Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Magda twój projekt ma aż 6 pokoi, o jesu aż prosi sie o dzieciaki:lol2:

oho znalazła sie haha - na dole zagospodarowane - w jednym małym bawialnia Młodego na przeciwko gabinecik mój.

U góry jest 1 wolny pokój :lol2:

Meli ale weź pod uwagę, ze Magdy kuchnia ma 9,60 m2 a twoja 14 m2wiec półwysep ci spokojnie wejdzie

qrka ja u Melci widzę 9 m z projektu + spiżarka - chyba, ze coś pozmieniali

Gajzo jeśli masz kuchnie otwarta na salon to moze stolik i szafka RTV w kolorze kuchni? Nie wprowadzaj tam juz wiecej kolorów bo za małe te pomieszczenie jest zrobi sie jak na jarmarku.Poszalej z dodatkami poduchy itp ale stolik i szafka w kolorze mebli kuchennych będzie ok.:) Edytowane przez fajna kobieta

Renia była opcja której żałuję - kuchnia miała być tam gdzie te dwa małe pokoje a łazienka z pralnią przesunięte - wtedy salon z jadalnią byłby w miejscu gdzie teraz jest też kuchnia - ale że byłam w ciąży to wymyślałam:lol2:

u nas jest ciut więcej niż w projekcie bo dom z tej strony jest o 2 metry wydłużony i w sumie stół można rozkładać po same schody jak jest impreza.

ogólnie dla naszej 3ki czy nawet przyszłej 4ki jest ok - miejsca wystarczająco, a bardzo dobrze sprawuje mi się zamykana bawialnia. Wszystkie pierdoły są tam a u góry tylko się śpi. Nie ma zabawek po całym domu - przyjdą goście to dzieci siedzą w bawialni.

Jak za 10 lat będę zmieniała to kuchnię chyba przeniosę tam gdzie biuro jest i będzie zamykana,

Ilona ha ha

Słuchaj a w nowym domku będziesz musiała sie zgodzić na kominek, juz nie będzie wymówki:lol2::lol2: kiedy zaczynanie bo ja juz nie mogę sie doczekać

Tak, mąż już mi wczoraj powiedział, że nie mam wyjścia.

Spokojnie, jeszcze nie kupiliśmy tej działki. Tzn. jesteśmy zdecydowani, ale trzeba fachowym okiem obejrzeć, czy w środku wszystko ok. Wygląda, że tak, mury zdrowe, fundamenty też. No i mamy nadzieję, że nikt nas nie przelicytuje, bo oferta mega dobra.

A jak kupimy, to potrwa to parę dobrych lat, bo nie mamy kasy ;). No i nie spieszy się nam. I jeszcze nasze trzeba sprzedać w dobrej cenie. Ja planuję przeprowadzkę za jakieś 3 lata.

Oj to mnie zmartwilas, tzn jak nie macie kasy, ale chyba sobie zdajesz sprawę ile trzeba mieć na taki generalny remont, bo choćby fundament był dobry to i tak trzeba go odkopać i ocieplić, kurczę myślałam ze juz będziemy urzadzac:D

Jasne, że sobie zdaję. Prawie tyle, co nowy dom. Zaoszczędzimy na tych starych murach jakieś 100, góra 200 tys. O ile nas fantazja nie poniesie ;).

Tylko nam się nie spieszy :no:. Działeczka może sobie spokojnie kilka lat poczekać. Ma tak świetną lokalizację, że chciałabym w tamtym miejscu zostać do końca życia. Czyli im później - tym mniej remontów, lepsza wizja, bardziej dopracowane, itp. No i mały musi wyrosnąć z wieku niszczenia.

zrobię w dzień bo teraz to ciemne ciut będą a z lampą ch.

ale są w końcu wszystkie żarówki na swoim miejscu:lol2:

Dziewczyny jakie macie materace z ikea?

bo chciałam spręzynowy twardy ale nie wiem który brać

z tego co pamietam to taki ;) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50244524/#/10244516