Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To zależy od paznokcia chyba. Na dłoniach trzymam dwa tygodnie, bo potem wchodzi odrost. Zmywam i często robię nowy manicure. Ale na stopie? Nigdy mi się płytka nie zniszczyła, a na pewno miałam dłużej niż dwa tygodnie. w zeszłym tygodniu robiłam hybrydę na stopy i umówiłam się na następną na 6 lipca. Tyle mi wytrzyma spokojnie. Kiedyś miałam żele - te to dopiero niszczą płytkę.

laski hybryda jest fajna bo dzis mam klapki a jutro pełne buty a lakier sie trzyma tak samo, a jak mam pomalowane zwykłym lakierem to nie które pełne buty go niszczą np meliski baleriny, więc jak mam świeży pedikur to nie zakładam pełnych butów a przy hybrydzie jeden kit

Dokładnie tak. Nie odpryskuje lakier w ogóle. I nieważne jaki but.

hmm... ja używam tylko Maybelinne Colorama i spokojnie mi się 4-5 dni trzyma na rękach.

Dłużej nie potrzebuję bo i tak mi się nudzi :) Nie wytrzymałabym z jednym lakierem 2-3 tygodnie. Pomijając, że paznokiec odrasta, wyciera się... trzeba mu nadac kształt co jakiś czas. I umyć porządnie od spodu:eek:

Reni, mnie sie nie ściera Colorama. To dobre lakiery w bardzo dobrej cenie :)

Czy mam trampki i skarpety jak dzisiaj, czy klapki jak wczoraj, czy balerinki.

Jak lakier dobrze wyschnięty to go nic nie rusza :)

A bardzo fajny też jest manicure japoński. Tylko że to raczej pielęgnacyjny zabieg niż upiększający. Ale jeśli ktoś ma zniszczoną płytkę albo łamliwe paznokcie, to 2-3 serie i widać znaczną poprawę. Ja miałam właśnie po żelach zniszczone paznokcie i powoli wracały do zdrowia dzięki japońskiemu właśnie.

Mnie się na stopach lakier nie niszczy, za to na dłoniach :jawdrop:. Codziennie muszę malować od nowa :eek:. Wystarczy wymyć jeden garnek i po lakierze ;).

Zmień lakier :)

Ja jak ma do wykorzystania jakiś, który mi się podoba, a jest nietrwały, to daję jako bazę Coloramę taką mleczną jaśniutką. I trzyma się :)

na hybryde się nie daje - ale z tego co czytałam to skład jest podobny tego utwardzacza.

Fajna - top coat to taka warstwa ochronna dla lakieru, utwardzacz, szybciej lakier schnie, jest dużo trwalszy. Najlepszy saly hansen - bardzo wydajny - do roku.

z doświadczenia wiem, że przygotowanie przed jest ważne - a nie sama marka itp. Najpierw porządnie odtłuszczone zmywaczem, podkład, 2 warstwy lakieru, 2 warstwy top coat i jest spokój .

Agatha - mam coloramę 2 szt ale leży - nie ten pędzelek - nie umiem nim operować lewą ręką a muszę mieć idealnie.

Dlatego essie i tylko essie - raz spróbowałam i przepadłam. Pędzelek i konsystencja ekstra.

a wiecie na co zachorowalam i chyba kupię - aqua brown make up forever - takie coś specjalne do brwi - do kupienia w sephora ( nadaje kolor, można zrobić idealne brwi, domalować idealnie imitacje włosków...no ekstra)

Edytowane przez Magda_lena85

Zmień lakier :)

Ja jak ma do wykorzystania jakiś, który mi się podoba, a jest nietrwały, to daję jako bazę Coloramę taką mleczną jaśniutką. I trzyma się :)

Mam teraz ten Maybelline, ale chyba stary (w Rossmanie czy SuperPharm stoją na podświetlanych półkach i są zagrzane - nienawidzę tego!), bo lakier nakłada się masakrycznie nierówno.