london23 28.05.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 no bo kto ją przekona jak nie syn? obca Ilona jej nie przekona - ale jak Ilona przekona syna to syn matkę ja bym tak to załatwiała - tym bardziej jak to jakaś babulinka jest no Reni o to właśnie synowi pewnie chodzi - dlatego bym z nim zaczęla rozmawiać jakby mi bardzo zależało:) każda wie, że osoby starsze są zmienne i sentymentalne jak pogoda wiosną Tak to oki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.05.2014 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 kurcze my chyba juz inaczej myslimy tzn ja, ja już zakomunikowałam córce i synowi, ze kiedyś jeden moze sie wybudowac na działce w drugiej części, drugi może wziąć nasz obecny dom i albo go remontować albo zrównać z ziemią a ja chcę w zamian małe mieszkanko nad morzem, i nigdy przez myśl mi nie przejdzie ze całe życie spłacałam kredyt a dzieci zrównają ten dom z ziemia, niech robia co chcą, ja będe mysleć co dla mnie będzie wygodne i widzę same plusy, małe mieszkanko na starość, bez kłopotu i wnuki na całe wakacje, no zyć nie umierac i w dupie bedę miała mój dom na który zapierdalałam całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 28.05.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Moja babcia jest samotna miesszka w bloku a i tak musimy jej dopłacac do czynszu bo nie daje rady z ręciny;) więc co ten kolo sobie myśli ,że taka chałupa sama się opożądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.05.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Wiecie ja to widzę tak: jak syn chce więcej kasy, to niech wraca i sprzedaje za tyle, za ile uważa, a nie matce głowę suszy. Niech skosi trawę, posprząta, zawiezie do lekarza, a nie, że obcy człowiek musi to robić. Aha, ona od kilku miesięcy mieszka w jego mieszkaniu (ma w Polsce), nie w tym domu, na czwartym piętrze bez windy . Syn swojego mieszkania nie pozwala ruszać (sprzedać i wymienić na bardziej dogodne), domu matce nie pozwala sprzedać. A ona nie ma gdzie, bo naprawdę sobie nie radzi - ani z domem, z którego się wyniosła, ani z mieszkaniem na czwartym piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.05.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Renia ale ja się w pełni zgadzam z Tobą - ale piszę, że ja bym przez syna działała tzn próbowała chociaż powiem Ci, że moi rodzice maja sprzedawać dom w którym się wychowałam i sentyment jest no ale robią ja już swoje mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.05.2014 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Magda niby tak ale syn będzie myślał ze skoro takie zainteresowanie i tak go przekonują to pewno dom wart niewiadomo ile, albo będzie chciał więcej albo nie sprzeda wogóle, nigdy nie pomyśli co będzie lepsze dla matki, ba nigdy tego nie zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.05.2014 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Ilona no dokładnie syn ma w dupie, mu wygodnie a ona niech sobie mieszka tak jak do tej pory i broń boze nic nie sprzedaje bo za tanio jeszcze sprzeda a on straci przecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 28.05.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Ilonka fajansiarz z niego:bash: a więcej dzieci nie ma ta babcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.05.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 e no to nie ma tak źle skoro ona w nim nie mieszka. Z drugiej strony jak sprzeda a ma gdzie mieszkać ( u syna) to przecież nie wyda kasy na mieszkanie swoje - no nie bądźcie śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.05.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 e no to nie ma tak źle skoro ona w nim nie mieszka. Z drugiej strony jak sprzeda a ma gdzie mieszkać ( u syna) to przecież nie wyda kasy na mieszkanie swoje - no nie bądźcie śmieszne. Magda, czwarte piętro bez windy. Skarżyła się na to. Chciałaby coś z windą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 28.05.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Magda a jak sprzeda odda kasę synkowi a on ją kopnie w d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.05.2014 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 no moze nie wyda ale jaką syn będzie miał pewność ze mu odda, a tak dom stoi nie ruszany tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.05.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Ilona ja Cię proszę - skoro do tej pory sobie nie polepszyła tylko z domu wyniosła się do syna na IV p. to chyba by jej musiał amor strzałą w nos strzelić żeby mieszkanie syna było puste ( a opłacać trzeba) a ona miała coś z windą. Ja rozumiem, ze na fm same światowe laski - ale popatrzcie "obok" jak życie ludzi wygląda, ich mentalność itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.05.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Ja nie rozumiem takiej roszczeniowej postawy. Moi rodzice sprzedali dom, w którym się wychowałam (był dla nich za duży). Nic mi do tego. Ten, w którym teraz mieszkają, też na starość chcą sprzedać i przenieść się do mieszkania bez ogrodu. Ich sprawa. Słowem się nie odezwę. Jak przepiszą mieszkanie komuś innemu niż mi - ich sprawa. Nie mam prawa wymagać od nich, żeby trzymali coś, z czym im niewygodnie, bo mi się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.05.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 tak czasem się zastanawiam czy to "magia" fm czy co - idealne domy, idealni mężowie, idealne życie, idealne samochody, idealne a-z a każdy z nas ma sąsiadów/koleżanki/pracę i widzi jak życie wygląda mnie fm już zszokowało duuuuuuużo razy ( to tak nie w temacie sprzedaży domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.05.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Ilona ja Cię proszę - skoro do tej pory sobie nie polepszyła tylko z domu wyniosła się do syna na IV p. to chyba by jej musiał amor strzałą w nos strzelić żeby mieszkanie syna było puste ( a opłacać trzeba) a ona miała coś z windą. Ja rozumiem, ze na fm same światowe laski - ale popatrzcie "obok" jak życie ludzi wygląda, ich mentalność itp. Do tej pory nie polepszyła, bo miała studentów na pokojach. Dla siebie tylko pokoik z kuchnią. Teraz nikt nie chce już wynajmować od kilku miesięcy. Ja tego nie rozumiem, bo po co miałaby trzymać kasę? Dobre mieszkanie to zawsze inwestycja. Jak syn ma głowę na karku, to tak powinien myśleć. Lub pozwolić wymienić swoje na coś lepszego (z windą), a po powrocie do Polski wziąć dom i samemu się z nim męczyć. Bo jak rozumiem, on chce wrócić do swojego mieszkania, matka z powrotem do domu i czekamy na spadek po niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.05.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Czy ktoś może mi poradzić jakieś spoko miejsca w Krakowie ? Jedziemy na dzień dziecka do parku wodnego (wiem, masa ludzi) ale potem chcieliśmy się gdzies przespacerować. Wstyd się przyznać, ale nie znam zupełnie Krakowa. Czy jest coś co może zainteresować 9-cio latkę także ? Nie wiem, jakieś muzeum czy coś w tym stylu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 28.05.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Magda ja nie mam idealnego życia i nigdy tak nie pisałam;) może nie każdy chce publicznie prac brudy i dlatego takie wrażenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.05.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Ilona pierwsza część twojej wypowiedzi jak najbardziej ale to ze przepiszą cos komus innemu to juz nie, no sorki ale nie wybaczyłabym matce gdyby swoje mieszkanie przepisała komuś innemu, obecnie mieszkanie moich rodziców jest juz przepisane na mnie i siostrę i to jest sprawiedliwe, mój dom dostanie jedno z dzieci a drugie dostanie działkę no proste jak budowa cepa, no komu mam dać jak nie dizeciom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.05.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Magda, bo tu sami światowi i postępowi ludzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts