Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

identyczną kostkę ma moja teściowa - 5 km od centrum miasta....

mieliśmy swoją górę - jednak wolę dojeżdżać dalej i mieć kredyt na 20 lat:lol2::lol2::lol2: niż z nią

Też bym wolała :yes:.

Magda, ta jest całkowicie zdewastowana w środku :sick:. To co na zewnątrz w sumie wygląda luks przy tym, co zastaliśmy wewnątrz. Ale do centrum jest rzut beretem, ulicę dalej tereny rekreacyjne, osiedle takie se, ale to co wokół osiedla - zachęca.

Edytowane przez Ilona Agata

Ilonka no potencjał ma, ale roboty i kasy mnóstwo, ale dla młodych są wyzwania:yes: ja jestem odważna i bym się na waszym miejscu decydowała ( szukasz małej działki w mieście) ja bym nigdy nie robiła remontu, bo wolę budować ale ja mam inne wymagania (duza działka na wsi i nowy dom z daleka od ludzi najlepiej), czyli inne kompletnie predyspozycje, ale potencjał jest tylko nie wiem czy 500 - 600 tyś wam wystarczy, daj na privka cenę tego domku i wymiary działki, tak z ciekawosci oczywiscie

Ilonka no potencjał ma, ale roboty i kasy mnóstwo, ale dla młodych są wyzwania:yes: ja jestem odważna i bym się na waszym miejscu decydowała ( szukasz małej działki w mieście) ja bym nigdy nie robiła remontu, bo wolę budować ale ja mam inne wymagania (duza działka na wsi i nowy dom z daleka od ludzi najlepiej), czyli inne kompletnie predyspozycje, ale potencjał jest tylko nie wiem czy 500 - 600 tyś wam wystarczy, daj na privka cenę tego domku i wymiary działki, tak z ciekawosci oczywiscie

Ja bym się nie zdecydowała :no:. Ale byłam z ojcem i baaardzo się zapalił. A jak on się zapali, to znaczy, że coś w tym jest, od 40 lat siedzi w nieruchomościach i byle co go nie zachwyci. No widzi potencjał i mówi, że brać. To w sumie pierwszy mój pomysł, który mu się spodobał ;).

Każdy ma inny wymagania, jeden chce dużą działkę, zieleń, inny ciągnie do miasta (to ja!), a innego coś takiego przeraża. Mnie przeraża mieszkanie na wsi. Wolałabym duże mieszkanie wewnątrz miasta niż dom poza miastem. To jest rozwiązanie idealne.

Edytowane przez Ilona Agata

Ilona u mojej teściowej było do remontu też - łącznie ze stropami bo były drewniane, nierówne, jak to przeliczyliśmy nie dużo większy kosztem mamy nowy dom

Działki szkoda - ale moze syn dostanie :lol2:

Koszt postawienia nowego domu zbliżony, ale takiej działki w mieście w tej cenie nie dostaniemy :no:. Stąd decyzja.

agata czekam na foty, bo jestem zainteresowana, zrób foty przerzutek, chyba ze potrafisz dokładnie opisać, ale fotka mile widziana

Reni, na mailu mam specyfikację jak kupowałam:

Rama (materiał): aluminium 7005-T6 26"

Widelec: RST Capa ML (76 mm) blokada skoku

Przerzutka przednia: SHIMANO Acera (34,9 mm)

Przerzutka tylna: SHIMANO Alivio

Korba: SUNTOUR XCT-V2-302 42-32-22 (170/175 mm)

Środek suportu: SUNTOUR XCM monoblok

Kaseta: SHIMANO HG-30-8I (11-32)

Łańcuch: KMC Z-72

Pedały: AUTHOR aluminium / tworzywo

Koła:

Piasta przednia: QUANDO 32 otw ory

Piasta tylna: QUANDO 32 otw ory

Obręcze: JALCO ATB 220 dw uścienne 32 otw ory czarne

Opony: MAXXIS Copper Head 26" x 2,00"

Manetki: SHIMANO Alivio EZ (24 biegi)

Dźw ignie hamulca: SHIMANO Alivio

Hamulec przedni: TEKTRO 37AL

Hamulec tylny: TEKTRO 37AL

Kierow nica: KALLOY aluminiow a profilow ana 15 mm (31,8 mm)

Mostek: KALLOY aluminiow y 31,8 mm

Stery: PRESTINE Integrated 1-1/8" (ahead)

Siodełko: AUTHOR Mega Top Eco

Sztyca: KALLOY aluminiow y 31,6 mm

Kupowałam go w 2010, jeździłam latem 2010 i trochę w 2011 bo zaszłam w ciążę :D

W ubiegłym roku trochę jeździłam.

Koła są 26 cali, rama 17 cali.

No, jeszcze tylko zdjęcia :D