fajna kobieta 19.05.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 To jak projektant tobie narzucił? :(Mój wysłuchał moich sugestii i według tego stworzył projekt.Mowisz jasno określić czego oczekujesz jak byś widziała swoją kuchnie Mmel ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.05.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Okreslilam co i jak, byly poprawki..... wiadomo wizki nie sa do konca takie jak powinny byc... ale ok... moge tutaj pokazac, jezeli Reni sie zgodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.05.2014 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 meli daj tutaj, tosz tu same projektantki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.05.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 No Reni ja juz prawie jedna noga byłam.:DZdawalam na architekturę do Krakowa wiec wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.05.2014 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 a ja to pełną gębą, w połowie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.05.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Kuchnia ma byc lakierowana w polysku... granitowy czarny blat do tego minibarek z jesiona... na wizkach jest w granicie i taki jakis waski Szafki mialy byc tylko na dole, bez gornych i okap sufitowy jak widac ponizej... Pierwsza szafka z wysokiej zabudowy to sa drzwi do spizarki... chce je miec zlicowane jako ciaglosc zabudowy (nie patrzymy na cegielki i inne cypelki nad blatem;) ) [ATTACH=CONFIG]261009[/ATTACH] indukcja jest 80tka... szuflady sa po kolei szer. 80, 90, 80. [ATTACH=CONFIG]261010[/ATTACH] od lewej wejscie do spizarki... chlodziarka, piekarnik(tutaj nie wspolgra z wymiarem do kawiarki.. ale ma to byc ten z wezszych 2w1) i jak widac kawiarka [ATTACH=CONFIG]261011[/ATTACH] Patrzac na to zdjecie powyzej juz wiem, ze na pewno trzeba bedzie poprawic te szuflady pod piekarnikiem i przerobic na front pelnej szafki z szufladami w srodku.... jak myslicie? Kolejna niewiadoma, jaka mnie trapi od niedawna..czy nie lepiej zrobic 2 piekarnikow... u gory parowy,ponizej zwykly... bo mial byc parowy z funkcja pieczenia.. jest zachwalany..ale... no wlasnie... przykladowo funkcji grilla w nim nie bedzie Nizej ta sama wizka tylko z opaska zamiast bieli... [ATTACH=CONFIG]261012[/ATTACH] pomysl na szklo... nie widzi mi sie ta trawa [ATTACH=CONFIG]261013[/ATTACH] reszta zdjec w kolejnym poscie bo mi sie tutaj nie zmieszcza wszystkie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.05.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Mmel jestes kuchara pełna gębą ze potrzebujesz dwa piekarniki? :cool:Ja zrobiłbym jeden i nad nim kawiarke to na pewno.Poza tym te szufladki pod piekarnikiem .Okno rozumiem nie otwierane planujesz? Mając kran w tym miejscu nieotworzysz okna.I jakoś mi tak pusto na tej ścianie z płyta...Ogólnie kuchnia jest ciekawa łsam projekt ergonomicznie bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.05.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) zeby sciana nie byla taka gola, to tutaj mamy luzny pomysl projektanta na 2 waskie szafki... i inny okap... [ATTACH=CONFIG]261014[/ATTACH] To byla nasza pierwsza wizka... niestety takich szafek nie chcemy.... jamnikow tez nie.... i ten okap miedzy nimi nie widzi mi sie.... [ATTACH=CONFIG]261015[/ATTACH] wracajac do projektu,.. to tez jest teraz opcja zrobinia szafek wiszacych pociagnietych do sufitu i okap podszafkowy.... i kolejna sprawa... ten minibarek... ja od poczatku chcialam zrobic szafki pod nim cos jak ma Reni u siebie... i wtedy zrobic ten blat dreniany wyzej lub go delikatnie wysunac... musialabym zmniejszyc szerokosc szuflad, zeby moc zrobic tak... najpierw szukam pomyslow, zeby pozniej moc pisac do studia... pomozecie? Edytowane 19 Maja 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 19.05.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 z oknem sie zgadza,chyba ,ze kupisz baterię chowaną ( cz tez wpuszczaną w blat - nie wiem jak fachowo to nazwać), . Ja mam mikrofale ,ale na tym etapie bym zrezygnowała i wolała dać drugi piekarnik . W sumie to jeszcze przede mną moja kuchnia nie taka piękna ,żeby ją pokazywać No i te szuflady pod piekarnikiem zmieniałabym na schowane ,tak jak piszesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.05.