agatah 29.05.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 hmmmm... z tego co pamietam to używałaś dobrego oleju ? Ja biofa olejuję raz na 10 miesięcy (średnio). Supermarketowym syfem trzeba było co miesiąc. Nie wyobrażam sobie lepszego blatu (z tego co pamiętam masz jasny i widac plamki po mokrych rzeczach ?), nie widać ani plam, ani problemu nie ma jak gdzie zostanie mokra plama. Chyba wszystko zależy od drewna i oleju. . Jest wspaniały i nie zamieniłabym na nic innego.... Podpisuję się Ja raz w roku olejuję dwukrotnie Osmo do blatów i zero problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.05.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 To takie typy jak moje.:DGalaxy star ma takie drobinki miedziane.Nero absoluto bardziej do mnie chyba przemawia... miedziane zlote i srebrne..jak juz to wybralabym srebrne..ale delikatne... noo i ten nero tez do mnie wola-wez mnie wez mnie Reni jaki masz blat? kwestia wyboru kuchni do przemyslenia teraz na spokojnie... ehh spokojnie juz to widze:bash: do kogo udac sie o wizke profeske? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 29.05.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Może źle to ujęłam też olejuję tak jak Ty, blat jest dębowy ale mimo wszystko trzeba się z nim cackać a kamień albo laminat przetrzeć ściereczką. Jest rewelacyjny w dotyku i wizualnie piękny, ciepły, mięciutki no i dla mnie nie ma alternatywy bo kamień i laminat odpada. Może ostatnio się zniechęciłam jakoś wszystko bym zmieniała i wypruwała . yokasta, co masz na myśli pisząc cackać? Ja stawiam wszystko gorące, mokre, niespecjalnie się cacka, wycieram gąbką na mokro i suchą mikrofibra i na tym koniec pielęgnacji na co dzień hmm... jedyne cackanie u mnie to niemożność krojenia na blacie. Reszta - nie widze różnicy. Kiedyś się naczytałam o buraczkach, kawie, czerwonym winie... przy ciemnym blacie to wszystko bzdury. JA mój kocham baaardzo. Ale ja mam mało drewna w domu - takie było założenie od początku. Przy dębowym moim też. Ani buraczki, ani wino, ani cola, nic go nei barwi. Jak miałam jakieś przebarwienie bo za długo coś mokrego leżało, to przy olejowaniu przeszlifowałam papierem, i na nowo olej. tymczasowy, ja można powiedzieć wychowana na budowie, to mi w sumie niestraszne takie klimaty. A raczej - wiem, czego się spodziewać, często się przeprowadzałam (chyba z 10 razy! ), remontów przeżyłam jeszcze więcej i mieszkanie z całą rodziną w jednym pokoju jak byłam dzieckiem co kilka lat (zrywanie parkietu, wymiany okien, drzwi wewnętrznych, łazienki, kuchnie od podstaw, itp.). W sumie to budowa/remont zawsze mnie napędza do życia, nie wiem, czego ludzie się tak boją . Ilona, jak ja bym chciała dom wybudować! Teraz kolezance przy remoncie kuchni pomagam, czuję że żyję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 29.05.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 nie wiem, czego ludzie się tak boją . widzisz, bo przyzwyczajona jesteś, to dlatego. Dla mnie osobiście każda przeprowadzka to był koszmar....ale co się dziwić, jak wcześniej X lat cały czas w jednym miejscu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.05.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Agatah no widzisz ja gorącego nie stawiam, mam wiecznie rozlany sok malinowy (mąż ), czasem kroję na blacie a dwa razy zostawiłam na noc wilgotny garnek i miałam plamy od spodu. Generalnie wilgoć nie idzie w parze z drewnem - nigdy . Też używam osmo . Anetko, sprzedajemy ale jest też opcja że zostaniemy, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.05.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 (edytowane) agatah, jak to duże marzenie, to na pewno się uda . Czasami trzeba ryzykować, postawić wszystko na jedną kartę, a czasami poczekać na lepszy czas. No i małymi kroczkami, zaczynając od kawalerki, a kończąc na własnym domu, nie na zasadzie, że od razu: zastaw się, a postaw. Tak udaje się nielicznym. Edytowane 29 Maja 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.05.2014 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 meli ja mam czarny, te ze złotem mi się nie podobają kurcze laski czytam o tych waszych drewnianych blatach, mam w łazience taki i wiem jak się go użytkuje i olejuję go ale w kuchni na boga nigdy bym nie dała, nie mogę sobie wyobrazić jak on by u mnie dał radę, no nie widze tego , mam drewniany i granitowy i w kuchni drewna za cholerę nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.05.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 meli ja mam czarny, te ze złotem mi się nie podobają to sie okreslilas czarny to tyle wiem bo widze :lol2: a czy ten twoj czarny nazywa sie jakos? no nie moge..chyba zrobie sobie drinka:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.05.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 A jeszcze co do drewnianych blatów, nie wiem ile Wy ich macie ale u mnie to 7m ciągu blatu, sporo do okiełznania :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.05.2014 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 meli ja mam czarny:D ale nie ma on nazwy takiej jak star galaxy, bo mój dużo tańszy i nazywał sie poprostu black, a jak patrzę na niego to coś tam ma srebnych czy bardziej szarych kropek i tyle, pisałam ze nie lubię tych ze złotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 29.05.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 ahhh...te pełne skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 29.05.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 O właśnie jest jeszcze taki black cosmos moze to ten Twój Reni? Ja sie właśnie zastanawiam nad blatem drewnianym do wc...raptem 120 cm to moze da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.05.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Tymczasowy...nie wytykaj jezyka bo ci krowa nasika Reni ja tez nie lubie zlotego odcienia tych drobinek..iii nie bedzie mi pasowal do stalowego zlewu no dobra rozumiem juz..czarny ja i tak musze poszukac u kamieniarza co i jak....tzn co ma i jak z cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 29.05.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Mmel ten Galaxy star ma właśnie takie drobinki miedziane...No mi one do niczego nie pasują.:(Biore pod uwagę black cosmos albo absoluto nero.No chyba ze coś jeszcze mi u kamieniarza wpadnie w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 29.05.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Nero 500zł za m2 bynajmniej na opolszczyżnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 29.05.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 A właśnie.Jest ktos moze z Sopotu abo okolic????Jade jutro na weekend a nie wiem gdzie tam dobrze zjeść cos zobaczyć pozwiedzać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 29.05.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 na moim czarnym nie ma żadnych plan od wilgotnego garnka itp. Blatów mam ogrom - jeszcze więcej niż Ty yoka (sam barek z nogą to niemal 5 m). Reni nie wiem co za drewno masz i co Ci się z nim dzieje. U mnie ZERO problemów z mokrymi czy kolorowymi rzeczami. Jedyny problem to jak ustwaię duuuży, cięzki garnek i go przesune to mi lekko zarysuje blat. Ale potem jedno olejowanie i nic nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.05.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Nero 500zł za m2 bynajmniej na opolszczyżnie:) Jezu, u nas m2 kamienia to 1 tys. złotych . Zawsze wiedziałam, że Poznań (zaraz za Warszawą) jest najdroższy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.05.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Dziewczyny, mąż podpisał przedwstępną :wave: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.05.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Znowu mały nam załatwił, pani się zlitowała, że taki śliczny chłopiec ("leniuszek, co jeszcze nie chodzi" :rotfl:), musi mieć swój domek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts