Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Magda a mąż w domu ? bo obiad brzmi fantastycznie

tak tak w domu - dziś koparka była po raz 101 i musiał nadzorować co i jak.

I już nie może wysłuchiwać o moich planach wyprzedażowych więc zrobiłam dobry obiad ;)

a co jeszcze dodajesz za warzywka do botwinki, bo właśnie mama mi wczoraj przytargała cały pęk botwinki. Ziemniaczki dodajesz i włoszczyznę?

warzywka włoszczyzna młoda, botwinka 2 pęczki, 3 zwykłe buraczki pokrojone ( późńiej je wywalam), ziemniaki gotuję osobno, czasem dodaję fasolkę szparagową ale jeszcze nie sezon.

Dużo selera i pietruszki, czosnek... - nie dodaje śmietany a chyba do botwinki się daje??

tak tak w domu - dziś koparka była po raz 101 i musiał nadzorować co i jak.

I już nie może wysłuchiwać o moich planach wyprzedażowych więc zrobiłam dobry obiad ;)

warzywka włoszczyzna młoda, botwinka 2 pęczki, 3 zwykłe buraczki pokrojone ( późńiej je wywalam), ziemniaki gotuję osobno, czasem dodaję fasolkę szparagową ale jeszcze nie sezon.

Dużo selera i pietruszki, czosnek... - nie dodaje śmietany a chyba do botwinki się daje??

:stirthepot: o to gotuję dzisiaj wypasioną botwinkę, a dodajesz jakieś mięsko?

A ja się pochwalę, że mój młody wczoraj po raz pierwszy zjeżdżalnię na basenie zaliczył :D. Duma poziom ekspert. Nic to, że miała metr długości :lol2:.

W ogóle co on wyprawiał w tym brodziku :bash:. Tak biegał za innymi dzieciakami - jak spuszczony ze smyczy za przeproszeniem, bo rzadko dzieci widzi - że co moment nura pod wodę, matka go do góry, to znowu nogami przebierał, żeby tylko do dzieci, do dzieci :rolleyes:.

Renia zaraz Ci pokażę gdzie ten szał zakupów jest.... :lol2::lol2::lol2:

a jaką śmietaną kwaśną 12%? boje się, że mi się zetnie

Nilaf tak wywar ale zrobiłam dziś bez wołowego czyli: skrzydełka, jakieś miałam żołądki z indyka czy coś takiego.... taki zwykły haha :) zazwyczaj robię na samych warzywach

Edytowane przez Magda_lena85

zaraz Ci pokażę gdzie ten szał zakupów jest.... :lol2::lol2::lol2:

a jaką śmietaną kwaśną 12%? boje się, że mi się zetnie

Nilaf tak wywar ale zrobiłam dziś bez wołowego czyli: skrzydełka, jakieś miałam żołądki z indyka czy coś takiego.... taki zwykły haha :) zazwyczaj robię na samych warzywach

śmietanę taką do zup i sosó, 12% łaciata, albo 18%, a jak chcesz na bogato to może być 30%

Dziewczyny, przyszłam po poradę wnętrzarską. Niektóre z Was pewnie pamiętają moje lustro i zamysł na małą łazienkę.

http://i1.fmix.pl/fmi2383/4df029560019934d4e24082f/zdjecie.jpg

Co z tego wyszło też pamiętacie ;)

Ale lustro wisi teraz w korytarzu, remont rozpoczęty i mam pytanie, czy do lustra pasuje ta tapeta na zdjęciu?

Robiłam foty telefonem i jakoś tak brzydko odbarwił ramę lustra na żółto. W rzeczywistości jest szare/srebrne.

http://i3.fmix.pl/fmi1101/d5078a72002315f9539ad348/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1179/d6e8065300149985539ad34f/zdjecie.jpg

Będzie to dobrze wyglądało?

Reniu, przepraszam, że u Ciebie, ale mój wątek umarł i nie chcę go wskrzeszać, a tutaj cala "stara" ekipa jest więc sama rozumiesz :hug: Jakby co, to pousuwam.

żeby się nie ścięła smietana, musisz ją najpierw zahartować. Boże, tak gadacie o domowych obowiązkach, że chyba czas ruszyć dupę z kanapy.

Kamila, czy u Ciebie też F16 latają po niebie?

Teoretycznie mieszkam w miejscu, gdzie nie mają korytarza, ale są dni, że wypuszczają się chyba na cały Poznań (wtorek-piątek)? Tak tylko pytam, bo szału dostanę (młody nie pośpi zbyt długo w tym huku).