Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Całe to zamieszanie z Instagramem ...w ogóle nie wiem o co chodzi! :PMnie podobno w ogóle nie ma bo nie jestem na Facebooku.Instagrama tym bardziej nie mam i bloga tez i czego tam jeszcze nie wiem.:PTeraz takim językiem ludzie operują ze cieżko załapać o co chodzi- selfie sweet focie lajki itp ....:o

Język ubożeje, teraz młodzież komunikuje się skrótowo, kurcze jeszcze trochę i na migi bedziemy sie porozumiewali, albo jak w filmie "Walka o ogień". Czasami jak podsłucham rozmowę nastolatków to nie rozumiem o czym oni do siebie gadają

Wiesz, ja też tak myślę, ale są dwa punkty widzenia. Jedni mówią, że ubożeje, drudzy że ewoluuje. W jednym i drugim racja. Tym bardziej, że w naszym języku jest cała masa zapożyczeń, o których się nie pamięta bo już "nasze" :).

Przy blogu facebook jest bardzo wazny, instagram troche mniej ale zeby nie zostać w tyle ;).

:hug:

Qrwa za mały, i to znacznie, mam dosc:sick:

Wiesz, ja też tak myślę, ale są dwa punkty widzenia. Jedni mówią, że ubożeje, drudzy że ewoluuje. W jednym i drugim racja. Tym bardziej, że w naszym języku jest cała masa zapożyczeń, o których się nie pamięta bo już "nasze" :).

No ale chociaż żeby ci, co te blogi piszą posługiwali się w miarę poprawnie tym językiem. Bo skoro piszą blog, to znaczy, że mają lekkie pióro, że łatwo im na piśmie wyrazić, co myślą. A nie błąd na błędzie i błąd w błędzie. No nawet to haha - to pisać cha cha trzeba, jakiś zamist jakichś... O treści już nie wspominając. Np. Fashionelka - czy ona jest ekspertką od wszystkiego?

Edytowane przez kam_gosc

Co sie dziwić...moja córka (10 lat) mowi ze ja jestem starożytna.No ręce opadają...Czasem jak słyszę rozmowę syna z kimś to nie wiem w jakim języku rozmawiają - nic nie kumam.:jawdrop:

Mamcia..ale ty smigasz na fm... wiec tak zle z toba to juz nie jest :lol2:

a dziecko pewnie nawet nie wie co to znaczy "fm" :lol2:

Reni i co teraz? wymiana?

ja w koncu do domu dotarlam.... ufff malpi gaj! kto to wymyslil:bash: