mirela99 19.03.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Jak długie masz deski ? Czym wieźliści ? Jakimś busem przedłużanym ?Legary "na miejscu" czyli już u siebie ? Jakie braliście - też modrzew syberyjski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 20.03.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 reni dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.03.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Jak długie masz deski ? Czym wieźliści ? Jakimś busem przedłużanym ? Legary "na miejscu" czyli już u siebie ? Jakie braliście - też modrzew syberyjski ? mam swoje dostawcze, deski kupowałam 4m, legary nie mam z modrzewia i nie pamiętam jakie ale chyba sosna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.03.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Czyli legary z sosny byłyby ok? Gdzieś czytałam, że gęstość drewna powinna być zbliżona (i w sumie jest), ale czytałam również, że sosna gnije i bałam się, że może się to w jakiś sposób przenosić na modrzew Tata wspominał, że ma na strychu sosnowe legary, więc odpadłyby nam spore koszty... Mam jeszcze jedno pytanko (sorki, że tak męczę) - mamy już taras wyłożony płytką i zastanawiam się, czy legary można kłaść wprost na tych płytkach, czy trzeba zastosować bloczki betonowe (żeby legary nie stykały się z powierzchnią płytki)? A może wystarczyłyby gumowe nakładki pod legarami? Dopytuję, bo chyba jednak podarujemy sobie ekipę, męża nie podejrzewałabym o takie zdolności, ale mój tata kończył budownictwo i nie takie rzeczy w życiu stawiał, więc pewnie z tarasem też sobie poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 21.03.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 witaj renimam pytanko odnośnie fugi w wc. czy dobrze kojarzę że jest koloru szarego do białych i czarnych płytek? nie mogę znaleźć tego postu. będę wdzięczna za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.03.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ilonko ja ma legary sosnowe i jest ok, dodatkowo je impregnowałam, co do płytek nie pomogę, muszę zapytać męża, mogę pomóc tak ze jak twój tata by potrzebował, dam telefon do mojego m i zawsze coś może podpowiedzieć, to żaden problem a ze gaduła z mojego to sobie podgada. stufi do czarnych płytek mam czarną fugę a do białych srebrną 111 mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 21.03.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) oj reni dziękuję ci bardzo za szybką odpowiedź. a możesz mi jeszcze napisać, gdzie masz zamontowane (schowane) jakieś skrzynki do których docierają przewody od podłogówki? mąż mnie dziś poinformował że coś takiego będzie na każdej kondygnacji i trzeba się zastanowić gdzie to zamontować przyznaję że jestem zaskoczona. w twojej galerii nic takiego nie zauważyłam. i jeszcze jedno pytanie. swego czasu pisałaś o przycisku do spłukiwania wody firmy GEBERIT. czy to model sigma 50 i czy ramka jest szklana czy może z jakiegoś tworzywa (w necie nie znalazłam żadnego opisu)? przepraszam że zasypuję dziwnymi pytaniami ale potrzebuję paru podpowiedzi pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2012 przez stufi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.03.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 przepraszam że zasypuję dziwnymi pytaniami ale potrzebuję paru podpowiedzi spoko spoko od tego jest fm:) na dole mam skrzyneczkę w garażu a u góry za szafą w pokoju syna, u niego jest wkuta w ścianę i z nią zlicowana, a przycisk mam szklany a ramka stalowa nie znam modelu ale wiem ze był najdroższy, coś około 700 zł za szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 21.03.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 dzięki renitwoja wiedza jest naprawdę warta podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.03.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 dzięki reni twoja wiedza jest naprawdę warta podziwu. bo się aż czerwienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 23.03.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) reni podpowiedz proszę jakiej długości masz lampy nad stołem oraz wysokość pomieszczenia? Chodzi mi o całkowitą długosć lampy łącznie z kulą oraz odległość od lampy do stołu (może tak wyliczę u siebie długość). U Ciebie ta odległość wydaje mi się idealna. Czy wymieniałaś w briluxach w kuchni na inne zarówki? Ja mam podwóje 5 w kuchni i 5 w salonie,jedna oprawa pozera 100 w, strasznie duzo prądu żrą, są zamienniki ledowe albo energooszczędne? Edytowane 25 Marca 2012 przez adriado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 25.03.