rere79 05.03.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 O i się gospodyni zjawiła... Co słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 06.03.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witaj reni1980 Masz przepiękny dom. Czy zdradzisz mi wysokość otworu okiennego w Twojej kuchni ? U mnie w projekcie jest przewidziane 60 cm, ale nie potrafię sobie wyobrazić czy okno nie będzie za niskie. Dużo pomoże mi Twoja podpowiedź bo już widzę zdjęcia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.03.2012 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 rere witam moja myszko, u mnie dużo roboty, dużo kłopotów i jakoś pech mnie ogarnia bo co złego moze się przydazyć w ciągu dnia to ja własnie wszystko łapię, mam nadzieję ze się uspokoi i bóg mi to wynagrodzi w portfelu:) Gola witam u siebie, moje okno w kuchni ma 70 cm wysokości, węższe jak u ciebie tez by było fajne, bardziej panoramiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 06.03.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Reni, to smutne wieści przynosisz. Coś się ten pech Ciebie długo trzyma. Mam nadzieję, że jednak szybko go odpędzisz I niech Ci do portfel mamoną wypełni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 07.03.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Kto jak to, ale Reni da sobie radę, to silna babka i się nie da chwilowym kłopotom Reni my z tej samej gliny, ja też mam ciężko od roku i nie chodzi tu kasę akurat, ale im gorzej tym więcej siły mam, Tobie też tego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 07.03.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 to ja sie do Was przyłączam - też jak pomyślę to ostatni rok ciągle pod górkę mam nadzieję, ze niedługo Nam Wszystkim się polepszy:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki129 09.03.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Jak juz pisałam w watku Venus wasze domy - wnetrza sa dla mnie wielka inspiracja Mam pytanie o blat w kuchni - czy to kamien czy cos innego ? bede wdzieczna za odpowiedz. My jestesmy na etapie tynkow, wstawiania okien, wylewek itp wiec ogarniam juz kwestie wnetrza a u Ciebie mam wielka inspiracje dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki129 09.03.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Reni jeszcze kilka pytań : 1. Co to za kanapa w salonie ? 2. Skad ten sliczny fotel? 3. Czy szafka w salonie na scianie to Bo concept? 4. Podłoga to dab bielony? 5. I jakie to drzwi wewnetrzne ? Pewnie o wszystkim pisałas ale przewertowanie 163 str i wyłapanie tych inf jest ciezkie - siedze w pracy i sie kamufluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 09.03.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 witaj niki a więc mój blat to granit ale jak dalej to już nie pamiętam, kanapa w salonie to ikea, fotel też ale nie ma już fioletu tylko biały i czarny, szafka w salonie to bo concept, podłoga to dąb winter z tarketta, raczej jest malowana i lakierowana, drzwi to model passo z pol-skone, pozdrowionka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki129 09.03.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 witaj niki a więc mój blat to granit ale jak dalej to już nie pamiętam, kanapa w salonie to ikea, fotel też ale nie ma już fioletu tylko biały i czarny, szafka w salonie to bo concept, podłoga to dąb winter z tarketta, raczej jest malowana i lakierowana, drzwi to model passo z pol-skone, pozdrowionka:) Bardzo dziekuję Juz zapisałam wszystko w magicznym kajecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanah78 11.03.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witaj Reni mam pytanie odnośnie twojego kominka. Proszę podaj jego wymiary. Chodzi o to jaką kominek ma szerokość. Nasz ma być na okoł 80 cm i nic nie da się zrobić mniej. Wydaje mi się, że Twój jest szczuplejszy. Jak on ma być taki szeroki to będzie wyglądał za potężnie, a architekt przewidział na ok 50-60 cm. Proszę jeszcze o namiary na firmę bo chciałabym popytać i porównać cenę. A na zdjęciu mój kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.03.