rere79 28.04.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Tutaj, tutaj jestem Pogoda wprost wymarzona. A w Anglii cały czas leje. Dobrze, że mnie tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 28.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 (edytowane) stufi nie ma za co, też właśnie doszły mnie słuchy ze marbau sikaflex wycofano, dlaczego masz mentlik w głowie, przecież do wyboru tylko merbau i teak:D jadąc do dlh byliśmy zdecydowani na tatajubę na elewację i merbau do łazienki. a tam pan zaproponował nam na elewację: modrzew, tatjubę, cedr do łazienki: merbau i teak (jak dla mnie trochę za żółta barwa)no i powiedzmy że wszystko w porządku tylko ta rozpiętość cenowa i to właśnie miesza nam w głowie. bo z jednej strony człowiek chce żeby było solidnie i efektownie więc myśli dołożę pare stówek i będzie ok, ale w naszym przypadku te "pare stówek" dokładamy przy każdej okazji. trochę nas to śmieszy i myślimy sobie co my za dom wybraliśmy, a z drugiej strony mam obawy czy na wszystko kaski starczy. i tak odpuszczamy w tym roku taras, ogrodzenie frontowe i ogród. ale wracając do tematu drewna. chyba zostaniemy przy pierwotnym zamyśle (tatajuba, merbau). Edytowane 28 Kwietnia 2012 przez stufi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.04.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Tutaj, tutaj jestem Pogoda wprost wymarzona. A w Anglii cały czas leje. Dobrze, że mnie tam nie ma czyli cała majówka w Polsce? stufi pierwszy pomysł najlepszy, a jak ceno cedr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 30.04.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 reni cedr - ok. 270 zł (cholernie drogo) ale jak to określił pan "przewodnik w dlh" to MERCEDES W SWOJEJ KLASIE. my chyba zdecydujemy się zamawiać deski przez wykonawcę który współpracuje z dlh. ma nam dać 10% upustu. nie wiele to ale zawsze coś. jedyne co mnie wkurza to słaby kontakt z tym facetem. może trochę męczę go dziwnymi pytaniami ale ja chcę byś świadomym klientem pozdrawiam i życzę miłego weekendu majowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.04.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 stufi skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diodonna 01.05.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Gratulacje, Reni-piękna koncepcja domu, piękne wykonanie i ...dopilnowanie swojej wizji.Jestem pod wrażeniem.Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Offsecistka 02.05.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Witam,Reni wyczytałam na forum, że Twoja elewacja to Ceresit Nebraska, których n umerów użyłaś, elewacja + taras REWELACJA!!!Z góry dziękuję za odpowiedź.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 02.05.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 renijestem z północnego mazowsza, 100 od warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 03.05.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Reni, organizuję 18 maja w Milanówku spotkanie forumowiczek, nie mialabys ochoty przyjechać, serdecznie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 04.05.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Reni muszę Cię pomęczyć bo Twój taras jest dla mnie wzorem. Powiedz mi proszę jak to się robi? Mam kupione deski modrzewiowe i legary też modrzewiowe. Na wierzch tarasu mam olej do tarasów tikkurila ten co Ty nr 5071. Olej chcę dać tylko na wierzch, a spód desek i legary, które będą niewidoczne zabezpieczyć innym środkiem. Czym Ty impregnowałaś? I kiedy impregnować legary prze położeniem czy po? Tak samo wierzch tarasu, już gdy będzie gotowy? A tak wygląda kawałek mojej deseczki pomalowany 1 raz olejem; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.05.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 witam, legary chyba najlepiej zaimpregnować przed układaniem bo zrobisz to dokładnie, a deski od spodu można zaimpregnować ale ja tego nie robiłam bo mi się nie chciało, czy to źle pewno dowiem się jak będę go kiedyś rozbierać natomiast olejować deski już po ułożeniu czy na gotowy taras, miłego leżakowania:) bardzo się ciesze że ludzie robią drewniane tarasy i niejednego przekonałam ze to fajna sprawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.05.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Reni, organizuję 18 maja w Milanówku spotkanie forumowiczek, nie mialabys ochoty przyjechać, serdecznie zapraszam wow ślicznie dziekuję za zaproszenie ale Milanówek to około naszej cudnej stolicy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 05.05.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 wow ślicznie dziekuję za zaproszenie ale Milanówek to około naszej cudnej stolicy????? Noo, koło stolicy, ale czy pieknej to kwestia gustu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 06.05.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ja też mam pytanie o taras. Czy mogłabyć mi napisać ile mniej więcej kosztował i jaką masz powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.05.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Reni, mam kolejne pytanko: czy wiadomo Ci coś na temat niewidocznego montażu desek tarasowych? Tzn. czy ma on wpływ na trwałość tarasu? Słyszeliśmy w jednym ze sklepów, że takie tarasy wyglądają ładnie tylko przez pierwszy sezon, potem szybciej się rozpadają, nie przybite z góry deski odkształcają się pod wpływem wilgoci, odchodzą od legarów, itp. Powoli musimy podjąć decyzję, a nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, może Ty umiałabyś coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaandriu 08.05.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witam Reni !!!Masz piękny ,gustowny dom gratuluje,już od dawna go podpatruje .Chciałam Cię zapytać co masz na kominku czy to jakiś tynk typu stiuk czy tapeta czy moze jeszcze coś innego bardzo proszę Cię o namiar co to takiego i o lampy w jadalni gdzie kupiłaś ,albo jak się nazywają .Pozdrawiam i z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meticho 08.05.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witaj Reni !!!! Muszę pochwalic twoj magiczny domek - po prostu pieknie, bajka. ale to zasługa Pani domu która ma extra gust i wyczucie kolorów. Mam pytanko bo jestesmy na etapie projektu podpowiedz jakie ma wymiara twoja kuchnia oraz wneka na schody. Schody też masz piękne.Pozrawiam twoja podglądaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 10.05.2012 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 proximka witam, mój taras ma 55m2 i kosztował około 10 tyś, sam materiał bez robocizny syla na kominku to jakiś tynk ale nic więcej niestety nie wiem a lampy w jadalni to light eye z spotline metich witam u siebie, moja kuchnia ma 10m2 a klatka schodowa 2,5 na 2 m, dzięki za miłe komplementy Ilonko słyszałam o takim montażu ale nie słyszałam żadnych opinii, ale moim zdaniem twoje przypuszczenia mogą być prawdziwe, moje niektóre deski tez się pofalowały a są przybijane od góry ale widzę miejsca gdzie i tak woda dała radę, mnie akurat taki montaż z widocznymi śrubami się podoba więc nie miałam dylematu, oczywiście jeśli są to śruby spax bo zwykłe wkręty nie wchodzą w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 12.05.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Reni jakie masz uchwyty w kuchni? Szukam uchwytów , aby były mało widoczne. Czy twoje to uchwyty krawędziowe i nie trezba ich było frezować, aby otworzyć szafkę ? ( chodzi mi o otwieranie szafki jak lodówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 12.05.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Witam, Reni wyczytałam na forum, że Twoja elewacja to Ceresit Nebraska, których n umerów użyłaś, elewacja + taras REWELACJA!!! Z góry dziękuję za odpowiedź.Pzdr Reniu ja również proszę o podanie numeru tej Nebraski ,bo ja się też waham między 1 a 2 a u Ciebie wyszło super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts