Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

fajnakobieta, oczywiście trzeba wiedzieć na co się nastawiac robiąc drewniany.

O krojeniu nie ma mowy. Ale to wiedziałam :)

poza tym użytkuję jak normalny blat :)

Ilona, nie przeinewstowalismy, ale mimo wszystko... parkiet to nie panele po 50 zł za metr.

A wizualnie prawie to samo by było.

Płytki można by dać po 50 zł, jakies podobne, tani brodzik a nie odpływ liniowy... itd :)

Ale my dla siebie na lata urządzaliśmy :)

Ludzie niestety sie w ogóle na takich rzeczach nie znają.:(Wiem jak do nas przychodzą oglądać dom im nic nie mówią nazwy hansgrohe kludi jjette joop. Hiszpańska armatura granitu taras z drzewa egzotycznego itp...Nie znają sie na tym nie wiedza ze to wyższa polka.Wczoraj tez była babka oglądać dom nagadalam sie jak głupia a ona ze owszem bardzo jej sie podoba ale ile jeszcze opuścimy? :(

Ludzie niestety sie w ogóle na takich rzeczach nie znają.:(Wiem jak do nas przychodzą oglądać dom im nic nie mówią nazwy hansgrohe kludi jjette joop. Hiszpańska armatura granitu taras z drzewa egzotycznego itp...Nie znają sie na tym nie wiedza ze to wyższa polka.Wczoraj tez była babka oglądać dom nagadalam sie jak głupia a ona ze owszem bardzo jej sie podoba ale ile jeszcze opuścimy? :(

Nazwy nie, ale drewno na podłodze - tak. Że ładnie bez brodzika - tak. Że ładne płytki - tak. Okna drewniane już niekoniecznie.

No i fajna sprzedaż domu to inna półka, inna kwota, ludzie wtedy patrzą, że mogą sami wybudować i zaoszczędzić, przy mieszkaniu już nie. Około 80 m2 zaczynają się schody ze sprzedażą.

Gość tymczasowy19
Dziewczyny, mąż podpisał przedwstępną :wave: :wave: :wave:.

gratuluję

widzę że mnie więcej rzeczy ominęło niż myślałem...

jak jakiś czas temu podczytywałem, to Ilona odżegnywałaś się od budowy ;) i mieszkaniem poza centrum

Nazwy nie, ale drewno na podłodze - tak. Że ładnie bez brodzika - tak. Że ładne płytki - tak. Okna drewniane już niekoniecznie.

No i fajna sprzedaż domu to inna półka, inna kwota, ludzie wtedy patrzą, że mogą sami wybudować i zaoszczędzić, przy mieszkaniu już nie. Około 80 m2 zaczynają się schody ze sprzedażą.

Na mojej dzielnicy moze działkę tylko by kupili w tej cenie co ja dom sprzedaje.;)Mieszkanie wiadomo łatwiej sprzedać....Na wynajem mamy chętnych ale mnie to nie urządza.:bash:

Reni bo ludzie pewnie znają - ale jak przychodzi kupić to przecież lepiej udawać małpę z zoo co nie wie nic - po co przyznawać rację sprzedającemu, ze ma coś ekstra :)

/wiesz co na te mury wzjazd i słupki do ogrodzenia zamówiłam z gabionów+granit do środka ( te ściany co miały być wykończone z betonu architektonicznego) boje się że każda ściana z czymś tynkopodobnym jednak może być od nawału ziemi mokra i okropnie to wygląda - a gabion ukryje w razie czego wilgoć, woda swobodnie wypłynie jakby coś się z murem działo i dodatkowo wzmocni.

Hmmm sama nie wiem czy dobrze zrobiłam.....ale zamówiłam już razem z granitem - szarym, - słupki zrobi mi z miejscem na drewniane lamelki w poziomie.... hmmm ... no nic klepnięte chyba już

Edytowane przez Magda_lena85

gratuluję

widzę że mnie więcej rzeczy ominęło niż myślałem...

jak jakiś czas temu podczytywałem, to Ilona odżegnywałaś się od budowy ;) i mieszkaniem poza centrum

No bo kupujemy małą działkę w mieście. Ze zdewastowanym klockiem.

Już to pisałam, ale: w co ja się pakuję?

Edytowane przez Ilona Agata

fajna dokłądnie tak jest, tylko nie liczni wiedzą co to firma, drewno itp, reszta sorki ale mam wrażenie ze jakieś debile, no jak niczym się nie intertesują, kurna wszystko w tv i na internecie reklamowane, chociaż nazwy firm powinni kojarzyć ale wielu to jak by w lesie żyło

U nas tylko panele, panele, panele...

Reni bo ludzie pewnie znają - ale jak przychodzi kupić to przecież lepiej udawać małpę z zoo co nie wie nic - po co przyznawać rację sprzedającemu, ze ma coś ekstra :)

Nie Magda nie znają sie.Z mojego otoczenia nikt nie czyta np Muratora czy innych forum gazet wnetrzarskich nie kupują.Jak chcą kupić mieszkanie to po prostu kupują i naturalne jest ze urządzają robiąc zakupy w Castoramie a meble w BRW albo Agata meble.Jakie fora jakie firmy !!!;)