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 witaj reni moja Inspiracjo znów cię trochę pomęczę mogłabyś mi napisać jaką masz głębokość blatu w łazience? wydaje mi się że kiedyś pisałaś o 37cm ale za nic nie mogę znaleźć na stronie koła umywalki która by pasowała do tak płytkiego blatu więc chyba powinien mieć 48,5cm (a może znów coś źle zrozumiałam) napisz mi proszę jeszcze jak przycięliście ten blat, to w jaki sposób obrobiliście przycięte krawędzie? czy wystarczy je lekko przytrzeć papierem ściernym i będzie ok, czy może trzeba wykonać jakiś poważniejszy zabieg? a deska maskująca przy wanie (ta na której stoją świeczki) jak ją zamontowaliście? czy ona jest jakoś przykręcona do ściany a do niej dosunięta wanna a łączenie zasilikonowane? czy może znaleźliście jakieś inne rozwiązanie? napisz mi jeszcze czy listwę odpływową pod prysznicem można jakoś wyjmować i czyścić? i ostatnie póki co pytanie. już chyba o tym pisałaś ale tych stron jest tyle, że ciężko odnaleźć. chodzi mi o podłogę w łazience. sprawdza się przy podłogówce? mieszkacie już ponad rok, czy nie rozsycha się? z załażenia w łazience powinna być wyższa temperatura niż w pozostałych pomieszczeniach, czy nic się z nią nie dzieje, czy za bardzo nie izoluje tego ogrzewania? reni przepraszam że tak cię zasypuję pytaniami ale uwierz mi że twoja wiedza jest mi bardzo przydatna. chyba jak już wszystko wykończę to ośmielę się przesłać ci jakiś drobiazg w ramach wdzięczności pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 25.03.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) reni jeszcze dwie rzeczy mi się przypomniały jak wyczytałam w necie mozaika dune (w łazience) jest szklana - jak się sprawdza? bardzo jest ślisko pod prysznicem? nie połamiemy sobie nóg? jak wygląda sprawa mycia prysznica skoro nie masz tradycyjnej słuchawki tylko samą deszczownicę. zastanawiamy się z mężem jak to rozwiązać. nie bardzo nam się widzi sama słuchawka lub zastaw deszczownica + słuchawka dzięki za odpowiedzi Edytowane 25 Marca 2012 przez stufi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anamej 27.03.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Reni czy możesz zdradzić kto robił twoje schody wewnętrzne i w jaki sposób są przykotwione do ściany ?? Bo piekne są i właśnie takich szukam, a większośc stolarzy z którymi rozmawiam twierdzi, że do pustaka sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.03.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 stufi blat jest ciety normalnie piłą i zeszlifowany delikatnie papierem ściernym i pooilwiony, deska przy scianie jest przymocowana kątownikiem do ściany, oczywiście listwę pod prysznicem się czyści i to bardzo wygodne jest, jak na razie z deską w lazience się nic nie dzieje, wiec chyba będzie ok, mozaika pod prysznic jak najbardziej ok, tez się bałam że będzie śliska ale jest super, wogóle nie jest śliska, mycie prysznica- ja myję szmatką i płynem do szyb, tak więc slucjawka by nie była mi potrzebna, a po kąpieli wode z tafli ściągam "ściągaczką" anamej nie bardzo wiem czy moge polecić gdzie kupowalam schody, trochę nerwów z nimi miałam, bardzo nie słowni i miałam aż trzy miesięczny problem aby się z nimi skontaktować, a schody montowane są do porothermu, tzn metalowa wanga montowana do sciany a do niej spawane schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 28.03.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 reni śliczne dzięki za odpowiedź. już myślałam że przestałaś tu zaglądać, ale jesteś niezawodna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.03.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 spoko, spoko może czasu mniej ale zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anamej 30.03.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 bardzo dziękuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.04.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Reni pytałam Cię kiedyś o drzwi w garderobie. Mi drzwi do wiatrołapu wycenili na 3500 . Pomyśleliśmy, że zrobimy takie jak Ty masz ale ... myślisz, że są na tyle solidne, że nadają się do wiatrołapu ? Wiesz, bardziej będą użytkowane niż w garderobie i trochę się boję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.04.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Reni pytałam Cię kiedyś o drzwi w garderobie. Mi drzwi do wiatrołapu wycenili na 3500 . Pomyśleliśmy, że zrobimy takie jak Ty masz ale ... myślisz, że są na tyle solidne, że nadają się do wiatrołapu ? Wiesz, bardziej będą użytkowane niż w garderobie i trochę się boję ... myślę że są solidne , nie bałabym się dać do wiatrołapu, gdybym owy miała, ale fakt to szkło więc istnieje możliwość zbicia ale na tyle ile sprzedałam ich to nie słyszałam o takim przypadku, gdybym do wiatrołapu miała drzwi to na pewno takie same. A także z Pol skone? bo pol skone obniżyło w tym roku ceny ta tę moją taflę na 1350 netto, a od 1 maja podwyżka cen więc jeśli pol skone to warto złożyć zamówienie jeszcze w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts