Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

atika impregnat to impregnat , olej i tak musisz zastosować jako warstwę wierzchnią,

stufi nie abym była niezadowolona albo coś się działo ale dziś chyba bym kupiła coś tańszego, moja elewacja te dwa elementy kosztowały około 4 tyś, wiec sporo, raczej w sensie modrzew na tarasie tani a jest ok, czyli na elewacji tez byłby ok a cenowo przepaść

jeśli chodzi o łazienkę , podłogę też robiłam sama, podłoga merbau około 140 złm2, klej i olej około 50 zł do m2, a robocizna też pewno drugie 50 zł do m2, za blaty dałam około 1500zł ale mogę się mylić, moja łazienka ma 10m2 podłogi drewnianej

witam was dziewczyny, dawno u mnie zdjęć nie było bo i nic się nie działo ale.....

w końcu kupiłam lampę do salonu, niestety nie caboche.... NIE STAĆ MNIE TERAZ a inspirowanej jakoś nie chcę, więc kupiłam lampę która wygląda ok a mój budzet jej nawet nie poczuł:D

http://img801.imageshack.us/img801/4610/salonlampa.jpg

także tujki przed domem dostały kamyk

http://img171.imageshack.us/img171/9179/tujkiwejscie.jpg

Reni dziękuję bardzo za fotki tarasu :hug: Ściemniał czy to złudzenie?

hmm może faktycznie trochę ściemniał, zdjęcia tez robiłam już przy zachodzącym słońcu i to może tez miało wpływ, sama nie wiem, muszę się dziś przyjrzeć,

aha bo dziś dziewczyny robię warzywniak:D w końcu

reni

dziękuję za odpowiedź w sprawie łazienki i kochaniutka jesteś że pamiętałaś o zdjęciu zlewu.

dziś byliśmy w dlh. rozmawialiśmy chyba z jakimś kierownikiem, oprowadził nas po wszystkich magazynach, pokazując dechy i w końcu tak namieszał nam w głowie, że w chwili obecnej nie wiemy na co się zdecydować.

a wiesz, że ten blat który masz u siebie (ten z podłużnymi "fugami" - nie wiem jak to się fachowo nazywa) został wycofany :( szkoda bo na twoich fotkach zrobił na nas fajne wrażenie i chcieliśmy go zgapić.

na razie mam pustkę w głowie i nie wiem co wybrać. mszę się z tym przespać.

pozdrawiam

Reni, taras piękny :) My już też się zdecydowaliśmy, niestety mamy nietypową szerokość tarasu (4,5 metra), więc czekamy na deski 5 metrów i jeszcze sobie trochę poczekamy (nigdzie nie są dostępne) :(

A spory ten warzywniak będzie? Ja też chciałam założyć, maleńki, kilka ziółek (bazylia, oregano, mięta, itp.), trochę szczypiorku, może sałata i rzodkiewka, całą poprzednią wiosnę i lato sadziłam nasiona ze sklepu i ze sprawdzonych źródeł (od rodziców, teściów, każdy mi dawał swoje, które "na pewno wyrosną"), po czym okazało się (sąsiad działkowicz mnie oświecił), że na naszej ziemi to tylko czosnek :( W tym roku znowu podchodzę do tematu, wysypaliśmy nową ziemię, wiadro nawozu końskiego, bo nie ma to jak warzywa z własnego ogrodu (te sklepowe smakują jak woda, czyli wcale) i tak łatwo się nie poddam!

stufi nie ma za co, też właśnie doszły mnie słuchy ze marbau sikaflex wycofano, dlaczego masz mentlik w głowie, przecież do wyboru tylko merbau i teak:D

Marta a jednak, narazie tylko na zioła, koperki i szczypiorki:D

w przyszłym roku sama będziesz grzebać w ziemi:D

rere kurcze na żywo wydaję się większa, o tym że nie powala to wiem, ale była bardzo tania i można by powiedzieć "darowanemu koniowi...."