Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ilona chorych Ci i tak nie wytną. Ja miałam migdały okropne i przez te choroby już ogromne. Bałam się, ale zdecydowałam się na zabieg, bo już miałam dość chorowania. anginy przechodziłam strasznie łącznie z wysoką gorączką.

Znieczulenie dostałam miejscowe - zabiegu opisywać nie będę, bo przyjemny nie jest, ale ja naprawdę nie żałuję. W szpitalu spędziłam chyba 4 dni. Pielęgniarki żartowały, że od razu było wiadomo kiedy u nas przeciwbólowe przestawały działać - na sali zalegała cisza.

Ja to pyt do mnie to nic specjalnego :D

Młoda chciała leniwe więc zrobiłam ,m ma wstręt do takiego jedzenia więc wyciągnęłam grzybki z zamrażalki i zupkę mu zrobiłam :D.Jutro robię na imprezę dwie tarty z kurczakiem - pycha .

Przepis na tartę

ciasto jak do słonej tarty - mozna kupic gotowe z pudliszek,podpiekasz jak tarty

Farsz

Piers podpiekasz, dodajesz suszone pomidory 6 sztuk pokrojone w paseczki ( nie czuć ich smaku - piszę bo wiem ,że nie przepadasz),zalewasz kremówka ( pół szklanki , ja daję ciut więcej) chwilę razem gotujesz.Jak się ostudzi wpijasz roztrzepane jajko,ja daje dwa.Wlewasz na upieczone ciasto z tarty ,dodajesz mozzarellę i pomidory pokrojone w plastry,możesz dodać bazylię .dajesz do piekarnika i zapiekasz pół godz.