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Wąski ten minibarek chyba!? :oJeśli Reni pozwoli to Wrzuce jak mój jest zaprojektowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.05.2014 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 dla mnie tez szuflady wewnętrzne pod piekarnikiem, barek w twoim przypadku musi mieć te 40 cm szerokości ale jaka będzie grubość jesionu, bo raczej nie jak grubość blatu, alby było to proporcjonalnie grubość drewna i jego szerokość, poza tym układ kuchni jak mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.05.2014 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 fajna no pewno meli ta sciana nie jest pusta, jesli dasz tam jakiś tynk dekoracyjny, bądź piękną mozaikę na całą ścianę, widziałam taki efekt- bomba to ona już nie bedzie goła, wcale nie musza byc szafki aby zająć przestrzeń, lub może bardzo ozdobny okap, grał by pierwsze skrzycype, moze beton jeśli kuchnia ma byc surowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.05.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Dziewczyny okno w fastfescie...wiec ta duza czesc nie otwieralna mikrofali na pewno nie chce. nie uzywam swojej od ponad 2 lat sprzet agd Siemens... jeden minus kawiarki-nie jest podlaczana do wody bezposrednio....ale co mi tam.. dam rade myslalam o rezygnacji z niej ale moj sie uparl ze ma byc... wyzej nad piekarnik jej nie jestem w stanie dac.. ostatnio w studiu kuchennym tutaj wysuwalam ja zeby zobaczyc co i jak... matko! balam sie ze na moje szkitki spadnie i mi paluszki zlamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.05.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Reni 40 cm to za mało jest.:no:Kiszka taka troche...Zmniejszylabym jedna szafkę ta 90 na 80 i juz byłoby lepiej Zawsze to 10 cm dodatkowe.:pSzafki na ścianie z płyta niekoniecznie :no:Widziałabym tam raczej ładny okazały okap i nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 19.05.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Mozesz tam wbudować takie coś - bardzo pojemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 19.05.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 hmm układ rzeczywiście Reniowaty szkoda, że jakościowo wizki takie nijakie Melcia coś bym z tymi szufladami zrobiła - tak żeby było na równo piekarnik i to coś obok - ale bez małych szufladek pierdolotek. Rzeczywiście na ścianie gdzie okap nic nie chcesz? i a propo zlewu - ja miałam mieć na początku na środku okna jak Twój -w końcu dałam do roga maksymalnie na prawo - i teraz nie mam wizji jak wchodze do kuchni nr ONE to zlew - tylko w tym miejscu stoi co innego i ergonomicznie ma to sens - płytę mam gdzie Ty i jak mieszam łyżką barszcz to odkładam do zlewy metr dalej - a nie przez pół kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.05.2014 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 meli jeśli blat ma byc z drewna musi byc poprostu połozony na blacie, nie zlicujesz dwóch materiałów, mnie osobiście moje rozwiązanie bardziej sie podoba dlatego zrezygnowałam z barku, poza tym u mnie siedzący na hokerze dotykał by krzesła w jadalni, w takiej odległości to głupota, a nie wydłuzyć ten blat o 30 cm poza szafki i nie robic tej nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.05.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Reni..wlasnie caly problem z ta sciana teraz ja chcialam zeby byla w tynku i moze jakas drewniana poleczka... moj sie upierac zaczal ze maja byc gorne szafki.. a okap jaki wynalazl ostatnio to takie cudo.. http://i.wp.pl/a/f/jpeg/31043/siemens-okap-lc98ka570-garnek-mat-pras-640.jpeg ale nijak nie widze go miedzy szafkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.05.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 A jaka funkcje na pełnić ten minibarek? Okazjonalnie do siedzenia tylko czy do codziennego śniadania rano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 19.05.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 mnie się podoba goła ściana , uzupełnisz jakimś tynkiem czy betonem i będzie ok . . sis tez ma taką goła ,akurat też z płytą - mnie to osobiście nie razi dobra koniec przerwy Piach na płot zjechał ,a ja lamp dalej nie mam :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts