Magda_lena85 05.06.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 pewnie zależy od rejonu (?) - nasz jest dość specyficzny pod wzgl. inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.06.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Robotnicy, malarze, hydraulicy, elektrycy... tu są pieniądze. Jak mi malarz za pomalowanie mieszkania krzyknął równowartośc mojej pensji, a to tydzień max pracy dla niego... to podziękowałam:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.06.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) agatah, Magda, nowoczesne technologie, inżynierowie raczej dobrze zarabiają, ale też nie przeskoczą jakiegoś pułapu jak np. właściciel firmy.Tylko że dla nich zawsze jest praca. Widzę po mężu. Jaki spokój! Pracuje sobie na etacie, w międzyczasie ciągle zapraszają go na rozmowy, sami jakoś znajdują (nie wysyła CV od wielu lat), propozycji ma mnóstwo, jakby chciał poza granicami Polski, to droga wolna i praca znaleziona ot tak. Mało który zawód jest tak bezpieczny i tyle wolnych etatów. Tylko warunek: angielski perfekt, czy to w Polsce czy poza nią. Bez języka nie ma pracy w tym zawodzie. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 taaa Ci CO&Woda kasują równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.06.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 ale ciezko tu sie wcisnac... to pomacham wam tylko.... http://macg.net/emoticons/boobs.gif i spadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2014 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 laski no nie powiecie mi tak najzwyczajniej w świecie, ze jak się powie jestem adwokatem to inni myślą o jacie adwokat, a jak powiem jestem fryzjerką to a fryzjerką...... Agata nie mówię o moich znajomych, po prostu na wakacjach poznajesz ludzi i pytasz sie co kto robi, no adwokata czy lekarza traktuje sie z inaczej niz , to oni patrzą na siebie z nieprzyzwoitą wyższością i tak sie uznało wszechobecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Tylko że dla nich zawsze jest praca. Widzę po mężu. Jaki spokój! Pracuje sobie na etacie, w międzyczasie ciągle zapraszają go na rozmowy, sami jakoś znajdują (nie wysyła CV od wielu lat), propozycji ma mnóstwo. i o to chodzi o ten spokój - a nie o gonienie całe życie żeby zostać milionerem i jeżdzić maybachem to oni patrzą na siebie z nieprzyzwoitą wyższością i tak sie uznało wszechobecnie moim zdaniem jest odwrotnie - to ludzie nie będący np lekarzem patrzą na nich "wow" a to żadne wow... i raczej między sobą traktują siebie i innych normalnie ( Ci np. lekarze). a tak serio - to na wakacjach nie pytam o zawód a nawet jakby zapytała to patrzę na buty czy torebkę i to co widać hahah niż na to czy ktoś jest WOW czy nie Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2014 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 agata mówisz równowartość twojej pensji tak? ale czy ty płacisz z niej paliwo, zus, narzędzia, samochód, leasing, czesto pracownik i jego zus, no proszę was ale nie można porównywać pensji bez kosztów do wynagrodzenia za pracę ale trzeba odliczyć wszystkie koszty, a czesto tak jak u mnie jeszcze, telefon, czynsz za lokal, światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.06.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Reni, facet miał wałek, teleskop do niego. Jaki ZUS? Jaki pracownik? Facet bez działalności chodzi, mieszkania maluje. Ja wiem, że inaczej niż na etacie Siedze w tym od środka i wiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 a wyobraźcie sobie, ze ja etatowiec nie marze o niczym jak o własnej firmie - najlepiej nie związanej z zawodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2014 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Agata no ok ale wiesz jak do mnie przychodzi klient i pyta ile kosztuje montaż drzwi a ja mówię ze 130 zł to on o jezu dlaczego tak drogo, więc mówię bo ja płacę zus, pracowników, czynsz, paliwo, leasing, światło i jeszcze musi dla mnie starczyć, a jak Pan zatankuje mi cały zbiornik paliwa to ja za darmo zamontuję te drzwi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.06.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 a wyobraźcie sobie, ze ja etatowiec nie marze o niczym jak o własnej firmie - najlepiej nie związanej z zawodem Haha, jakiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Ilona pomysłów kilka mam, lokal w sumie też byłby - ale niestety na samym początku jaka sama tego nie przypilnuje to nic z tego nie będzie - więc musiałabym się zwolnić i liczyć na szczęście. Tak to chyba jest, że trzeba samemu sobie przypilnować interesu na starcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.06.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Może jestem dziwna, ale ja ZAWSZE płacę podatki. Szukam fachowców, którzy je płacą. Na zwykłą umowę. Sama zawsze odprowadzałam, to dlaczego on ma przyjść z tym wałkiem, zabrać kilka tysięcy i tyle? Minus jest taki, że zazwyczaj doliczają więcej (czyli normalnie na czarno robią), plus taki, że nigdy nie będzie w naszym kraju dobrze (drogi, szkoły, służba zdrowia) jak wszyscy będą się od płacenia migać i szukać w ten sposób oszczędności. Ale dobrzy fachowcy i dobre firmy zawsze odprowadzają podatki i ja rozumiem, dlaczego u nich za stół płacę 2 tys., a nie 1,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2014 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Magda to by sie nadawała na osobę szukającą promocji i taką doradzającą stylistkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.06.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 laski no nie powiecie mi tak najzwyczajniej w świecie, ze jak się powie jestem adwokatem to inni myślą o jacie adwokat, a jak powiem jestem fryzjerką to a fryzjerką...... Agata nie mówię o moich znajomych, po prostu na wakacjach poznajesz ludzi i pytasz sie co kto robi, no adwokata czy lekarza traktuje sie z inaczej niz , to oni patrzą na siebie z nieprzyzwoitą wyższością i tak sie uznało wszechobecnie Nie robi na mnie wrażenia, że ktoś jest prawnikiem czy innym architektem bo wiem, że to tacy sami ludzie jak fryzjerzy, ekspedientki Znam tych i tych i mają takie same problemy, takie same dzieci, takei same zycie Agata no ok ale wiesz jak do mnie przychodzi klient i pyta ile kosztuje montaż drzwi a ja mówię ze 130 zł to on o jezu dlaczego tak drogo, więc mówię bo ja płacę zus, pracowników, czynsz, paliwo, leasing, światło i jeszcze musi dla mnie starczyć, a jak Pan zatankuje mi cały zbiornik paliwa to ja za darmo zamontuję te drzwi;) Dzwoni do mnie klient i pyta dlaczego 750 zł na fakturze ze 3 godziny pracy serwisantów Ano dlatego proszę pana kleinta, że to tyle kosztuje. Że to jest wiedza, która kosztuje Dlatego rozumiem dlaczego usługi notariusza kosztują tyle ile kosztują, i nie mogę pojąć dlaczego facet z wałkiem chce moją pensję za pomalowanie kilku ścian w mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2014 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Ale dobrzy fachowcy i dobre firmy zawsze odprowadzają podatki i ja rozumiem, dlaczego u nich za stół płacę 2 tys., a nie 1,5 tys. ale takich jest mało, bo skoro ja montuję po 130 zł drzwi a górnik na emeryturze za 5o to czemu ja tak qrwa drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.06.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Magda to by sie nadawała na osobę szukającą promocji i taką doradzającą stylistkę blisko hahahha - raczej miałam na myśli sklep - odzież dla dzieci ale taka selekcjonowana+ coś okołodzieciowatego tylko chyba ludzi na to nie stać jeszcze... wiecie o czym mówię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.06.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Może jestem dziwna, ale ja ZAWSZE płacę podatki. Szukam fachowców, którzy je płacą. Na zwykłą umowę. Sama zawsze odprowadzałam, to dlaczego on ma przyjść z tym wałkiem, zabrać kilka tysięcy i tyle? Minus jest taki, że zazwyczaj doliczają więcej (czyli normalnie na czarno robią), plus taki, że nigdy nie będzie w naszym kraju dobrze (drogi, szkoły, służba zdrowia) jak wszyscy będą się od płacenia migać i szukać w ten sposób oszczędności. Ale dobrzy fachowcy i dobre firmy zawsze odprowadzają podatki i ja rozumiem, dlaczego u nich za stół płacę 2 tys., a nie 1,5 tys. Nie było mnie stać na zapłacenie na czarno, tym bardziej bym nie zapłaciła z podatkiem. Dlatego samo malowaliśmy Ale parkiet, montaż kuchni, drzwi, łazienka, płytki - wszystko z vatem= z fakturą. Inaczej nie robię. BO póxniej lament, że nie ma do kogo z reklamacją uderzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2014 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 tylko chyba ludzi na to nie stać jeszcze... wiecie o czym mówię Magda no nie stać, dzis byłam w lidlu po jebane krótkie spodenki w lidlu, dajcie qrwa spokój, ostatni raz tak byłam, stado osłów więcej nie pójdę ale chciałam kupic tanie do latania po ogrodzie, szkoda ze inni pewno na ulicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts