Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ilona, dzieki za info. Zawsze to człowiek jakiś taki bardziej świadomy będzie na przyszłość. Okazuje się, że są Lekarze i lekarze...

No nie, jak sama o siebie nie zadbasz, to nie licz, że oni zadbają :no:. Chyba że masz lekarza w rodzinie, zawsze telefon, itp. Tej koleżanki mama jest lekarzem ;). Dodam, że miała po porodzie dużo wyższy poziom żelaza ode mnie ;). No ale całe szczęście zrobili co trzeba (po interwencji mamy ;)).

Madzia :hug:

Ja też ciągle mdleję, omdlewam, a przy upałach to jestem nie do życia. W każdym razie ostatnio mnie głowa bolała tak, że wyłam z bólu. Przeszkadzał mi dźwięk, światło - pozasłaniałam okna. Weszłam pod prysznic - bo może to coś da, ale czułam taki ból jakby tysiąc igieł nakłuwało moje ciało. Taki ból co jakiś czas wraca. Poszłam do lekarza, dostałam skierowanie do neurologa. Wizyta w lipcu. Trzymam kciuki, bo to właśnie trudno znaleźć przyczynę takich zaburzeń.

Ja też ciągle mdleję, omdlewam, a przy upałach to jestem nie do życia. W każdym razie ostatnio mnie głowa bolała tak, że wyłam z bólu. Przeszkadzał mi dźwięk, światło - pozasłaniałam okna. Weszłam pod prysznic - bo może to coś da, ale czułam taki ból jakby tysiąc igieł nakłuwało moje ciało. Taki ból co jakiś czas wraca. Poszłam do lekarza, dostałam skierowanie do neurologa. Wizyta w lipcu. Trzymam kciuki, bo to właśnie trudno znaleźć przyczynę takich zaburzeń.

To jest migrena! Też to mam co jakiś czas. Miałam prześwietlenie czaszki jak byłam mała, itp. Nic nie wykazało :no:. Taka uroda. U mnie czasami kończy się na pogotowiu: zastrzyk środki przeciwbólowe + uspokajające (relanium :rolleyes:). Ale najczęściej pomaga położenie się w ciemnych, cichym pokoju. Plus tylko i wyłącznie suchy chleb, bo wtedy też z bólu wymiotuję, a po chlebie mniej. Ból nie mija, ale jest jakby do zniesienia ;). Aha, u mnie to genetyczne.

No nie, jak sama o siebie nie zadbasz, to nie licz, że oni zadbają :no:. Chyba że masz lekarza w rodzinie, zawsze telefon, itp. Tej koleżanki mama jest lekarzem ;). Dodam, że miała po porodzie dużo wyższy poziom żelaza ode mnie ;). No ale całe szczęście zrobili co trzeba (po interwencji mamy ;)).

W mojej rodzinie brak lekarzy, za to masa specjalistów od wszystkiego i niczego :lol:.

Całe szczęście, że w Twoim przypadku wszystko dobrze się skończyło... :hug:

Migrena.

No właśnie byłam u tej lekarki i ona powiedziała, że jak na migrenę to się to za długo utrzymuje. Mam na myśli taki permanentny ból. O, ja też potrafię wymiotować z bólu wtedy. A moja koleżanka też kiedyś miała taki ból, nic nie pomagało, zastrzyki, leki p.bólowe, okłady. Aż przyjechał jej chłopak, bo był w delegacji, i uleczył ją seks. :D :D :D

No właśnie byłam u tej lekarki i ona powiedziała, że jak na migrenę to się to za długo utrzymuje. Mam na myśli taki permanentny ból. O, ja też potrafię wymiotować z bólu wtedy. A moja koleżanka też kiedyś miała taki ból, nic nie pomagało, zastrzyki, leki p.bólowe, okłady. Aż przyjechał jej chłopak, bo był w delegacji, i uleczył ją seks. :D :D :D

No i sie sprawa rozwiązała sama.;)Sex jest lekiem na wszystko.:p

U mnie trwa jeden dzień, powtarza się co jakiś czas (ale raczej co kilka miesięcy niż tygodni). Po zastrzyku mija, bo po prostu odpływam (zasypiam). Dlatego koniecznie ze środkiem uspokajającym, bo bez tego się nie zaśnie.

HELP

Dostalam zapytanie ze studia kuchennego.

Poniewaz mam szafki wiszace z okapem to odleglosc od okapu a indukcji musi miec 65cm...wiec

teraz pytanie czy wieszamy wszystkie szafki wiszące na równo dołem wtedy będą wisiały o 12cm. wyżej niż standardowo ,czy wieszamy szafki standardowo a szafkę okapową robimy o 12cm. krótszą na wysokość.????

szafki wiszące mają wysokość 90cm. wówczas wysokość zabudowy wychodzi na 2,45mb.(wysokość pomieszczenia 2,70mb.)

Słupki zrobione też na wysokość 2,45mb. górą są nadstawki nad słupkami,wejście do spiżarni wg mojej propozycji

Wysokość szafek wiszących i słupków można jeszcze zmienić..

Musze odp czy robimy wg tego co na zdjeciach?

http://zalacznik.wp.pl/0/d678/1.jpg?tsn=1402669363705&zalf=Nowe&wid=18299&p=2&o2=479642&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0

http://zalacznik.wp.pl/0/d678/2.jpg?tsn=1402669363721&zalf=Nowe&wid=18299&p=3&o2=468132&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0

a tak wygladalo wczesniej na wizkach

[ATTACH=CONFIG]265202[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]265203[/ATTACH]

achaaa i napisalam o wyborze okapu ale on mi podal ten pierwszy co planowalam...

teraz nie wiem co robic :(

chcilam (ale on bedzie na 77cm) a indukcja ma 80cm...wiec nie wiem czy tak moze byc

http://image.ceneo.pl/data/products/16383274/f-faber-victory-77.jpg

a wybralam z moim

http://cdn.neo24.pl/karty/pliki/zdjecia/full600/1A/8015139035986F1.jpg

tylko ze bedzie na 3 wklady... tak jak tutaj na foto

http://cdn.neo24.pl/karty/pliki/zdjecia/full600/06/8015139035986F2.jpg

wizualnie lepiej jak wszystko na równi i wyżej o 12 cm - wtedy zagra Ci wizualnie ten czarny pasek i czarny blat - nie będzie uskoku.

ale Melcia - 75 cm od blatu zaczynają się moje dolne przy moim 160 cm to jest już maks wysokość - wiesz jakie mam podłużne górne i dosięgam na palcach do tych dolnych a górna półka to już z tym podestem do mycia rąk dla dzieci - tzn dosięgnąć dosięgnę o ile coś na brzegu stoi ).