoszenie ciężarów, wymyk, odmyk - w życiu tego nie zrobiłam i dostawałam dwóje tylko za to, że podeszłam do zadania. Laski dźwigały 40 kg, a ja nawet 10 nie podniosłam na klatę :rotfl:. Albo gry zespołowe. No panicznie się bałam piłki, jak leciała w moją stronę, to się chowałam zamiast łapać, a potem to już się zwyczajnie bałam, bo przeze mnie drużyna przegrywała i laski krzyczały w moją stronę ;)).

Haha, dlatego uważam, że szkolny system jest do dupy, każdego może zniechęcić do sportu. No nie powinno być tak, że od jednej osoby się wymaga, aby we wszystkim była dobra. Takie osoby na palcach jednej ręki można policzyć. Jak ktoś chce chodzić na gimnastykę, to niech chodzi na gimnastykę, jak na tańce, to na tańce, jak na koszykówkę, to na koszykówkę, itp.

Tego się nie ma we krwi. Ja nie lubiłam w-fu. Może się nie migałam od ćwiczeń (nie miałam rocznych zwolnień), ale ćwiczyłam z musu. Miałam słabe oceny i raczej za starania niż umiejętności (mam kilka słabych punktów, jak np. brak siły w rękach, czyli podnoszenie ciężarów, wymyk, odmyk - w życiu tego nie zrobiłam i dostawałam dwóje tylko za to, że podeszłam do zadania. Laski dźwigały 40 kg, a ja nawet 10 nie podniosłam na klatę :rotfl:. Albo gry zespołowe. No panicznie się bałam piłki, jak leciała w moją stronę, to się chowałam zamiast łapać, a potem to już się zwyczajnie bałam, bo przeze mnie drużyna przegrywała i laski krzyczały w moją stronę ;)).

No moze we krwi faktycznie sie nie ma ale można w dziecku zaszczepić miłość do uprawiania sportu.Ja odkąd pamietam coś uprawiałam pływanie tenis miałam nawet przygodę z baletem( krótka bo okazało sie ze predyspozycji nie mam :lol2:) Teraz moja młoda tez typ sportowca od kilku lat gra w tenisa pływa chodzi do szkoły tańca.Czym skorupka za młodu nasiaknie itd....:p