gajzo 03.06.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Hmm, robiłyście kiedyś zakwas na chleb? Dzisiaj chciałam go nastawić, ale zastanawiam się, czy coś z niego wyjdzie, jak zrobię go na mące pszennej pełnoziarnistej... Wiecie coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 03.06.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.06.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Wyjdzie O super . To biorę się dzisiaj do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 03.06.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Na początku sumiennie dokarmiaj, wyrzucaj nadmiar, zostawiając 4-5 łyżek zakwasu. Wtedy będzie silny i gotowy do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.06.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Po tygodniu będzie gotowy, czy może nieco wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 03.06.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 A ja dzisiaj robię babkę piaskową. Szybka i zawsze wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.06.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 hej. dajcie instrukcje na zakwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.06.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) hej. dajcie instrukcje na zakwas Pół szklanki przegotowanej wody + pół szklanki mąki (najprościej na żytniej, bo mąka pszenna jest trudniejsza do zakwaszenia). Nada się jednak każda mąka chlebowa, czyli taka która ma powyżej 11g białka na 100g mąki. Składniki wkładasz do wyparzonego słoika (wkładasz go do piekarnika ustawionego na 110 stopni i zostawisz go w tej temperaturze na 20 minut), dokładnie mieszasz i zakrywasz słoik folią aluminiową. Wieczorem ponownie mieszasz (słoik zostawisz na blacie). 2 i 3 dnia powtarzasz te same czynności. Zakwas żytni jest gotowy 4 dnia po dokarmieniu (znów po pół szklanki mąki i wody) i pozostawieniu w ciepłe na 3 godziny. Nie wiem jak to wygląda przy zakwasie pszennym, ale ja na wszelki wypadek podokarmiam go przez tydzień, każdego dnia usuwając kilka łyżek ze słoika (coby było miejsce na kolejne dni) za radą agatah. Potem taki słoik chowasz do lodówki i dokarmiasz np. 2 -3 razy w tygodniu po łyżce wody i mąki. Niedokarmiany wytrzyma 10 dni. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez gajzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 03.06.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) W stanach "cicha wyprzedaż", to krótko pisząc - wyprzedaż o której nikt nic nie wie. Taką sprzedaż stosują firmy, które wprowadzają nowy produkt i chcą na "żywym organizmie" przetestować czy w trakcie dużego zainteresowania nie będą zapychać się serwery, wyskakiwać błędy. Lepiej żeby problem pojawił się przy 10 klientach, niż przy 100. Łatwiej to wtedy ogarnąć. W tym przypadku który opisujesz, chodzi o to by stałym klientom, dać możliwość nabycia towaru w lepszej cenie (zanim jeszcze wszyscy o wyprzedaży się dowiedzą). Zapisałaś się do newslettera, podałaś im swojego maila, jesteś ich, więc chcą Cię w ten sposób jakoś docenić, wyróżnić. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez gajzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.06.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Fajna...elica to mialam miec kupiona sufitowa... i wiem ze firma jest bardzo dobra... jak to Reni pisze..ty nic nie wiesz a dobrze kupujesz u mnie mawiaja, ze glupi to ma zawsze szczescie... W czepku sie urodzilas czy jak?? :lol2: Gajzo nad tamtym moim typem ciagle sie zastanawiam aleeee moze jest jeszcze cos innego rownie ciekawego? teraz to i tak kase bede musiala wydac na jakis tam glikol...wiec okapu nie kupie..ale musze juz wiedziec jaki wybrac... no kurde kuchni nie zamowie przez to ustrojstwo.. albo zamowie pod ten okap.moj nie bedzie poniej mial innego wyjscia i go kupi tylko czy marka dobra, bo nie znam jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.06.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Poda mi któraś nazwe bloga diana_teresa? Miala tam przepis na ciastka, nie moge znalezc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.06.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Poda mi któraś nazwe bloga diana_teresa? Miala tam przepis na ciastka, nie moge znalezc . klikk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.06.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Dzieki Meliska :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 04.06.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Cześc:) U mnie buro..mokro ..i niefajnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 04.06.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 hej - a u nas w koncu slonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.06.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Londonka chyba zaraz się zmieni bo u mnie od pół godziny słoneczko świeci . Cześć LaskI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 04.06.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Melisa, ty ostatnio o okapy pytałaś, tak? Jeśli byś chciała podszafkowy wysuwany, to prawie każdy tego typu się nada do szafek o głębokości 30 cm http://www.euro.com.pl/okapy,g5,h2,i4.bhtmlOne mają regulację i maksymalnie wsunięty może mieć nawet 26 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 04.06.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 No to Magda czekam na słoneczko:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.06.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Witam i ja. Agatah...dziekuje za zainteresowanie tematem...qrcze problem w tym, ze ubzduralam sobie ze nie chce teleskopowego... ale jak tak dalej pojdzie to bede chyba zmuszona do jego zakupu kuchnia zmienia sie w taka jaka nie chcialam ide sobie strzelic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 04.06.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Dziewczyny dorwałam taki sobie fotelik -średnio mi si podoba ale chcem spróbowac coś z nim zrobic;) a dokładnie chodzi mi pogłowie dac go do sypialni ,aże chcem zrobic też tapicerowany zagłówek łóżka muszę zdecydowac się na wspólny kolor.Tak więc proszę o głosy dwa kolory do wyboru:) a cha ściany są jasno szare bardziej kładziemy nacisk na zagłowek bo on zostanie fotel mogę spaic jak mi się nie spodoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts