Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki za odpowiedź :) Mam jeszcze pytanie, czy Twój mąż jakoś specjalnie przygotowywał się do kładzenia tarasu, czy może zajmuje się takimi lub podobnymi pracami na co dzień? Chodzi mi o to, czy jest to bardzo trudne, czy naturszczyk poradziłby sobie z położeniem takiego tarasu? My mamy 30 metrów, więc też całkiem sporo i szukam teraz oszczędności gdzie się da :)

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilonko, ciężko powiedzieć, ja na codzień siedzę w drewnie, wiec laikiem nie jesteśmy, co prawda taras robiliśmy pierwszy raz ale wiem ze kilka rzeczy by chyba zrobił inaczej dziś, przede wszystkim trzeba miec narzędzia, pewno każdy moze zrobić ale z jakim efektem, mój znajomy też zrobił taras z drewna ale wyszedł mówiąc ładnie inaczej niz mój, takze tak to wygląda, ale gdybym pracowała z męzem w banku chyba bym się nie podjęła.

reni - sorki że tak męczę. Jakie masz felery w tej klasie B ? Czy teraz z perspektywy czasu byś wzięła A ?

hmm, ciężko powiedzieć, nie widzę raczej tych felerów, kilka desek było pękniętych ale nie wiem czy ma to wpływ na selekcję klasową, na dwóch deskach była żywica, a klasy A nie widziałam więc sama nie wiem, klasa A podobno dużo droższa więc chyba gra nie warta świeczki, moze zapytaj sprzedawcy czym się różnią, ciekawa jestem co powiedzą, moze wtedy coś razem wymyślimy.

witaj reni

na początku się przywitam bo jestem tu nowa.

od kilku dni w wolnych chwilach szczegółowo czytam twoje forum i jestem pod wielkim wrażeniem.

TWÓJ DOM JEST PRZECUDOWNY

nie doczytałam jeszcze do końca (jestem na 95 stronie więc jeszcze sporo przede mną) a już nurtuje mnie kilka pytań

1. jakiej firmy masz zlewozmywak i baterię w kuchni? (i jeśli chciałabym nieśmiało poprosić o zdjęcie z bliska)

2. czy pod deską w salonie, pod panelami w pokojach na górze oraz w dużej łazience (tej z drewnem na podłodze) masz zainstalowane ogrzewanie podłogowe?

3.czy w holu na dole są te same płytki co w kuchni i jadalni?

4. jakiej firmy masz drzwi wewnętrzne (o ile dobrze widzę są czarne)

z góry dziękuję za odpowiedź a i uprzedzam że penie jeszcze trochę pomęczę jeśli mogę oczywiście :D

pozdrawiam

reni dziękuję za odpowiedź.

tekę będę miała dostępną w salonie który będzie mi robił meble kuchenne. byłam u nich we wtorek i nawet pokazywał nam te szklane zlewozmywaki w katalogu ale do głowy mi nie przyszło że to może być to samo.

jeszcze raz ślicznie dziękuję i z pewnością jeszcze się odezwę z jakimś pytankiem

pozdrawiam

Sylwia25 napisała: "Tak jak patrzę u mnie to same niedociągnięcia. I dużo bym zmieniła tyle że u nas remont był na "wariackich papierach" w trakcie było planowanie nie miałam czasu zapoznać się wieloma rzeczami. Choć mamy coś nietypowego :) dołączę linka mam nadzieję, że się nie pogniewasz https://picasaweb.google.com/117658013271932697882/Mieszkanko?authkey=Gv1sRgCPjs6LjIl4a8vwE# zdjęcia sprzed 2 lat, niebieski pokój zamienił się w kino, reszta pozostaje bez zmian. Myślę by dać chłodziarkę pod piekarnikiem bo tylko tam mam miejsce :(

Pozdrawiam."

Sylwia, masz b. ładną łazienkę i toaletę, chciałabym zapytac przy okazji jakie to płytki i co to za umywalki? pozdrawiam, zuzu.1

Edytowane przez Zuzu.1

jeszcze nie wiem ile kosztuje taki zlew bo obecnie dopinam meble a sprzętem zajmę się już niedługo. jak się dowiem to dam ci znać.

trochę mnie zaskoczyłaś tą teką że w polsce nie dostępna, bo ta sama ekipa robiła mi meble kuchenne w mieszkaniu w 2005 i już wtedy zamontowali mi zlew i okap.

jak poznam cenę to się odezwę. :)

stufi to nie dogadałyśmy się, teka oczywiście w Polsce dostępna, chodziło mi o to ze ten mój zlew ze szkłem nie dostępny, dokładnie ten model, zdjęcie zrobię ale jak będę mieć aparat

witaj reni

no to chyba rzeczywiście coś źle zrozumiałam:D

a mogłabyś mi napisać jaki masz model tego zlewu (jeśli to nie problem) i czy on ma mleczne (matowe) to szkło? na zdjęcie grzecznie zaczekam :rolleyes:

dzięki

pozdrawiam

Edytowane przez stufi

witaj reni

no to chyba rzeczywiście coś źle zrozumiałam:D

a mogłabyś mi napisać jaki masz model tego zlewu (jeśli to nie problem) i czy on ma mleczne (matowe) to szkło? na zdjęcie grzecznie zaczekam :rolleyes:

dzięki

pozdrawiam

mój zlew to model linea, 1,5 komory, ze stali nierdzewnej a na to to szkło, jest ono białe, ale wpada w zielonkawy odcień