Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś może mi poradzić jakieś spoko miejsca w Krakowie ? Jedziemy na dzień dziecka do parku wodnego (wiem, masa ludzi) ale potem chcieliśmy się gdzies przespacerować. Wstyd się przyznać, ale nie znam zupełnie Krakowa. Czy jest coś co może zainteresować 9-cio latkę także ? Nie wiem, jakieś muzeum czy coś w tym stylu....

w parku AWF jest kalejdoskop (ogrod doswiadczen - swietna sprawa) http://www.ogroddoswiadczen.pl/

na przeciwko tego parku AWF jest park lotnikow a w nim muzeum lotnictwa polskiego http://www.muzeumlotnictwa.pl/

fajne tez jest muzeum inzynierii miejskiej na Kaziemirzu http://www.mimk.com.pl/ i obowiazkowo po drodze lody na starowislnej (zaraz obok tego muzeum) :D

to tak na szybko ;)

londonka to ze zastój to inna sprawa wiadomo ale wiem ze na pomoc raczej nie mogę liczyć, o przyjechać, coś zjeść i pogadać to tak ale tylko tyle

Ja to w sumie rozumiem, bo u mnie znowu nie ma pomocy przy dziecku. Żadnej. Nie ma takiej możliwości, żebym na przykład poszła do fryzjera, a ktoś by z małym na godzinę został czy poszedł na spacer. Wiem, że nie jest najłatwiejszym dzieckiem (rodzina boi się jego humorów), no ale przykro mi. W sumie wiedziałam, że tak będzie, ale nie sądziłam, że to będzie takie ciężkie. Nie uwierzycie, ale ja od stycznia nie miałam godziny dla siebie. Tzn. mam jak mały śpi ;). A w sumie dużo bym nie potrzebowała, tylko raz na kilka tygodni do fryzjera skoczyć, na zakupy, do kumpeli (z koleżankami tylko przez telefon od roku rozmawiam :eek:). Wiem, że często tak jest, ale czasami po prostu zazdroszczę wielopokoleniowym rodzinom albo koleżance, która zawsze może zawieźć dziecko do teściów.

No i nawet jakbyśmy z mężem chcieli drugie dziecko, to nie wyobrażam sobie to wszystko ogarnąć zwłaszcza przez pierwsze tygodnie/miesiące z noworodkiem i drugim takim małym. Musiałby mieć jakieś 7-8 lat.

Ja to w sumie rozumiem, bo u mnie znowu nie ma pomocy przy dziecku. Żadnej. Nie ma takiej możliwości, żebym na przykład poszła do fryzjera, a ktoś by z małym na godzinę został czy poszedł na spacer. Wiem, że nie jest najłatwiejszym dzieckiem (rodzina boi się jego humorów), no ale przykro mi. W sumie wiedziałam, że tak będzie, ale nie sądziłam, że to będzie takie ciężkie. Nie uwierzycie, ale ja od stycznia nie miałam godziny dla siebie. Tzn. mam jak mały śpi ;). A w sumie dużo bym nie potrzebowała, tylko raz na kilka tygodni do fryzjera skoczyć, na zakupy, do kumpeli (z koleżankami tylko przez telefon od roku rozmawiam :eek:). Wiem, że często tak jest, ale czasami po prostu zazdroszczę wielopokoleniowym rodzinom albo koleżance, która zawsze może zawieźć dziecko do teściów.

No i nawet jakbyśmy z mężem chcieli drugie dziecko, to nie wyobrażam sobie to wszystko ogarnąć zwłaszcza przez pierwsze tygodnie/miesiące z noworodkiem i drugim takim małym. Musiałby mieć jakieś 7-8 lat.

wystarczy ze bedzie mial 4 ;) machniesz sobie drugie jak pojdzie do przedszkola :)

a do fryzjera czy na zakupy zawsze jezdzimy cala czworka ;) mloda nie usiedzi na tylku nawet 5 sec, choc mozna juz ja przekupic bajka na tel. i lizakiem ;)

wystarczy ze bedzie mial 4 ;) machniesz sobie drugie jak pojdzie do przedszkola :)

a do fryzjera czy na zakupy zawsze jezdzimy cala czworka ;) mloda nie usiedzi na tylku nawet 5 sec, choc mozna juz ja przekupic bajka na tel. i lizakiem ;)

No mojego nie przekupisz niczym, haha. No i mąż sporo pracuje. Dzisiaj chyba do 20 :rolleyes:, więc sama z małym: odpada ;). A potrzebuję tego fryzjera od dawna! Na zakupach krzyczy, więc w ogóle odpada, tylko tyle, że rano po bułki możemy we dwójkę wyskoczyć.

Mówisz 4 lata? No nie wiem, byłabym zdana tylko na siebie i przeraża mnie to :eek:.

Ilonka..ja caly czas zdana jestem na siebie tez i to w obcym kraju..(moj maz tez wraca wieczorami do domu... )

znam ten bol:yes:

chociaz na drugie dziecko zdecydowalam sie szybko...mialabym szybciej ale moj nie za bardzo chcial a i jeszcze karmilam corke piersia...

wiec roznica miedzy nimi to 3 lata :)