Ilona Agata 13.06.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ilona, dzieki za info. Zawsze to człowiek jakiś taki bardziej świadomy będzie na przyszłość. Okazuje się, że są Lekarze i lekarze... No nie, jak sama o siebie nie zadbasz, to nie licz, że oni zadbają . Chyba że masz lekarza w rodzinie, zawsze telefon, itp. Tej koleżanki mama jest lekarzem . Dodam, że miała po porodzie dużo wyższy poziom żelaza ode mnie . No ale całe szczęście zrobili co trzeba (po interwencji mamy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 13.06.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Madzia Ja też ciągle mdleję, omdlewam, a przy upałach to jestem nie do życia. W każdym razie ostatnio mnie głowa bolała tak, że wyłam z bólu. Przeszkadzał mi dźwięk, światło - pozasłaniałam okna. Weszłam pod prysznic - bo może to coś da, ale czułam taki ból jakby tysiąc igieł nakłuwało moje ciało. Taki ból co jakiś czas wraca. Poszłam do lekarza, dostałam skierowanie do neurologa. Wizyta w lipcu. Trzymam kciuki, bo to właśnie trudno znaleźć przyczynę takich zaburzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.06.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Madzia Ja też ciągle mdleję, omdlewam, a przy upałach to jestem nie do życia. W każdym razie ostatnio mnie głowa bolała tak, że wyłam z bólu. Przeszkadzał mi dźwięk, światło - pozasłaniałam okna. Weszłam pod prysznic - bo może to coś da, ale czułam taki ból jakby tysiąc igieł nakłuwało moje ciało. Taki ból co jakiś czas wraca. Poszłam do lekarza, dostałam skierowanie do neurologa. Wizyta w lipcu. Trzymam kciuki, bo to właśnie trudno znaleźć przyczynę takich zaburzeń. To jest migrena! Też to mam co jakiś czas. Miałam prześwietlenie czaszki jak byłam mała, itp. Nic nie wykazało . Taka uroda. U mnie czasami kończy się na pogotowiu: zastrzyk środki przeciwbólowe + uspokajające (relanium ). Ale najczęściej pomaga położenie się w ciemnych, cichym pokoju. Plus tylko i wyłącznie suchy chleb, bo wtedy też z bólu wymiotuję, a po chlebie mniej. Ból nie mija, ale jest jakby do zniesienia . Aha, u mnie to genetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.06.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ilona Ty to faktycznie dziwny przypadek.Ta lekarka do której ja chodzę od razu by wiedziała.To światowej sławy endokrynolog.Czesto ja wzywają do Poznania właśnie do Warszawy No Wszedzie Wszedzie.Na jakieś sympozja ciagle jeździ po świecie.Babka jest naprawde genialna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.06.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Magda zbadaj poziom żelaza.ale pyszne gołąbki mi wyszły....Omnomnom....Omnomnom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 13.06.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 No nie, jak sama o siebie nie zadbasz, to nie licz, że oni zadbają . Chyba że masz lekarza w rodzinie, zawsze telefon, itp. Tej koleżanki mama jest lekarzem . Dodam, że miała po porodzie dużo wyższy poziom żelaza ode mnie . No ale całe szczęście zrobili co trzeba (po interwencji mamy ). W mojej rodzinie brak lekarzy, za to masa specjalistów od wszystkiego i niczego . Całe szczęście, że w Twoim przypadku wszystko dobrze się skończyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.06.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ilona ty to raczej na nadczynnosc wygladasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.06.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Madzia Ja też ciągle mdleję, omdlewam, a przy upałach to jestem nie do życia. W każdym razie ostatnio mnie głowa bolała tak, że wyłam z bólu. Przeszkadzał mi dźwięk, światło - pozasłaniałam okna. Weszłam pod prysznic - bo może to coś da, ale czułam taki ból jakby tysiąc igieł nakłuwało moje ciało. Taki ból co jakiś czas wraca. Poszłam do lekarza, dostałam skierowanie do neurologa. Wizyta w lipcu. Trzymam kciuki, bo to właśnie trudno znaleźć przyczynę takich zaburzeń. Migrena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.06.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ilona ty to raczej na nadczynnosc wygladasz. Dlatego prawdopodobnie jestem zdrowa. Może kiedyś się rozwinie w niedoczynność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.06.2014 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 O ledwo wszystkie przekroczyły 30 a tu jak na wątku u starców, kurczę nie dalej jak wczoraj mówiono, ze jak wino, im starsze tym lepiej, a tu każda coś ma:lol2::lol2: Ja tez sie ostatnio złe czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 13.06.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 No właśnie byłam u tej lekarki i ona powiedziała, że jak na migrenę to się to za długo utrzymuje. Mam na myśli taki permanentny ból. O, ja też potrafię wymiotować z bólu wtedy. A moja koleżanka też kiedyś miała taki ból, nic nie pomagało, zastrzyki, leki p.bólowe, okłady. Aż przyjechał jej chłopak, bo był w delegacji, i uleczył ją seks. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.06.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Przyganiał kocioł garnkowi! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.06.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 No właśnie byłam u tej lekarki i ona powiedziała, że jak na migrenę to się to za długo utrzymuje. Mam na myśli taki permanentny ból. O, ja też potrafię wymiotować z bólu wtedy. A moja koleżanka też kiedyś miała taki ból, nic nie pomagało, zastrzyki, leki p.bólowe, okłady. Aż przyjechał jej chłopak, bo był w delegacji, i uleczył ją seks. :D No i sie sprawa rozwiązała sama.;)Sex jest lekiem na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.06.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 No właśnie byłam u tej lekarki i ona powiedziała, że jak na migrenę to się to za długo utrzymuje. Mam na myśli taki permanentny ból. O, ja też potrafię wymiotować z bólu wtedy. A moja koleżanka też kiedyś miała taki ból, nic nie pomagało, zastrzyki, leki p.bólowe, okłady. Aż przyjechał jej chłopak, bo był w delegacji, i uleczył ją seks. :D U mnie trwa jeden dzień, powtarza się co jakiś czas (ale raczej co kilka miesięcy niż tygodni). Po zastrzyku mija, bo po prostu odpływam (zasypiam). Dlatego koniecznie ze środkiem uspokajającym, bo bez tego się nie zaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.06.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 HELP Dostalam zapytanie ze studia kuchennego.Poniewaz mam szafki wiszace z okapem to odleglosc od okapu a indukcji musi miec 65cm...wiec teraz pytanie czy wieszamy wszystkie szafki wiszące na równo dołem wtedy będą wisiały o 12cm. wyżej niż standardowo ,czy wieszamy szafki standardowo a szafkę okapową robimy o 12cm. krótszą na wysokość.????szafki wiszące mają wysokość 90cm. wówczas wysokość zabudowy wychodzi na 2,45mb.(wysokość pomieszczenia 2,70mb.)Słupki zrobione też na wysokość 2,45mb. górą są nadstawki nad słupkami,wejście do spiżarni wg mojej propozycji Wysokość szafek wiszących i słupków można jeszcze zmienić.. Musze odp czy robimy wg tego co na zdjeciach?http://zalacznik.wp.pl/0/d678/1.jpg?tsn=1402669363705&zalf=Nowe&wid=18299&p=2&o2=479642&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0 http://zalacznik.wp.pl/0/d678/2.jpg?tsn=1402669363721&zalf=Nowe&wid=18299&p=3&o2=468132&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.06.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 a tak wygladalo wczesniej na wizkach [ATTACH=CONFIG]265202[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]265203[/ATTACH] achaaa i napisalam o wyborze okapu ale on mi podal ten pierwszy co planowalam... teraz nie wiem co robic chcilam (ale on bedzie na 77cm) a indukcja ma 80cm...wiec nie wiem czy tak moze byc http://image.ceneo.pl/data/products/16383274/f-faber-victory-77.jpg a wybralam z moim http://cdn.neo24.pl/karty/pliki/zdjecia/full600/1A/8015139035986F1.jpg tylko ze bedzie na 3 wklady... tak jak tutaj na foto http://cdn.neo24.pl/karty/pliki/zdjecia/full600/06/8015139035986F2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.06.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Powiem Wam ze nie chcialabym miec odskoku z tym okapem ... tzn tego podniesienia tylko pod niego... ale teraz glowka moja mysli co z okapem.. bo facet mi namieszal udzielajac odp ale pod ten moj typ.... jeeejjjj mam podjac decyzje sama bo to moja kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.06.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 wizualnie lepiej jak wszystko na równi i wyżej o 12 cm - wtedy zagra Ci wizualnie ten czarny pasek i czarny blat - nie będzie uskoku. ale Melcia - 75 cm od blatu zaczynają się moje dolne przy moim 160 cm to jest już maks wysokość - wiesz jakie mam podłużne górne i dosięgam na palcach do tych dolnych a górna półka to już z tym podestem do mycia rąk dla dzieci - tzn dosięgnąć dosięgnę o ile coś na brzegu stoi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.06.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 z drugiej strony 75 mam u mnie - jestem niska jak Ty masz mieć na 65+12 cm dodatkowych =77 cm myślę, że będzie ok - dolna półka w swobodnym zasięgu i ta druga od dołu - reszta z krzesełkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 13.06.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ja wolałabym mieć szafki wyżej, ale tak naprawdę w kuchni chodzi przecież o funkcjonalność. No masz zagwostkę jednym słowem... A okap brałabym pierwszy, ale na 99 cm (z tym, że pewnie te 9 cm robi różnicę, cena zresztą też) :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts