kam_gosc 13.06.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dziewczyny, a pamiętacie jak kiedyś "obraz chodził"? Od domu do domu? I u każdego w domach ten obraz stał przez jakiś czas i potem trzeba było go przekazać dalej. I przekazywało się ten obraz ze świecami płonącymi i pieśniami oraz zdrowaśką. Ja coś takiego pamiętam, że u nas taki obraz był raz i moja babcia omal nie oszalała ze szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.06.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Brzózki i trawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.06.2014 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 masakra jakaś, to takie wsie jeszcze istnieją, chociaż ja bym te drzewka pocięła i miała do kominka, brzoza całkiem fajnie się pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.06.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 hehe dobre, udawaj że Ci nie ma wdomu, jakis czas temu pamietam jak mój brat na wsi miał problem z procesją, bo sobie zażyczyli żeby trawka w przeddzień procesji była podciąta na jego posesji. On się oczywiście postawił, to wyobraźcie sobie wieczorem cała wieś przyjechała na traktorze i przywieżli cała przyczepkę świeżo ściętych brzózek i zasłonili całą jego działkę od strony ulicy tymi drzewkami, Szoook normalnie. Tyle drzewek wycięli, a to same dziadki pod przywództwem mocherowych beretów Nie mają co robić. Mnie najbardziej rozwala, że u nas ksiądz ma hektary ziemi i parafianie o to za darmo dbają. Ogródek, kwiaty, koszenie, czyszczenie kościoła. Starsi ludzie, ledwo u siebie mogą obrobić. Pamiętam jak w miejscowości, w której pracowałam, taki pan od porządków miał wylew. Główne zmartwienie katolików: "Kto teraz będzie dbał o kościół? Nikt tak ładnie nie zadba!". Dodam, że pan sprzątał też w szkole, miał z tego małą pensyjkę, ledwo na leczenie, grosza od księdza nie dostał za swoją pracę. Rozumiem, że to w czynie społecznym, ale jednak... Stać ich na opłacenie (10 zł za godzinę pracy powiedzmy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 13.06.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 cała przyczepkę świeżo ściętych brzózek Coś te drzewa w Polsce nie mają dobrej prasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 13.06.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Brzózki i trawa Masz przed domem brzozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 13.06.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 :rotfl::rotfl::rotfl:Coś te drzewa w Polsce nie mają dobrej prasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.06.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Orzesz ty to Magda zasłonią Cię w tym roku na pewno ale myśl - nie trzeba okien myć masakra jakaś, to takie wsie jeszcze istnieją, chociaż ja bym te drzewka pocięła i miała do kominka, brzoza całkiem fajnie się pali Reni ale to nie w głębokich wsiach - w G. jak jest procesja to jest też szaleństwo - a w zabudowie jednorodzinnej to dopiero atrakcje:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 13.06.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 gorzej jak na ambonie Cię wyczytają, jeszcze do ekskomuniki dojdzie, to juz lepiej umyj te okna:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.06.2014 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 kurcze to u mnie luz, obok mnie nigdy nie szli ale daleko od Kościoła ale jak byłam mała to uwielbiałam w takich procesjach sypać kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 13.06.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 kurcze to u mnie luz, obok mnie nigdy nie szli ale daleko od Kościoła ale jak byłam mała to uwielbiałam w takich procesjach sypać kwiaty Ja też! I w białej sukience od komunii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.06.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 gorzej jak na ambonie Cię wyczytają, jeszcze do ekskomuniki dojdzie, to juz lepiej umyj te okna:lol2: U męża w rodzinnym kościele podobno czytali z ambony, kto nie dał na remont domu dla księdza . No to ostatecznie dali wszyscy. Najlepsze, że remont robiła firma ojca (sąsiednie miejscowości) i ten ksiądz całą kasę przywiózł w reklamówce (to nie był zwykły remont, a w sumie postawienie budynku od nowa, więc kasy sporo). Podobno księgowa pietra potem miała jechać z taką kasą w reklamówce do banku . Ech, inny świat. Zero podatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.06.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ambona eee no nadaje sie mam balkon od frontu haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.06.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Tzn mowię o ambonie do wyglosZenia kazania U nas po nazwisku nie - raczej po ulicach.... A na mojej jestem ja i sąsiad i nikt wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 13.06.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 U męża w rodzinnym kościele podobno czytali z ambony, kto nie dał na remont domu dla księdza . No to ostatecznie dali wszyscy. Najlepsze, że remont robiła firma ojca (sąsiednie miejscowości) i ten ksiądz całą kasę przywiózł w reklamówce (to nie był zwykły remont, a w sumie postawienie budynku od nowa, więc kasy sporo). Podobno księgowa pietra potem miała jechać z taką kasą w reklamówce do banku . Ech, inny świat. Zero podatków. Tak, tak w moim Kościele też się zdarzało czytanie:mad:, a jakże. I to właśnie w takich sytuacjach o jakich wspominasz Ilonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.06.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Hejka! :bye:Za Wami nadążyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 13.06.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dziewczyny, miłego weekendu życzę, spadam do domku. Ppapa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.06.2014 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Magda miałabym jeszcze 2 pary spodenek do sprzedania z bennetonna ale na 5 lat, więc trochę większe, i fają białą lnianą koszulę z zary na 3-4 lata ale duża jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.06.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Renia będę chętna na większe także daj na pw jedna fotę grupowa zeby widzieć chociaz i cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.06.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Na szybko przeczytałam ze pisalyscie o pożyczaniu pieniędzy.No ja mam problem właśnie w tej kwestii...Pozyczylam w zeszłym roku dość duża sumę pieniędzy mezowi( sprzedałam samochód na którego sprzedaż mnie oczywiście on namówił) i stwierdził ze jak mam trzymać na koncie które jest słabo oprocentowane to lepiej żebym pożyczyła jemu on będzie miał na obrót.No i głupia dupa pozyczylam...Wczoraj mowię mu ze potrzebuje ta kasę bo muszę jakiś samochód kupic a on mi na to ze nie odda bo nie ma .:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts