Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Haha, a na co mi ogrodnicza? :rotfl:

Nie lubię prac ogrodowych :sick: :no:.

A kto Cie tam wie...:lol2:Swoją droga jestem pełna podziwu dla osób które sie ponownie budują....Ja jestem na etapie wykonczeniowki i juz zakomunikowalam mężowi ze juz never :no: never never!!! Następnego nie będzie.Nie na moje nerwy.:lol2:

A kto Cie tam wie...:lol2:Swoją droga jestem pełna podziwu dla osób które sie ponownie budują....Ja jestem na etapie wykonczeniowki i juz zakomunikowalam mężowi ze juz never :no: never never!!! Następnego nie będzie.Nie na moje nerwy.:lol2:

My się nie budowaliśmy :no:. Kupiliśmy mieszkanie w stanie developerskim :). Budowa to wielka niewiadoma, wszystko przed nami :).

To chyba dobrze? Najważniejsze wiedzieć czego sie oczekuje.:yes:

Swietnie, bo dokładnie czegoś takiego szukam od kilku lat. Tylko wiadomo - dotychczas przerażały mnie ceny, bo za taki zdewastowany domek liczono sobie jak za działkę + dom do lekkiego remontu, a mnie sie marzy zrobić ogromna rewolucje, a nie tylko odświeżyć wnętrza i wymienić okna. Ale trafiliśmy na świetna ofertę :), babka wie, co sprzedaje i nie przeszacowala inwestycji.

No właśnie nam też nie zależy ani na metrażu działki, ani domu, teraz brakuje mi tylko pralni, pomieszczenia (jedna łazienka, sypialnia, pokój dziecka) mogłyby być ciut większe, czyli dom 120 metrów (+ garaż i piwnica ofc). Działki też nie chcemy dużej, byle był pokaźny taras i miejsce na grilla. Ta jest maleńka, jak to na osiedlach w mieście, niecałe 600 m2 (ogród i tak będzie dwa razy większy niż mamy ;)). Dom ma teraz 110 m2 (nie licząc pomieszczeń gospodarczych), w środku wszystko do wyburzenia, powiększenie salonu na ogród, wstawienie dużych okien, schody w innym miejscu (tam są drewniane ażurowe, więc łatwizna wyburzyć).

Mnie się marzy nowoczesny klocek z zewnątrz, ale mały, skromny (nie jakieś wydziwione wow), trochę surowy, duże okna, jakieś betony, drewno żeby ocieplało wnętrze, minimalizm (maksymalnie dużo szaf w zabudowie, mało mebli), itp.