Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

agata nie prawda bo fryzjerstwo to sztuka i nie każdy może nim być, sorki ale prawnikiem kazdy kto ma chęć do nauki, mi chodzi raczej o to, ze jak jesteś w stadzie znajomych i ktoś pyta, co robisz? a tu odpowiedź jestem prawnikiem to wszyscy myślą a prawnikiem czyli kimś, a na odpowiedź jestem fryzjerem, to w duchu a głupim fryzjerem po zawodówce

to są do np wysokoporowatych - oliwa z oliwek

- olej lniany

- olej makadamia

- olej ze słodkich migdałów - olej z jeżyny

- olej z kiełków pszenicy

- olej konopny

- olej z nasion bawełny

- olej z nasion jabłka

- olej z pachnotki

- olej z wiesiołka

- olej z żurawiny

i dobrze się sprawdza też KHADI

, i po co było się uczyć (czyli uczyć w innym zawodzie)

a moim zdaniem wszędzie da się zarobić i można byc kimś

nie chodzi o to że ktoś kimś jest albo nie jest

ale zwykły przelicznik 5 lat studiów + 3.5 roku.

Fryzjer tyle się uczyć nie musi w nudnej szkole- o to chodziło ( o czas przeznaczony na naukę)

i właśnie jak adwokat dobrze zarobi to mówi się no tak, tyle się uczył, a jak fryzjer drogi to tekst typu, i po co było się uczyć (czyli uczyć w innym zawodzie)

a moim zdaniem wszędzie da się zarobić i można byc kimś

Reni, ale prawnik zanim zacznie zarabiać, musi się uczyć do 30. roku życia (pi razy drzwi, ale nie zaraz po studiach, bo jeszcze aplikacja).

Fryzjer w zawodzie zarabia od 18. roku życia. Ale dokształca się cały czas. Tylko inaczej. A i tak nie wiem, czy bez własnego salonu można zarobić. Podobnie jak bez własnej kancelarii (w Poznaniu u męża w pracy prawnicy przed aplikacją stoją na recepcji i dostają tyle, co nauczyciel ;)).

bylam na zakupach

kupilam 2 komplety poscieli..czyli szt,4...

miala bym za to 3pary butow G.R. ale co tam... przezyje...

aaaa i jeszcze 8kolorowych recznikow... kolejne 2-3pary butow... :oops:

nie pytajcie co mi dolega... sama nie wiem..

o wiem! robie zakupy na nowy dom :D:lol2:

Edytowane przez Mmelisa

agata nie prawda bo fryzjerstwo to sztuka i nie każdy może nim być, sorki ale prawnikiem kazdy kto ma chęć do nauki, mi chodzi raczej o to, ze jak jesteś w stadzie znajomych i ktoś pyta, co robisz? a tu odpowiedź jestem prawnikiem to wszyscy myślą a prawnikiem czyli kimś, a na odpowiedź jestem fryzjerem, to w duchu a głupim fryzjerem po zawodówce

Pewnie, że nie każdy może być fryzjerem!

Tak jak nie każdy będzie adwokatem, sędzią, architektem...

Nie wiem gdzie, czy u ciebie.bo u nas takiej klasyfikacji ludzi nie ma. Nie wśród moich znajomych :)

Mam w towarzystwie keirowcę tira, mam kosmetyczki, architekta, kierownika budowy, kilku prawników ;), socjologa, psychologa, kelnera, ekspedientkę :)

Nigdy nie traktujemy nikogo patrząc na zawód :)

nie chodzi o to że ktoś kimś jest albo nie jest

ale zwykły przelicznik 5 lat studiów + 3.5 roku.

Fryzjer tyle się uczyć nie musi w nudnej szkole- o to chodziło ( o czas przeznaczony na naukę)

I koszty, Magda, koszty. Nie ma porównania IMO.

Reni, ale prawnik zanim zacznie zarabiać, musi się uczyć do 30. roku życia (pi razy drzwi, ale nie zaraz po studiach, bo jeszcze aplikacja).

Fryzjer w zawodzie zarabia od 18. roku życia. Ale dokształca się cały czas. Tylko inaczej. A i tak nie wiem, czy bez własnego salonu można zarobić. Podobnie jak bez własnej kancelarii (w Poznaniu u męża w pracy prawnicy przed aplikacją stoją na recepcji i dostają tyle, co nauczyciel ;)).

do 30stki ( minimum jak nie dłużej) niestety ale większość muszą utrzymywać rodzice - bo nie każdy ma fajny etat z którego wyżyje i zapłaci co trzeba, nie mówiąc o tym, ze przez większość czasu odwala się tzw. wolontariat w kancelarii.

No właśnie Agatha też nie kategoryzuję - nie wiem czemu to miałoby służyć - dawno się skończyły czas, że możliwości zarobkowe "po studiach" były lepsze - teraz w 99% jest odwrotnie.