Magda_lena85 05.06.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 moja ma też "dziwnie" w środku - na pewno nie jest to styl Czajki ale jeździ na szkolenia co chwile i chyba tam jej cennik zmienili hahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.06.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Właśnie na to poluję . :) http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/ POZNAŃ City Park, ul. Wyspiańskiego 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.06.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 agatah, u nas jest na pewno w Almie. Alma też w tym miejscu. I tam, gdzie idę do fryzjera. No nic, zajrzę po ten olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2014 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 agata nie prawda bo fryzjerstwo to sztuka i nie każdy może nim być, sorki ale prawnikiem kazdy kto ma chęć do nauki, mi chodzi raczej o to, ze jak jesteś w stadzie znajomych i ktoś pyta, co robisz? a tu odpowiedź jestem prawnikiem to wszyscy myślą a prawnikiem czyli kimś, a na odpowiedź jestem fryzjerem, to w duchu a głupim fryzjerem po zawodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 ale jest olej kokosowy i innym olejem (tez rodz kokosowego) jest Vatika - i każdy z nich jest do innego rodzaju włosów...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.06.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Reni, żeby być prawnikiem czy fryzjerem trzeba mieć predyspozycje. Tak samo lekarzem i w sumie każdy zawód. Prawnik musi być wygadany i mieć fotograficzną pamięć. Nie każdy jest się w stanie tego nauczyć . Znowu ja nigdy nie nauczyłabym się fryzjerstwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 to są do np wysokoporowatych - oliwa z oliwek- olej lniany - olej makadamia- olej ze słodkich migdałów - olej z jeżyny- olej z kiełków pszenicy- olej konopny- olej z nasion bawełny- olej z nasion jabłka- olej z pachnotki- olej z wiesiołka- olej z żurawiny i dobrze się sprawdza też KHADI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2014 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 i właśnie jak adwokat dobrze zarobi to mówi się no tak, tyle się uczył, a jak fryzjer drogi to tekst typu, i po co było się uczyć (czyli uczyć w innym zawodzie) a moim zdaniem wszędzie da się zarobić i można byc kimś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.06.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 W KŚ taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2014 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 i właśnie jak adwokat dobrze zarobi to mówi się no tak, tyle się uczył, a jak fryzjer drogi to tekst typu, i po co było się uczyć (czyli uczyć w innym zawodzie) a moim zdaniem wszędzie da się zarobić i można byc kimś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 , i po co było się uczyć (czyli uczyć w innym zawodzie) a moim zdaniem wszędzie da się zarobić i można byc kimś nie chodzi o to że ktoś kimś jest albo nie jest ale zwykły przelicznik 5 lat studiów + 3.5 roku. Fryzjer tyle się uczyć nie musi w nudnej szkole- o to chodziło ( o czas przeznaczony na naukę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.06.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 i właśnie jak adwokat dobrze zarobi to mówi się no tak, tyle się uczył, a jak fryzjer drogi to tekst typu, i po co było się uczyć (czyli uczyć w innym zawodzie) a moim zdaniem wszędzie da się zarobić i można byc kimś Reni, ale prawnik zanim zacznie zarabiać, musi się uczyć do 30. roku życia (pi razy drzwi, ale nie zaraz po studiach, bo jeszcze aplikacja). Fryzjer w zawodzie zarabia od 18. roku życia. Ale dokształca się cały czas. Tylko inaczej. A i tak nie wiem, czy bez własnego salonu można zarobić. Podobnie jak bez własnej kancelarii (w Poznaniu u męża w pracy prawnicy przed aplikacją stoją na recepcji i dostają tyle, co nauczyciel ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.06.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) bylam na zakupach kupilam 2 komplety poscieli..czyli szt,4... miala bym za to 3pary butow G.R. ale co tam... przezyje... aaaa i jeszcze 8kolorowych recznikow... kolejne 2-3pary butow... nie pytajcie co mi dolega... sama nie wiem.. o wiem! robie zakupy na nowy dom :lol2: Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.06.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 agata nie prawda bo fryzjerstwo to sztuka i nie każdy może nim być, sorki ale prawnikiem kazdy kto ma chęć do nauki, mi chodzi raczej o to, ze jak jesteś w stadzie znajomych i ktoś pyta, co robisz? a tu odpowiedź jestem prawnikiem to wszyscy myślą a prawnikiem czyli kimś, a na odpowiedź jestem fryzjerem, to w duchu a głupim fryzjerem po zawodówce Pewnie, że nie każdy może być fryzjerem! Tak jak nie każdy będzie adwokatem, sędzią, architektem... Nie wiem gdzie, czy u ciebie.bo u nas takiej klasyfikacji ludzi nie ma. Nie wśród moich znajomych Mam w towarzystwie keirowcę tira, mam kosmetyczki, architekta, kierownika budowy, kilku prawników , socjologa, psychologa, kelnera, ekspedientkę Nigdy nie traktujemy nikogo patrząc na zawód nie chodzi o to że ktoś kimś jest albo nie jest ale zwykły przelicznik 5 lat studiów + 3.5 roku. Fryzjer tyle się uczyć nie musi w nudnej szkole- o to chodziło ( o czas przeznaczony na naukę) I koszty, Magda, koszty. Nie ma porównania IMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Reni, ale prawnik zanim zacznie zarabiać, musi się uczyć do 30. roku życia (pi razy drzwi, ale nie zaraz po studiach, bo jeszcze aplikacja). Fryzjer w zawodzie zarabia od 18. roku życia. Ale dokształca się cały czas. Tylko inaczej. A i tak nie wiem, czy bez własnego salonu można zarobić. Podobnie jak bez własnej kancelarii (w Poznaniu u męża w pracy prawnicy przed aplikacją stoją na recepcji i dostają tyle, co nauczyciel ). do 30stki ( minimum jak nie dłużej) niestety ale większość muszą utrzymywać rodzice - bo nie każdy ma fajny etat z którego wyżyje i zapłaci co trzeba, nie mówiąc o tym, ze przez większość czasu odwala się tzw. wolontariat w kancelarii. No właśnie Agatha też nie kategoryzuję - nie wiem czemu to miałoby służyć - dawno się skończyły czas, że możliwości zarobkowe "po studiach" były lepsze - teraz w 99% jest odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.06.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 No i fryzjer nie inwestuje w naukę, a prawnik tak, sam egzamin na aplikację, potem te programy do kodeksów z aktualizacjami, z tego co kojarzę, nie są najtańsze. Prawnik dobrze zaczyna zarabiać koło czterdziestki, przedtem u kogoś na etacie + zdobywa znajomości, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 moim zdaniem czas dobrych zarobków prawników i tak dawno minął.Teraz raczej specjaliści techniczni - nowoczesne technologie, inżynierowie. cena lexa.. no comment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.06.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Sama aplikacja.... czasami nie ma szans pracować, bo po co komu pracownik, którego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.06.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 moim zdaniem czas dobrych zarobków prawników i tak dawno minął. Teraz raczej specjaliści techniczni - nowoczesne technologie, inżynierowie. Nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.06.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Sama aplikacja.... czasami nie ma szans pracować, bo po co komu pracownik, którego nie ma No to jest właśnie ten wolontariat w kancelarii. Lub właśnie na recepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts