Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ilona, jak to na asfalt?

u mnie biegaja w takich widzialam tez sciezami wysypanymi kamyczkami czy czyms tam......no po chodniku tez(wylane asfaltowe)

ale i tak najwiecej to widze asics niz nice...nice to nosza ot tak, do polazikowania...a najwiecej ich widze na placu pod szkola :lol2:

No po utwardzanym. Ścieżka leśna nie, bo będą się zapadać, ślizgać, łatwo o kontuzję.

A znowu te na ścieżki leśne nie nadają się po asfalcie/chodnikach, bo szybko się zetrą i zniszczą na twardej powierzchni.

A masz jakieś zwykłe adidasy Magda? Może zacznij w zwykłych jak nie jesteś pewna, a jak złapiesz bakcyla, kupisz do biegania.

Szczerze? Przed ciążą duuużo biegałam, ale na bieżni, około godzinki dziennie (10-12 km) i do głowy mi nie przyszło kupować buty :no:. Teraz jakaś głupia moda jest, że jak chcesz biegać, to już teraz potrzebujesz buty, ubranie, zegarek, itp.

Jak byłam w sklepie i mówiłam, że biegam do 10 km, to mi powiedzieli, że jak się pokonuje dystans 10 km to warto się rozejrzeć za butami. Wcześniej - nie. Ogólnie traktowali mnie jak małą dziewczynkę: "Ach tak, 10 km? To dopiero zaczynasz biegać?" :rotfl:

mam 2 pary ale fitnesowe zwykłe jakieś reeboki - biegałam rok temu weekendowo - wiem co i jak:) na orbitreka też w tych fitnesowych i na rower.

chodzi o to, żeby "zacząć" znów bo po prostu lenia mam.

Szczerze? Przed ciążą duuużo biegałam, ale na bieżni, około godzinki dziennie (10-12 km) i do głowy mi nie przyszło kupować buty http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyno.gif. Teraz jakaś głupia moda jest, że jak chcesz biegać, to już teraz potrzebujesz buty, ubranie, zegarek, itp.

bielizna!!! to też mam hahah

No po utwardzanym. Ścieżka leśna nie, bo będą się zapadać, ślizgać, łatwo o kontuzję.

A znowu te na ścieżki leśne nie nadają się po asfalcie/chodnikach, bo szybko się zetrą i zniszczą na twardej powierzchni.

u nas sciezki lesne sa utwardzane..nie takie piaszczyste wydeptane....

przyklad z neta

http://farm5.static.flickr.com/4001/4675175956_5eafd71a37.jpg

http://g.api.no/obscura/API/image/r1/escenic/978x1200r/1353937534/archive/04615/20120211-027b_4615014a.jpg

mam 2 pary ale fitnesowe zwykłe jakieś reeboki - biegałam rok temu weekendowo - wiem co i jak:) na orbitreka też w tych fitnesowych i na rower.

chodzi o to, żeby "zacząć" znów bo po prostu lenia mam.

bielizna!!! to też mam hahah

No to zacznij. Na przykład dzisiaj. A potem kupuj trzecie buty :rotfl:.

u mnie nie ma wyboru - park z żulami, więc biega się po kostce betonowej

Ilonka ale tamte nie do biegania - jedne już obdarte - chodzę w nich po ogródku a drugie płaskie, bez amortyzacji takie "do chodzenia". Chodzi o to, ze 150 zł kosztują więc wartto nawet na fitness je mieć albo na orbitreka :)