Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale szybko minęło - pamietam jak "niedawno" napisałaś ze jesteś :) to trzymam kciuki za pomyślna decyzje i szybkie rozwiazanie :)

( ja sie bym pokroić nie dała- boje sie znieczulenia, tego ze 24 godz po leżysz a po normalnym po 2 godz człowiek wstaje i sam idzie pod prysznic )

Edit" doczytałam Nesska - no to się nie dziwię - cc bezpieczniejsze - tzn to chyba opcja najbezpieczniejsza dla dziecka.

Edytowane przez Magda_lena85

( ja sie bym pokroić nie dała- boje sie znieczulenia, tego ze 24 godz po leżysz a po normalnym po 2 godz człowiek wstaje i sam idzie pod prysznic )

.

kto ci takich glupot Madzik nagadal?

to juz nie te czasy :D

ja lezalam 3godz..pozniej powoli mnie sadzano... cesarka o 14 a ja o 18tej chcialam chodzic..ale mi nie pozwolono..wiec zaczekalam do rana.

Magda, niekoniecznie, ja po naturalnym nie mogłam wstać kilka tygodni, a też się nasłuchałam, że będę tańczyć po kilku godzinach. No cóż. Mdlałam ;).

Nesska, trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie, mnie też ta decyzja kiedyś czeka :yes:. Z jednej strony boję się cesarki, z drugiej za żadne skarby świata nie chcę narażać drugiego dziecka na to, na co naraziłam pierwsze :oops:. Ale żeby znowu się z tym zmierzyć i jakoś odczarować tragiczne wspomnienia... No, kusi czasami. Z drugiej strony mam taki paniczny strach w sobie, że pewnie ze względu na samą psychikę mogłabym znowu nie podołać.

Madziorka tak było w 2011 r u nas w szpitalu - niestety ;)

ooo wizki są - to wkleisz z rana jak będzie "większość"??

Ilona to kilka tyg w szpitalu leżałaś?

w szpitalu gdzie byłam każda po 2 godz na sali wstawała i szła sama pod prysznic z położną - a później to już relax ( poza wiadomym miejscem :lol2::lol2::lol2::lol2:)

Jeżeli chodzi o cc, to wszystko zależy od lekarza, który przeprowadza. Wiadomo, nawet wycięcie wyrostka można spartolić. Ważne, żeby wybrać dobry szpital z wykwalifikowanym personelem i powinno być ok.

No i przecież to nie jest narkoza! Chociaż koleżanka opowiadała, że leżała i widziała wszystko w metalowej lampie nad nią, co było mega dziwnym uczuciem.

Madziorka tak było w 2011 r u nas w szpitalu - niestety ;)

ooo wizki są - to wkleisz z rana jak będzie "większość"??

Ilona to kilka tyg w szpitalu leżałaś?

w szpitalu gdzie byłam każda po 2 godz na sali wstawała i szła sama pod prysznic z położną - a później to już relax ( poza wiadomym miejscem :lol2::lol2::lol2::lol2:)

Nie, chcieli mnie zatrzymać, ale wypisałam się na własne życzenie w czwartej dobie. Ocipiałabym w tym szpitalu! Zjechałam wózkiem do samochodu, a potem mąż musiał wszystko przy mnie robić, itp. Miałam tę anemię, nie zrobili transfuzji (szkoda im było krwi: 0Rh-), no to mdlałam jak tylko usiadłam na łóżku/wózku.

Nesska mój pierwszy poród trwał jakieś 10 minut sn a przeżyłam go tak ze przez najbliższe kilka lat nie chciałam wiecej dzieci.Drugi poród po 10 latach tez sn trwał 12 godzin....i to dopiero była droga przez mękę.Teraz juz jestem pewna ze nigdy wiecej!!! Jeszcze tylko na cc dałabym sie namówić innej opcji nie ma :(