Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ryz z jablkami to deser a nie obiad... :rolleyes:

u mnie byl barszcz czerwony... jutro pewnie jakies miesko zapiekane w piekarniku :cool:

Ilona...u mnie tez jak pomyslu brak to sphagetti :lol2: ale tez z mieskiem mielonym drobno posiekanym ..bez tego nie przejdzie ;)

Haha, nie jestem sama taka bystra ;). U nas też z mięsem przejdzie bez focha, bez mięsa jest zawsze pytanie: "I znowu spaghetti?".

Jest sezon na truskawki zrób makaron z truskawkami i ze śmietana.Pyyyyyszszszneeee.....:)

to tez deser :lol2:

u mnie by nie przeszlo..chyba ze dla dzieci :lol2:

Fajna te rowerki sa swietne

http://pomyslynazakupy.pl/images/2013/06/Drewniany-rowerek-do-biegania.jpg

klik

na alle widze ze sa tanie..ja w sportowym za drewniany dawalam 250zeta :bash:

Ilona ty kiedyś polecalas taki rowerek dla dziecka.Moglabys mi go podlinkowac? Za tydzień mój chrześniak kończy roczek a ja pomysłu nie mam....:(

Rowerek? :no: Jeździk. Zabawka numer jeden dla mojego. Fajnie rozwija sprawność ruchową. Mój dostał od chrzestnej ten:

http://www.ceneo.pl/8658302

Gdzieś widziałam taniej, ale nie mogę znaleźć. Albo przed Dniem Dzieckiem ceny podeszły do góry :rotfl:.

Rowerek też mamy, ale po dzieciakach brata, oglądałam w sklepie i są dosyć drogie te sensowne rowerki, lepiej zamiast niego kupić biegowy po drugim roku życia ;).

aaaanooo tak ;)

jak te dzieci szybko rosna :cool:

Dlatego w sumie nie warto go kupować, bo posłuży kilka miesięcy jako urozmaicenie spacerków (u nas czasami zamiast wózka), niczego nie uczy, bo dziecko i tak nie da rady tak dużego pojazdu wprawić w ruch dzięki pedałom, siedzi sobie jak król i odpoczywa ;). A potem szybko przesiadka biegowy :yes:.

Właśnie sprawdzałam, że powinien siadać samodzielnie do 10. miesiąca życia.

Dziwne, że pediatra (przy szczepieniu np.) nie zwrócił uwagi? Może nie zauważył, u nas wpada, jak dziecko leży (o ile poleży, bo mój zajmuje tysiąc pięćset sto dziewięćset pozycji, żeby uciec), bada, wychodzi. Matka powinna powiedzieć. Mnie zawsze lekarz pyta, czy coś mnie nie niepokoi/czy nie chciałabym o coś zapytać.

Reni ten drugi strój super :) ,ale to Ty masz się w nim dobrze czuć, a nie my więc kupuje ten który tobie odpowiada. Poprzeglądałam all i tam duży wybór może tez się skuszę :D.

Magda u nas ryż z jabłkiem to ulubiony obiad młodej,ostatnio doszły do tych ulubionych jeszcze leniwe pierogi :D.

M takiego jedzenia nie uznaje za obiad więc zawsze muszę dwa robić :/.

Ale późno to znaczy jak późno?

Ja ogólnie nie jestem taka, żeby panikować, bo coś nie w czasie, itp., ale to dziecko chyba powinno być przebadane :oops:.

Mój mały też jeszcze nie chodzi (tzn. tylko przy meblach). I wiecie co? Wszyscy mnie o to pytają od kiedy skończył dziesięć miesięcy, a jak mówię, że nie umie sam, to słyszę: "Ale leniuch/leniuszek!". Nosz kurde :mad::mad::mad:. Dziecko ma czas do 18-tego miesiąca z tego, co wiem, a przed pierwszym rokiem to mało które startuje!