Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam znajomą, która robiła doktorat (humanistka), ale pracowała jako agent nieruchomości na prowizjach (wiecie, praca dla oszołomów), ale była dobra w tym, co robiła, świetnie zarabiała (ma dwa mieszkania: w Poznaniu i Sopocie, kilka razy do roku egzotyczne wakacje: Dominikana, Tajlandia itp.), awansowała na kierownika, potem była już doradcą inwestycyjnym, szefem doradców, a teraz pracuje na wysokim stanowisku w banku.

Mogła iść na etat do szkoły, haha, lub właśnie brnąć dalej tam, gdzie była, czyli w handlu.

Edytowane przez Ilona Agata

dlatego spryt w cenie :lol2:

Dokładnie, zaczynała w boomie, a jak przyszedł kryzys, to poszła w stronę finansów, nie nieruchomości.

I wiecie: doktorat, a praca prowizyjna za grosze na usługach u kogoś. I świetnie na tym wyszła! Dlatego czasami nie ma co się przeceniać (swojego wykształcenia, studiów - dzisiaj to nic nie znaczy).

Edytowane przez Ilona Agata

spryt no nie wiem, chyba racjonalne myślenie, mimo iż została wykształcona do pracy w szkole myślała gdzie może zarobić więcej i się rozwijać bo w szkole to raczej nie można

No nie, to jest ten minus. Awans dostaje się z automatu. Niby są jakieś egzaminy, ale szczerze - nie znam nauczyciela, który by nie zdał. Im dłużej pracujesz, tym masz lepiej, nieważne jak pracujesz, należy się za wysługę lat i tyle. A w pewnym momencie po prostu jest sufit, koniec drogi, dalej nic nie ma. To nie jest praca dla ambitnych.

bo ja z tych bez wyzszego...tylko srednie :p

nie moja wina ze przed oltarz poszlam... pozniej dziecie i wyjazd...

wyjechalam do Niemiec zarobic na studia... mialam zaczynac i nie zaczelam :p

to jego wina, jego nie moja....:lol2:

i sobie tlumacze tak jak moja bratowa czesto mowi: wziąłeś Panią, to rób na nią :lol2: :lol2::lol2:

wez mnie tu nie denerwuj bo bede lacina sypac :lol2:

poki co, moj sie smieje a ja zakupy robie :lol2:

aaa i zaproponowal mi zebym na studia poszla w PL :sick: teraz to niech spada...nie mam glowy do tego :p

chyba ze biznesa otworzy a ja bede pania prezes... to moze pojde :lol2:

sladem kolezanki z fm :rotfl: