yokasta 21.05.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 My też nudziarze, chociaż z moimi rodzicami albo teściem jest zawsze wesoło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.05.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Cóż, ja po prostu lubię swoje aż do bólu uporządkowane życie, lubię swoje przegrzeczne dziecko, i nie przepadam za tym żeby ktoś to zakłócał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.05.2014 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Cóż, ja po prostu lubię swoje aż do bólu uporządkowane życie, lubię swoje przegrzeczne dziecko, i nie przepadam za tym żeby ktoś to zakłócał. to tak jak ja, z poprawą swoje przegrzeczne dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.05.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Goście brudzą, chlapią, kruszą. Dzieci, wrzeszczą piszczą, grają w domu w piłkę.... grrrrrrrrrrr:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.05.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 e bo źle to organizujecie - dzieci siedzą na ogródku albo w bawialni i tam mają jedzenie i picie...póki krew się nie leje jest ok a po imprezie goście pomagają w sprzątaniu - a pani domu zostaje umycie podłogi. tak to u nas wygląda wtedy się chce zapraszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.05.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Magda, są niestety dzieci, które walą piłką gdziekolwiek. I nie dociera, że w salonie się w piłkę nie gra... Tak, tak... taki charakrer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.05.2014 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 a po imprezie goście pomagają w sprzątaniu - a pani domu zostaje umycie podłogi. dobre:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.05.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Ja tam lubię jak dzieci do nas przychodzą. Szkód nie robią większych niż nasz mały sam (też gra w piłkę w domu ), a ile on ma z tego radości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.05.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Bo masz, Ilona, inny punkt odniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.05.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Reni u nas serio tak jest - musisz sobie gości wychować dam Ci przykład: grill na 17 osób - robi się zimno i o 18 idziemy do domu na grilla każdy przyjeżdża z jedzeniem ( ustalamy wczesniej kto co robi), ten u kogo impreza nie robi nic bo musi i tak przygotować np grill, naczynia, ogródek. Po sprzątamy wszystkie - dopiero jak jest pusto na stole, wszystko w zmywarce goście idą - wczesniej faceci siedzą i dzieci pilnują a my sprzątamy. Kwestia organizacji wszystko. Jak trzeba było u nas chwasty wyrywać to zaprosiłam na grilla powiedziałam o co chodzi i 10 osób wyrywało i drinkowało przy tym. Kuzynka teraz robi remont - rozwala 2 ściany, podłogi więc jedziemy do niej faceci będą robić, my sprzątać i zabawiać dzieci:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.05.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 może to wykorzystywanie siebie na wzajem :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.05.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Bo masz, Ilona, inny punkt odniesienia Jezu, Agatah, ja teraz w ogóle niebiosom dziękuję, że takiego aniołeczka mam. Zmienił się nie do poznania, dziecka nie poznaję, każdego dnia spokojniejszy, bardziej wyciszony, radosny, skupia się już na zabawie (i to baaardzo długo, bo do godziny!). Tak jak w pierwszym roku wszędzie słyszałam, że źle wychowany albo ma okropny charakter (przykre to było), tak teraz w sklepach, na placu zabaw, na spacerze, w restauracji jest pokazywany innym dzieciom jako przykład . W weekend zbierał i odkładał do kartonika zabawki rozrzucane przez innego chłopca w sklepie . Jak mówię "Nie wolno", to nie wolno, ale i tak najfajniejszy jest jak "psoci", śmieje się głośno, goni się z nami, podskakuje, piłką rzuca, kit, że w salonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.05.2014 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 może wykorzystywanie a może charakter, ja wolę aby mi nie pomagano, bo nikt nie zrobi tego lepiej odemnie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.05.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 :rotfl::rotfl: Ciebie Renia to bym się bała do domu zaprosić :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.05.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Ilona, no takie dziecko to złoto! To ja rozumiem! Mój ostatnio układał jogurty w Tesco, bo były puste otworki w tych kartonikach, a jogurty stały jedne na drugich. :lol2: "Tu źle, tu źle, Maciek popawi!":D I układał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.05.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 może wykorzystywanie a może charakter, ja wolę aby mi nie pomagano, bo nikt nie zrobi tego lepiej odemnie:lol2: Haha, dlatego wyręczam we wszystkim męża i jestem tak przytłoczona obowiązkami, że czasami mam ochotę wyć. Zawsze mam z tyłu głowy, że i tak będę poprawiać lub robić od nowa, więc lepiej, żebym ja to zrobiła. Ale uczę się odpuszczać. Samochód sam myje, trawę też on kosi, trudno, że nie jest idealnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.05.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 oszalałaś - niech robi bo wyjdzie na to, ze nie robi albo nie może nic zrobić sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.05.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Ilona, no takie dziecko to złoto! To ja rozumiem! Mój ostatnio układał jogurty w Tesco, bo były puste otworki w tych kartonikach, a jogurty stały jedne na drugich. :lol2: "Tu źle, tu źle, Maciek popawi!":D I układał Jesteśmy z niego mega dumni . Jak rozrzuci kamyczki w ogrodzie, to zawsze po zabawie z powrotem zbiera je do donic, nawet jeśli wpadły w trudno dostępne miejsce. Kładzie się wtedy na ziemi i sięga, sapie, ale nie spocznie, dopóki nie pozbiera i nie odłoży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.05.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 mój młody komentuje np u kogoś w przedpokoju leżą buty, albo w sklepie stoją kartony te co jest na promocji to Albik wchodzi i głośno "ale tu brudno - ktoś będzie miał dużo roboty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.05.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 oszalałaś - niech robi bo wyjdzie na to, ze nie robi albo nie może nic zrobić sam No pisałam Wam kiedyś, że było ciężko. Ale przyjrzałam się sobie. Sama go wyręczam. Bo lepiej ugotuję, posprzątam, wypiorę, pranie ułożę, ogródek dokładniej wyplewię, samochód od środka odkurzę, itp. On na przykład miał obowiązek - wynoszenie śmieci. I ja go w tym często wyręczałam, bo mąż zawsze zapominał przemyć wiaderka po wyjęciu worka! No to ostatecznie przestał te śmieci wynosić, skoro wiedział, że tak czy siak ja to zrobię. Z dzieckiem go krytykowałam: to źle, tamto źle. No i robiłam wszystko sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts