Mmelisa 02.06.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 to zabudowa z plyty, bo rury trzeba ukryc od reku.. na pewno szafki nie beda mialy przerwy pod sufitem a opaske w kolorze frontow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 02.06.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Reni dzięki za cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.06.2014 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 ale zazdroszcze magda wolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.06.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Moja 3 lata ze mną w domu i histerii dostawała jak rodzice po nią przychodzili ,godzinę trwało błaganie żeby do domu zechciała iść - to jako 3 latka .Jako 5 latka też bez problemu tylko bała się dziewczynki z tzw. myszką ,ale zgłosiłam problem u Pani i ona zadziałała tak żeby się zakolegowały. Więc nie ma reguły, czasami wydaje mi się ,że to wina rodzica i tego jak on przedstawia dziecku przedszkole . No i zasada jak dziecko wejdzie do sali ,odwrócić się i iść a nie stać i wołać chodź daj całuska mamusi ,nie pożegnałeś się itd. Edytowane 2 Czerwca 2014 przez mirkamis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.06.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Renia w pracy byłam ale 2 godzinki szkoda urlopu było dzwoniła bratowa - przyszła paczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.06.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 No i zasada jak dziecko wejdzie do sali ,odwrócić się i iść a nie stać i wołać chodź daj całuska mamusi ,nie pożegnałeś się itd. Heh..u nas nie mozesz odejsc od dziecka bez pomachania i powiedzenia ze sie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.06.2014 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 meli pozegnać sie i zdecydowanie wyjść, nie uciekać , ale co niektóre matki panikują razem z dzieckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.06.2014 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 o to chodziło mirce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.06.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 będzie ok tam mi się wydaje dużo dzieci miało problem z zostaniem bez opiekuna - zazwyczaj te które z mamą siedziały w domu 3 lata - same te matki to mówiły. Chociaż może to charakter Renia tak dziękuje doczytałam - jestem w domu dziś także czekam na pocztę. Raczej charakter . Moja mama uciekła do pracy, jak miałam trzy miesiące, byłam z opiekunkami, a jakoś lekko przedszkola nie przeżyłam. Brata syn też ciężko (podobny do mnie ), a jego mama w pracy od 6. miesiąca życia (też nianie i to różne, bo się przeprowadzali, więc i opiekunki się zmieniały). Za to córa (mama z nią w domu do 3. roku życia) uwielbia przedszkole od 1. dnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.06.2014 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 kamila miło cie powitać ale raczej odpowiedzi się nie spodziewaj, to ty musisz wiedzieć gdzie chcesz zamieszkać, czy w centrum, czy na uboczu, czy w lesie, czy blisko galerii handlowej , no sorki ale to dziwne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.06.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ale sobie pospalam :)No co odespac musiałam nocne wojaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.06.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 to witaj z powrotem fajna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.06.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Cześć wszystkim, jestem tu nowa, właśnie co założyłam konto. Piszę do was, bo poszukuję opinii nt. budowy domów. Wybrałam ten wątek, bo widzę, że udziela się w nim sporo osób i odpowiadacie sobie na bieżąco. Zastanawiamy się z mężem nad kupnem działki. Chciałabym was zapytać gdzie usytuowane są wasze domy: czy jest to miasto czy teren podmiejski, czym się kierować przy zakupie (poza ceną). Nie zależy nam na jakiejś mega dużej działce, może być taka do 500-700 mkw. Ale od tego przeglądania ofert, mam już totalny mętlik i nie wiem już, czy np. nie będę żałować kupna działki pod miastem. Ale jak sama nie wiesz, czego chcesz, to nikt nie pomoże? Każdy wybiera pod siebie, jeden szuka spokojnego życia podmiejskiego, inny woli miasto. Z doświadczenia: sprawdzaj, żeby okolica była spokojna, czy nie ma hałasu (pociąg, lotnisko, schronisko, obwodnica w planach za działką ). Jakie sąsiedztwo. Jak masz dzieci, to jakie szkoły w okolicy (nawet nie poziom nauczania, ale czy są bezpieczne, a to zależy od sąsiedztwa oczywiście, ja mam na przykład osiedle komunalne w okolicy i syna bym do pobliskiej szkoły nie posłała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.06.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ilona juz wszystko napisała.To są tzw wytyczne którymi sie kieruj przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.06.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 meli pozegnać sie i zdecydowanie wyjść, nie uciekać , ale co niektóre matki panikują razem z dzieckiem No o to mi chodziło .Ja z moja tez się żegnam i całuska daję i na tym się kończy odwrót i zmykam .No wiadomo teraz ma 6 lat ,ale jak miał 3 tez tak robiłam chociaz serce mnie ściskalo .To ja w domu popłakiwałam z tęsknoty .Przyznaję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.06.2014 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 kamila jeśli nie dysponujesz samochodem tylko do twojej dyspozycji to ciężko będzie poza miastem, ja mieszkam na obrzeżach miasta ale mam swój samochód, maż swój i jest ok ale bez auta, nie ma mowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.06.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Wiecie, czasami rodzina "przygotowuje" na pójście do przedszkola na zasadzie: "Ale nie będziesz się bać bez mamusi?" albo: "Idziesz do przedszkola niedługo, nie boisz się?" zamiast: "Ale fajnie będzie w przedszkolu!". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.06.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 kamila jeśli nie dysponujesz samochodem tylko do twojej dyspozycji to ciężko będzie poza miastem, ja mieszkam na obrzeżach miasta ale mam swój samochód, maż swój i jest ok ale bez auta, nie ma mowy Tak, pod miastem samochód do własnej dyspozycji 24h/dobę (czyli dwa w rodzinie) to mus. Tzn. ja sobie nie wyobrażam nie mieć auta lub komunikacji miejskiej, zwłaszcza z dzieckiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.06.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Dwa auta to podstawa mieszkając poza miastem.:yes:Niewyobrazam sobie innej opcji a jak masz dzieci to juz w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 02.06.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Wiecie, czasami rodzina "przygotowuje" na pójście do przedszkola na zasadzie: "Ale nie będziesz się bać bez mamusi?" albo: "Idziesz do przedszkola niedługo, nie boisz się?" zamiast: "Ale fajnie będzie w przedszkolu!". Ilona, a ty nie myślałaś dać małego do żłoba chociaż co kilka dni na kilka godzin? Jak jesteś z nim sama cały czas, bez pomocy do opieki, to bym się nie zastanawiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts