Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj Reni,

czy moglaby Cie prosic o jakies zdjecie, gdzie widac mocowanie lamp, ktore masz nad stolem? Albo jakbys mogla wyjasnic, czy kazda jest mocowana z osobna, czy wszystkie 3 sa na jednej listwie? My sobie upatrzylismy takie, ale wystepuja tylko w formie pojedynczej:

http://www.italux.pl/lampy/styl-nowoczesne/typ-lampy-wiszace/lava-satin,MA01986CF-00101

Chyba latwiej (i ladniej?) byloby, gdyby byly zamocowane na podobnej zasadzie jak tu: http://www.italux.pl/lampy/styl-nowoczesne/typ-lampy-wiszace/twist,MD8298-4A

Edytowane przez kamiku

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilonko kominek to totalne must have, palę codziennie w zimie, uroku palenia i ciepełka nie da się opisać, hmm jak kawka na drewnianym tarasie, brudzi się ale tylko wtedy gdy wyciągam popiół z kominka, podczas dokładania i rozpalania jest czysto, nie wyobrażam sobie go nie mieć, kominek opróżniam przed sobotnim sprzątaniem

Ilonka, ja też kocham kominek. Ogień wypędza z domu podeszczową wilgoć. A w mrozy zimowe winko grzane smakuje cudownie przy trzaskającym ogniu. U mnie komin jest duży. Otwarte palenisko ma prawie 100 szer. x 70 wys. cm. Drzwiczki z szybą specjalnie były robione na rozmiar.

Śmieci się jak przynosimy nowy zapas drewna raz na tydzień lub dwa. Zależy jak często palimy. Podczas usuwania popiołu z popielnika też troszkę, ale tylko na podłodze przy otworze paleniska. Mam zbiornik na popiół montowany do odkurzacza, więc usuwanie popiołu to bajka.

Dom bez kominka - i bez kotów :) – to nie dom dla mnie.

Dobrze, że mąż tego nie czyta - dopiero bym się nasłuchała :yes:

Prawda jest taka, że gdybyśmy mieli własny dom, też nie wyobrażałabym go sobie bez kominka :no: Ale my kupiliśmy mieszkanie od developera, w którym nie był przewidziany kominek, mieszkanie ma ograniczony metraż i trzeba było podjąć decyzję - albo duży stół jadalniany, albo kominek - wiadomo, co okazało się ważniejsze ;)

Narobiłyście mi smaka tym kominkiem, na pewno tworzy świetną atmosferę, mam nadzieję, że kiedyś będziemy mieli okazję rozpalać go w naszym domku :)

dziewczyny

wiecie co zrobilam w niedzielę, kupiłam stary kredens w stylu art deco i po mojej renowacji stanie pod schodami a w nim nowa zastawa stołowa, nawet mąż przyznał że nie będziemy do końca życia jeść na ikeowych talerzach, oczywiscie sam przeprowadzi renowację

tylko nie mówcie mi ze do nowoczesnych wnętrz nie pasuje bo ja nieskromnie uważam że taka perełka super u mnie będzie wyglądać:D

oczywiście,że pasuje!!!

cześc dzioewczyny!!!

Ilonka witaj, dawaj taras, przecie słońce swieci i pewno już zaolejowałas,

no fajnie znowu wszystkie w komplecie

mówisz o tym domie w zielonkach koło krakowa?

pokażcie , przecież ja mieszakm w Krk . i chyba wiem , o jaki dom wam chodzi. jak jadę na kKielce, czasami tamtędy mijam korki:yes: ale ciekawa jestem , może nowy jakiś inny wybudowali'

Reni dokąd ty tamtędy jeżdzisz ????:D gdzie ta siostra mieszka?????w MIchałowicach, Węgrzcach:yes

Dobrze, że mąż tego nie czyta - dopiero bym się nasłuchała :yes:

Prawda jest taka, że gdybyśmy mieli własny dom, też nie wyobrażałabym go sobie bez kominka :no: Ale my kupiliśmy mieszkanie od developera, w którym nie był przewidziany kominek, mieszkanie ma ograniczony metraż i trzeba było podjąć decyzję - albo duży stół jadalniany, albo kominek - wiadomo, co okazało się ważniejsze ;)

Narobiłyście mi smaka tym kominkiem, na pewno tworzy świetną atmosferę, mam nadzieję, że kiedyś będziemy mieli okazję rozpalać go w naszym domku :)

Ilonko, są super BIOKOMINKI. Możesz taki mieć wszędzie np. w łazience, a może masz taras :) niektóre można kupić już za 300 zł. wprawdzie nie ma drewna, ale ogień jest :)

oczywiście,że pasuje!!!

cześc dzioewczyny!!!

pokażcie , przecież ja mieszakm w Krk . i chyba wiem , o jaki dom wam chodzi. jak jadę na kKielce, czasami tamtędy mijam korki:yes: ale ciekawa jestem , może nowy jakiś inny wybudowali'

Reni dokąd ty tamtędy jeżdzisz ????:D gdzie ta siostra mieszka?????w MIchałowicach, Węgrzcach:yes

monika na zielonkach mieszka i ten dom właśnie też tam jest, pikny