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 hanah ja mam dokładnie taki http://www.atelierkominka.com.pl/pokaz_produkt/fondis-ulys1100.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 11.03.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Reni mam pytanko o beton w kuchni - jakiej firmy (wiem, ze było ale szukac nie mam czasu) i coś kiedyś mówiłaś, że zostały Ci jakieś lampy do odsprzedania:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.03.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Reni, przywędrowałam do Ciebie w sprawie tarasu. Wiem, że wszystkie odpowiedzi na pytania, które mam zamiar zadać, już się pojawiły, ale kompletnie nie wiem, gdzie ich szukać (znaczy nie chce mi się ). Z jakiego drewna macie taras? Dobrze pamiętam, że to polskie drewno? Czy słoje są bardzo widoczne i czy można je zatuszować olejem? Jak się prezentuje po pierwszej zimie? Brat mnie straszy, że jego taras po trzech latach butwieje i zrobił się cały zielony. On ma ogród od północy, w dodatku zalesiony i nie dociera tam słońce, co jest podobno przyczyną problemów. Olejował dwa razy/raz w roku - jak często Wy impregnujecie? Samym olejem czy czymś jeszcze? Jaki jest średni koszt takiego zabiegu? I najważniejsze: ile Was kosztował m2 tarasu, najlepiej, gdybyś umiała podać orientacyjną cenę z legarami, podporami, wkrętami, wszystkim tym, co jest potrzebne do jego założenia. Wszędzie spotykamy się z ceną za deskę lub za mb, a po podliczeniu wszystkiego szczęka nam opada. Po przygodach brata poważnie zastanawiamy się nad kompozytem, ale boję się, że położony na całym tarasie będzie wyglądać sztucznie. Poza tym cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.03.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 witaj Ilonka a więc ja mam modrzew syberyjski, kupiony po 60 zł za m2, koszt całego tarasu przy 55m2 to 10 tyś zł, liczę deski tarasowe, legary sosnowe, kamyk na podsypkę, blachy do legarów i wkręty ze stali nierdzewnej, (koszt około tysiac zł, mozna kupic tańsze ale zdzewieją po pierwszej zimie)ale pamiętaj nie liczę robocizny to robił to mój mąż, po zimie wygląda ok, olejem go traktuję na zimę i na wiosnę czyli minimum 2 razy w roku, olej kosztuje około 250 zł na jedno posiedzenie.Stąpanie gołą stopą po tarasie- bezcenne, kompozytu bym nie kupiła bo drogi i mechaci się bo to plastik. Deski kupiłam w Sremie ale to wiesz. Robocizna jest droga i gdybym miała wycenić mój taras jeśli chodzi o robociznę to za mniej niż 5 tys bym nie zrobiła nikomu.Słoje nie są widoczne a pod olejem to wogóle, ale ma znaczenie jaki olej kupisz, bo jak bezbarwny to sęki są widoczne, słoje nie bo to deska ryflowana, trzeba się mocno przyjrzeć, ja mam olej barwiony. Ja jestem mego zadowolona i w ten weekend wyciagam graty na taras:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.03.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Reni jeszcze ja:yes: Reni mam pytanko o beton w kuchni - jakiej firmy (wiem, ze było ale szukac nie mam czasu) i coś kiedyś mówiłaś, że zostały Ci jakieś lampy do odsprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.03.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 reni oglądałam na allegro modrzew syberyjski i są trzy klasy: A, B, B/C. Czy po 60 pln miałaś A ? Podasz namiar na sprzedawce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.03.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Reni jeszcze ja:yes: ach zapomniałam, beton oikios, o lampach napisze jak wrócę do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.03.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 reni oglądałam na allegro modrzew syberyjski i są trzy klasy: A, B, B/C. Czy po 60 pln miałaś A ? Podasz namiar na sprzedawce ? http://allegro.pl/deska-tarasowa-modrzew-syberyjski-taras-i2192067506.html mój klasa B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.03.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 ach zapomniałam, beton oikios, o lampach napisze jak wrócę do domu dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts