Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie Forumowiczki!

Renia, masz naprawdę super dom! :) Znalazłam ten wątek niedawno i uważnie go śledzę. My budujemy dom wg projektu - Dom w mandragorze (http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-mandragorze-g2/m49350faf4d9a2). Styl domu zatem bardzo podobny. W tej chwili jesteśmy jeszcze na etapie budowy stanu surowego. Ale zaczynamy się zastanawiać nad oknami. Gdzieś mieliśmy ich wygląd w głowie, ale jak trafiłam na Twoje forum, to od razu wiedziałam, że właśnie takie chcemy. Szczególnie to tarasowe, przesuwane, z niskim progiem. Napisz proszę gdzie zamawialiście okna. Ciekawa też jestem ceny... ;)

Pozdrowienia!

Monika - dla ścisłości, mój nick jest rodzaju męskiego, bo piszę z konta Męża :)

Cube witam, projekty bardzo podobne ale chyba bardzo podrożały ja za swoj płaciłam 1700 a tu takie ceny na archonie. Moje okna są dędowe z Stolbud włoszczowa, salon i jadalnia to okna o nazwie hs, czyli przesuwne z niskim progiem, uwazam je za bardzo drogie, to największe finansowe szaleństo mojego domu, w salonie okno ma 4 m i kosztowało 14 tyś, a w jadalni ma 3,20 i kosztowało 11 tyś. Okna bardzo drogie ale nie żałuję. Miałam kupić tylko hs do jadalni ale wyjście na taras mam i z salonu i z jadalni, więc i tak podejżewam ze częsciej będziemy korzystać z tarasu w jadalni. w każdym razie życzę powodzenia przy budowaniu i widzę ze niedaleko mamy do siebie!

Reni, apropo lokalizacji, z której strony Kraka mieszkasz? Odp jeśli chcesz oczywiście. A ztymi oknami to masakra, ceny odstraszają. Mi się marzy takie przesuwno-składane, że po złożeniu mam zamiast ściany otwartą przestrzeń. W UK to nawet popularne okna. Nie wiem czy w PL gdzieś takie produkują. Trzeba poszukać i nie przestraszyć się ceny ;)

Rzeczywiście bardzo drogie okna, ale patrząc na nie myślę, że warte swojej ceny :)

Właśnie ostatnio z mężem rozpracowaliśmy różnicę pomiędzy okuciami hs i hks i wolelibyśmy właśnie hs (przez te niskie progi)

Jeśli chodzi o koszt projektu, to chyba co roku są droższe, też płaciliśmy z 300zł mniej niż kosztuje obecnie.

Cube i widzę ze niedaleko mamy do siebie!
tak? czyli rozumiem, że też budujesz w okolicach Krakowa? :) :wiggle:

Reni, apropo lokalizacji, z której strony Kraka mieszkasz? Odp jeśli chcesz oczywiście. A ztymi oknami to masakra, ceny odstraszają. Mi się marzy takie przesuwno-składane, że po złożeniu mam zamiast ściany otwartą przestrzeń. W UK to nawet popularne okna. Nie wiem czy w PL gdzieś takie produkują. Trzeba poszukać i nie przestraszyć się ceny ;)

rere i tu cię zaskocze , Pol skone takie produkuje, przesuwne i składają się naprzykład 4 elementy, nazywa się to patio składane, jesli oczywiście myślę o tym co ty

http://www.pol-skone.eu/index.php/nodes/get/pl/123/

cube ja mogę powiedzieć że warto,

Edytowane przez reni1980

Witaj Reni!

Od kilku miesięcy bardzo aktywnie przeszukuję net z nadzieją znalezienia inspiracji do wykończenia mojego domku;) Jestem maniaczką szarości i właśnie w takich kolorach planuję wykończyć mój domek.

Dzisiaj trafiłam na Twoją stronkę!!! Nie uwierzysz, ale imię i rok urodzenia to nie jedyne elementy, które nas łączą..... widzę ogromne podobieństwo w pomysłach i kolorystyce, szczególnie kuchnia (okno - moje jest trochę wyższe ale też narożne), ścianka TV - b. podobna)..... W porównaniu do Twojego etapu, ja niestety oczekuję dopiero na rozpoczęcie prac w łazienkach... Ehhh daleka droga... ale fajnie znaleźć kogoś kto ma podobny gust i sporo ciekawych pomysłów. Będę zaglądać na Twoją stronkę, może kiedyś założę własną:)

A tak nawiasem mówiąc urzekła mnie Twoja kuchnia i piękne schody!!! Naprawdę świetne wyczucie gustu !!! Pozdrawiam ciepło.

MarJel no witam serdecznie, dawno cię nie było, a jak u ciebie , kiedy zobaczymy twój boski domek,

powiedz co myślisz o moim kinkieciku nad lustrem w górnej łazience?

Kinkiecik boski, idealnie pasuje!

U mnie duzo sie dzieje, teraz chlopcy maluja, ja krece nosem bo mi kolory nie pasuja, nie wiem ile puszek jeszcze sie zmarnuje, bo na razie dwa kolory zaakceptowalam :bash:

Wszystko w foliach, nie ma jak zrobic fotek, ale jak skoncza malowanie obiecuje fotorelacje:)

Remika witam serdecznie i życzę powodzenia na tym najtrudniejszym placu bojów (etapie)

MarJel no witam wreszczie, cieszę się że u ciebie tak daleko no i wkrótce zobaczymy fotki, nie marudź fachowcom bo się zabiorą do domu, pamietaj pierwszy wybór najlepszy! Jak będą zdjęcia to daj mi tu link abym szukać nie musiała, pozdrawiam

Reni, mam już kilka pytanek. Jeśli udzielałaś już podobnych odpowiedzi napisz gdzie je znajdę;)

1) z jakiej firmy masz okap, ja zastanawiałam się nad Franke z czarnego inoxu albo Teką inox + czarny panel, ale nie mam wyspy podobnie jak ty i muszę go jakoś zamontować nie w sufieciem, ale w ścianie - poradź proszę;) i napisz czy jesteś zadowolona z tego rodzaju okapu, bo one chyba nie mają takiego mocnego pochłaniacza jak te inne płasko/skośne

2) Jeśli chodzi o Twoje piękne schody, czy to drewno bejcowane na czarno? Na jakim etapie budowy musiałaś już zdecydować, że będziesz miała takie schodki wypuszczane ze ścian. Bo jak mam już otynkowane i zagipsowane ściany i chyba się niestety spóźniłam :bash:

3) Nie wiem czy dobrze widzę - czy wy macie centralny odkurzacz? Ja mam instalację pod niego i chciałam zapytać jak się korzysta?

4) Jeśli masz na parterze drugą łazienkę, pokaż nam proszę zdjęcia:) Chętnie zobaczyłabym również sypialnie, bo chyba była na chwilę - ale nie zdążyłam:(

Dobrze, na razie tyle;) Pozdrawiam

Remika, wow no dużo pytań:

Okap mam z teki , czy jetem zadowolona, raczej tak, no w każdym razie zastrzeżeń nie mam, ze schodami no niestety juz się nie da, montuje się je na etapie surowym, może nie stopnie ale te matalowe wangi, czyli u mnie zaraz po elektrykach.Schody sa dębowe, bejcowane na czarno.

Odkurzacz centralny mam, super to on nie jest ale 100 razy lepszy od normalnego, tzn, nie wyobrazam sobie tachać na górę normalny odkurzacz, ale z rurą 9 metrową zaplataną miedzy nogami udało mi się spaść ze schodów, nie wątpliwą zaleta centralnego to taka że cały ten syf wciąga do garażu, a nie z powrotem do pokoju jak przy normalnym odkurzaczu. Łazienkę na dole pokażę jak doczeka się lustra i kinkietu, mogę powiedzieć ze jest biało-czarna i malusia, i jest to raczej wc. Sypialnia bedzie ale jak poprawię to co się zepsuło, robe ją od nowa a to jeszcze potrwa, bo chwilowo ani funduszy ani czasu nie ma, a ogród lada moment będzie krzyczeć. Pozdarwiam

a mój okap wydaje mi się że ciągnie dobrze, no w każdym razie lepiej niż ten w mieszkaniu

Edytowane przez reni1980