Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Reni-piekny dom,podgladalam z ukrycia

Czy moge zadac pytanie dotyczace tych drewnianych laweczek na tarasie?Jaki jest ich wymiar-widzialam cos podobnego ale nie jestem pewna czy nie byly mniejsze...

DZIEKUJE I POZDRAWIAM

witam, witam pytasz o mój komplecik kawowy, kupiony w castoramie, cena 1600 zł

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni Napisz mi proszę czy ty całe deski impregnowałaś olejem, czy tylko z wierzchu? Czym impregnowałaś legary tym samym? A jeśli olejować to czy przedtem go czymś jeszcze impregnować.

I bardzo bardzo bym była wdzięczna za nazwę i kolor twojego oleju.Modrzew mamy już zamówiony. Po weekendzie majowym montaż.

Proszę, bo taki kolor mi się bardzo podoba, i jeśli nie masz nic przeciwko to bym go zastosowała u siebie Trudno jest kolor wybrać, co już przerabiałam na moim płocie drewnianym - był 4 razy przemalowywany, bo niby na próbkach kolor fajny,a potem jakoś nie taki itd.

Czekam i dziękuję z góry.

deski tarasowe olejuję tylko z wierzchu, legary smarowałam środkiem grzybobójczym i impregnujacym, desek tarasowych nie impregnowałam, tylko olej.

kolor oleju musze sprawdzić takze przypomij mi się jeszcze, ale to tikurrila.

Rani przyszłam od Mirelii w sprawie modrzewia. Czy byłoby mozliwe cyknąć aktualne fotki tarasu (po roku użytkowania) bo nosze się z ich zakupem z Twojego źródła. Czy to to http://www.tartak-srem.com?? I czy byś poleciła jesli chodzi o jakość. I czy na elewacji też masz modrzew?

hejka , fotki cyknę ale po weekendzie, ja nie widzę różnicy przed rokiem a teraz, modrzew polecam, jest ok, oczywiście olej 2 razy w roku minimum, na elewacji mam egzotyk i nie do końca jestem zadowolona cena do jakości- bardzo droga i może teraz bym kupiła także modrzew, taras z modrzewia polecam

reni - a jak już Cię tak męczą o ten taras ;) - myślisz, że te deski dałoby się położyć bezpośrednio na wylewkę na tarasie ??

Na tym małym tarasie z tyłu nie mam możliwości robić stelaża, itp bo się nie wmieszczę na wysokość.

Same deski mogę jakoś położyć ??

I jeszcze jedno - czy ten modrzew europejski jest dużo gorszy od syberyjskiego ?? bo w cenie różnica spora.

Edytowane przez atika

hejka atika, obawiam się ze nie można na beton, bo on bardzo szybko chłonie wodę i jest mokry i deska nie może być bezpośrednio na nim, muszą być legary chociaż takie 5x5cm, syberyjski jest dużo lepszy bo ma większą gęstość, tani syberyjski tam gdzie ja kupowałam tartak śrem

hejka atika, obawiam się ze nie można na beton, bo on bardzo szybko chłonie wodę i jest mokry i deska nie może być bezpośrednio na nim, muszą być legary chociaż takie 5x5cm, syberyjski jest dużo lepszy bo ma większą gęstość, tani syberyjski tam gdzie ja kupowałam tartak śrem

Dzięki. Już patrzyłam u nich - w sumie mam ich prawie "pod nosem". Widziałam, że sprzedają też deski - może je wstawię jako podkład - z nich zrobi się stelarz i na to deski...

Aha i czy deski olejować, czy można pokryć tym czym mam zrobioną podbitkę: Nobiles impregnat.

Edytowane przez atika

hejka , fotki cyknę ale po weekendzie, ja nie widzę różnicy przed rokiem a teraz, modrzew polecam, jest ok, oczywiście olej 2 razy w roku minimum, na elewacji mam egzotyk i nie do końca jestem zadowolona cena do jakości- bardzo droga i może teraz bym kupiła także modrzew, taras z modrzewia polecam

witaj reni

o co chodzi, że do końca nie jesteś zadowolona z egzotyka na elewacji? ja się już nastawiłam na tatajubę bo zakochałam się w twojej elewacji :D czy coś się z nią dzieje? plisss odpisz

jeszcze jedno pytanko.

jak dużą masz łazienkę i ile kosztowały cię materiały drewniane do niej (deski na podłogę, blat, kleje, itp.) a ile robocizna (wiem że wannę sami obudowaliście, a podłoga to też wasze dzieło?)

Edytowane przez stufi