Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My też za własną kasę wybudowaliśmy. Stąd te samodzielne działania budowlano wykończeniowe. Poza całymi oszczędnościami połknęło jeszcze moje 53 metry. Straszne, jak sobie pomyślę ile kasy dostałaby za to mieszkanie teraz :bash: mogłabym drugi dom postawić i bez upiornej karuzeli z przeszkodami

To prawda, ale ciężko było i ciągle jeszcze czegoś nie mamy zrobionego. Za naszą łazienkę przy sypialni zabrałam się pół roku temu i nie mogę skończyć :(

no własnie często tak jest , że wykańczanie trwa nawet kilka lat

:rotfl:

Drobne przeróbki, np. skrócenie nogawek, zwężenie żakietu czy wszycie zamka. Za szycie od podstaw się nie łapię, bo mam tylko zwykła stebnówke.

to i tak duzo, ja wyjątkowo nic w tej materii nie potrafię, mi takie rzeczy teściowa robi:D

dziewczyny mój pierwszy multi cytat:wave:

Rere, Ty fachowiec jesteś :D Trudniej zrobić dobrą poprawkę uszytego niż nowe uszyć:yes:

Ja maszyną posługuję się całkiem sprawnie, ale samodzielnie wykroju ciuszka nie zrobię. Chociaż uszyłam kiedyś całe 2 pary męskich spodni ze wszystkimi szykanami :lol2: Za to sama wszystkie zasłony, rolety i inne „ubranka dla domu” produkuję

Kilkuletnie wykańczanie domu nie jest takie złe. Są decyzje, które trzeba długo przegryzać, żeby być zadowolonym z efektu. Szmatę na okno można wymienić natychmiast, a płytki w łazience to problem

dziewczyny mój pierwszy multi cytat:wave:

nie mogę :lol2:

Trudniej zrobić dobrą poprawkę uszytego niż nowe uszyć:yes:

Ja maszyną posługuję się całkiem sprawnie, ale samodzielnie wykroju ciuszka nie zrobię. Chociaż uszyłam kiedyś całe 2 pary męskich spodni ze wszystkimi szykanami :lol2: Za to sama wszystkie zasłony, rolety i inne „ubranka dla domu” produkuję

Co prawda, to prawda. Swego czasu siedziałam w sklepie z gajerkami i robiłam przeróbki. Jak nie było szycia to bawiłam się w ekspedientkę. Ja też szyję zasłony, obrusy, itp. Fajnie jest samemu coś stworzyć. Muszę rozkminić jeszcze rolety rzymskie, może kiedyś będę je szyła ;)