Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Reni na 3 spos mogę rozumieć to co napisałaś - tzn rozumiem wszystko kwestią kasy - ile zarabia ten utrzymujący - ale myślę, że coraz więcej kobiet ma taki charakter, że nawet pracując niezgodnie z kwalifikacjami rwie się bo zamknięcie w domu 24 na dobę to najgorsza rzecz.

Zawsze podziwiałam kobiety - które siedzą z własnej woli z dziecmi, robią obiady i sprzątają i mówią, że się realizują ( nie wierzę ze takie na 100% są szczęsliwe) - tym bardziej, ze wtedy mąż nie wraca o 15 żeby utrzymać rodzinę ale o 19....nie dla mnie to.

Magda ale ty mowisz o innej rzeczy, ja mowie o kobiecie ktora pracy szuka, chce pracowac, a mimo to wypomina jej sie ze nie parcuje i nie zarabia

takiemu to w d. bym dała i tyle

Ja Magda w tym momencie jeszcze przed handlem sie bronię ale za chwilę sie poddam i pójdę robić jak niewolnik .Jak ktos jeszcze nie pracował to nie wie co to za robota i jak traktuja cie ci co przychodzą do sklepu .

rozumiem Mirka - ale temu komuś wpier ode mnie jak od siebie nie możesz ;)

wierzę w to, że jednak znajdziesz - podobno coraz więcej ofert i my w dość dobrym rejonie mieszkamy.

nie pracował to nie wie co to za robota i jak traktuja cie ci co przychodzą do sklepu .

mirka nie nie przesadzaj, ja jestem zawsze w sklepie miła dla obsługi i traktuję wszystkich z szacunkiem no chyba ze sprzedawca ma focha jak stąd do warszawy, to co innego, ale dzis raczej wszyscy są bardzo życzliwi

Edytowane przez reni1980

Ja tez z szacunkiem , 10 min przed zamknięciem nie wchodzę , w niedziele na zakupy staram się nie jeździć :).

jedno jest pewne w handlu orka jest niezła ,ja mam kręgosłup tak zjechany ,że masakra .Na nogach za długo stac nie mogę bo masakra z nim.

Wiadomo wszystko zależy od branży i od ludzi :D

H&M - ostatnio kupiłam, są w dwupaku, ale białe pakowane z szarymi.

mam ten 2pak Ilonka ale po praniu szmatawate - jako podkoszulki je używam... a ja je będę robiła jak Olga w kropki :) do tesco zaraz skoczę

ja tez dużo z neta, ale jak musze dzieciom przymierzyć to niestety w niedzielę sie jedzie, potem jeszcze ikea i 5 godzin mija nie wiem kiedy

a mojemu młodemu 99% z neta :) tylko wyprzedaże stacjonarnie

ogólnie bardzo lubię tesco "kupuj i jedź" bo mam blisko pracy - więc po drodze do domu nie musze chodzić tylko płacę i mam w aucie. Wygodna rzecz.

No co wy dziewczyny z tą niedzielą, nie stać nas, żeby sklepy w weekendy były zamknięte, nie wiem, ile sprzedawca by wtedy zarabiał, ludzie mają czas na zakupy głównie w weekendy, dzięki temu jakoś się wszystko kręci.

Ja pracowałam na studiach w sklepie. Super fucha. Lepsze traktowanie niż w szkole i zarobki też w sumie lepsze ;). Zwłaszcza w ubraniowych, w CH. No i jest kiedy odpocząć, kawę wypić, bo do południa pusto, a często nawet i po południu. Tylko pamiętam, że jak towar przyszedł, to po zamknięciu CH, po 21 się robiło przez pół nocy :rotfl:.