Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nawet 1,5 m szerokości może być w jednym kawałku. Ten materiał w roletkach mojej córy to jest bawełna z IKEA.

Popatrz sobie też w szmatki na stronie http://www.dekoria.pl/

Mają pokaźny wybór tkanin i akcesoria i szyją też, nawet pokrowce. Można zamówić bezpłatne próbki 10 sztuk.

Fajny byłby luźno tkany w ecru.

:lol2: Właśnie wyobraziłam sobię minę Reni jak szyje te rolety :D

Pestka, głównie chodzi mi o ten mechanizm do zwijania. Kupujesz go gdzieś czy sama go klecisz?

Reni, jak len i nie gnieciuch to musi być coś z domieszką elany.

daj spokój rere, nigdy bym się nawet nie brała, mówisz elany:lol2: a to to takiego?

:lol2: Właśnie wyobraziłam sobię minę Reni jak szyje te rolety :D

Pestka, głównie chodzi mi o ten mechanizm do zwijania. Kupujesz go gdzieś czy sama go klecisz?

Reni, jak len i nie gnieciuch to musi być coś z domieszką elany.

:rotfl:

Mechanizm można kupić np. tu http://www.dekoria.pl/

Ale sobie zrobiłam 100% naturalne, na bambusowych patyczkach:D są całkowicie rozmontowywalne i mogę prać w pralce

One jak wiszą to się nie gniotą, a bawełnę można przecież ładnie uprasować

:rotfl:

Mechanizm można kupić np. tu http://www.dekoria.pl/

Ale sobie zrobiłam 100% naturalne, na bambusowych patyczkach:D są całkowicie rozmontowywalne i mogę prać w pralce

One jak wiszą to się nie gniotą, a bawełnę można przecież ładnie uprasować

o i ja bym tak chciała właśnie, czyli pesteczko jesteśmy umówione jutro na priva?:D

Uff, przebrnęłam...

Gratuluję pierwszego multicytatu reni :lol2:

Ja szyć na maszynie nie szyję, ale za to dziergałam kiedyś swetry na drutach, robiłam serwety i bieżniki na stoły (ale nie zarobkowo, tylko dla siebie, hobbystycznie). A teraz to ani czasu, ani ochoty...

Dom będziemy bardzo długo budować, bo z własnych funduszy, które cały czas się zbierają, jak u Ani. Za jej przykładem posadzę sobie roślinki. Będą to brzozy pożyteczne, jakieś małe sadzonki. Jak się będę wprowadzać będą duże i co najważniejsze już będą miały białą korę :lol2:

Sporostuję nieco... U mnie na razie niestety nic się nie zbiera, bo nie bardzo jest z czego :( Napędzamy gospodarkę tak jak reni i mamy kłopot, bo trzeba wybrać - albo konsumpcja, albo oszczędzanie...

Ale z roślinkami się zgadza i pomysł popieram. I najfajniejsze jest to, że mam wrażenie, że na działce ciągle coś się dzieje :lol2: