Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Często robię bezy, i uważam, że 150 stopni to za wysoka temperatura.

Ja suszę w 120 stopniach z termoobiegiem przez ok. 2-2,5 godziny. Wtedy bezy są stabilniejsze.

I na krem nie sama bita śmietana bo oklapnie, a na 8 białek daję 500 ml śmietanki i 250 mascarpone.

Wszystko razem do miski i ubijam na sztywno. Wtedy ładnie się trzyma i nie popłynie.

yoka, nasz ze smoczkiem nigdy nie wychodził do ludzi. Tylko do zasypiania. Na spacerach zasypiał bez smoka. Od kilku miesięcy nie śpi w wózku :no: - za dużo się dzieje.

Widziałam już po nim, że ładnie sam zasypia, pokazuje, jak jest zmęczony, że chce do góry, do łóżeczka, kładzie głowę na podusi i go nie ma. Dla własnego spokoju podawałam jednak smoczka (bo co jak nie zaśnie? Jak będzie się męczył? Jak mu brakuje?), więc w sumie to ja musiałam do tej decyzji dojrzeć. Ale dzisiaj znowu położył głowę na podusi i jakby zapomniał o smoczku. Stwierdziłam, że spróbuję. Nie zasnął od razu (jak zasypiał ze smokiem), musiałam podawać pitku, otulać, itp., ale był spokojny. Jak wychodziłam z pokoju, to patrzył na mnie, leżąc na tej podusi i mlaskał, ale nie wstawał, więc nie uległam. Zasnął. Zobaczymy, co będzie dalej.

Moja od urodzenia bez smoczka ,nie miałam problemu z oduczaniem ale za to ze spokojem tak :D.W rodzinie same dzieci co smoczkami plują - jakieś wybredne rodzimy :D

Młoda rano brała prysznic i poprzestawiała mi ustawienia ,efekt taki że ja zalałam łazienkę.

Aniu skończyłam - odblask od mojej skóry był taki ,że nikt nic nie widział :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: