Ilona Agata 25.06.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ja nigdy nie byłam terrorystą językowym, a to z tego względu, że trzeba mieć przeogromną wiedzę, żeby wypowiadać się w tym temacie. Czy też: nie sądź, bo sam będziesz sądzony! Każdy z nas popełnia błędy, każdy. Jasne, że mąż dostaje po łbie, ilekroć zrobi jakiś błąd, syn pewnie też będzie "wytresowany", dzieciaki przepisywały wielokrotnie wyrazy z błędami i naprawdę surowo to oceniałam, ale tak na co dzień... Nie musicie się mnie bać . Zwłaszcza tu, gdzie pisze się szybko, co ślina na język przyniesie, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.06.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ilonka ładnie piszesz, tzn sensownie, opisowo, dokładnie i jednak sporo, mnie się aż tak wysilać nie chce, rzadko pisze referaty a są osoby które dużo piszą jak na jeden post, podziwiam ze im tak się chce, na pewno jesteś wśród nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.06.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Widzisz Ilona, ja zmieniłam zdanie przez Ciebie tzn. po tamtym poście przekonałaś mnie bardziej do swojego punktu widzenia, a musisz wiedzieć że ja BARDZO rzadko zmieniam zdanie bo przecież wiadomo, że jestem najmądrzejsza i wszystkowiedząca (haha ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 25.06.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Na forum to zawsze inaczej jest. Forum rządzi się swoimi prawami. Można pisać szybko i to, co się myśli. Ale kiedy np. w telewizji prezenterzy popełniają błędy albo w gazetach nagłówki takie, że ręce opadają. Jest nawet taki fanpage na FB: cała Polska czyta dziennikarzom. Wydaje mi się, że w takich sytuacjach błędy nie powinny się zdarzać tak często. Gramatycznym nazistą nigdy nie byłam, czasem lubię analizować jak ewoluuje język czy też ubożeje, bo punkt widzenia na tę sprawę może być dwojaki przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.06.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Kamila, tak, w tv to inna sprawa. To powinny być autorytety. Ja np. nie czytam blogów, gdzie są błędy. Za bardzo się wtedy denerwuję! To jest straszne, bo przecież piszą je często amatorzy, a ja wymagam, żeby władali językiem perfekt. No ale takie czasy. Za duża konkurencja, mam w czym wybierać, wybieram blogi prowadzone profesjonalnie. Mnie się osobiście nóż w kieszeni otwiera, jak słucham sprawozdawców sportowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 25.06.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Kamila, tak, w tv to inna sprawa. To powinny być autorytety. Ja np. nie czytam blogów, gdzie są błędy. Za bardzo się wtedy denerwuję! To jest straszne, bo przecież piszą je często amatorzy, a ja wymagam, żeby władali językiem perfekt. No ale takie czasy. Za duża konkurencja, mam w czym wybierać, wybieram blogi prowadzone profesjonalnie. Mnie się osobiście nóż w kieszeni otwiera, jak słucham sprawozdawców sportowych . Z blogami i sprawozdawcami mam tak samo! Ostatnio: bezczelny gol - bezczelny to chyba cecha ludzka, c'nie? Albo strasznie się cieszę - strasznie to coś, co jest przerażające... I nadużywane - nawet przeze mnie też, Masakra. Ale najfajniesza była Natasza Urbańska śpiewająca: rolowanie blanta na backstage'u. Jakaś soda, jakiś juice... czy jakoś tak, bo ciężko momentami zrozumieć słowa. I dalej: nie rób tragejszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.06.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Tej piosenki Urbańskiej nie słyszałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 25.06.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Tej piosenki Urbańskiej nie słyszałam . Mówisz-masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilaf 25.06.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Mówisz-masz: No coś Ty nie rób "tragejszym", najważniejsze że Nataszy iJózkowi sie podobało:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.06.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ani jednego słowa nie zrozumiałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 25.06.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ja połowy tej piosenki nie rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.06.2014 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 A JA WCZORAJ BYŁAM NA ZEBRANIU Z NOWĄ WYCHOWAWCZYNIĄ syna, idzie do szkoły w tym roku, no i babka niby miła ale..... albo była bardzo zdenerwowana albo naprawdę kiepsko u niej z wysłowieniem się:o:o:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.06.2014 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 kurcze nawiązują do tragejszyn, a ta reklama i hasło łomżing, no co to wogóle znaczy, przyjęło się ale słowo same w sobie dla mnie niewytłumaczalne:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 25.06.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 A JA WCZORAJ BYŁAM NA ZEBRANIU Z NOWĄ WYCHOWAWCZYNIĄ syna, idzie do szkoły w tym roku, no i babka niby miła ale..... albo była bardzo zdenerwowana albo naprawdę kiepsko u niej z wysłowieniem się:o:o:o:o Reni a książki już wiecie bo mój teraz idzie do pierwszej i mówią że książki dopiero we wrześniu będą wiedzieli nawet jeszcze nie ma przydziału klas tylko wiem tyle że 6- latki i 7- latki mają być osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.06.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Urbańska tłumaczyła (bo przeciez taka piosenke trzeba tłumaczyc), ze to nie jest jej język tylko chciała pokazać jak młode dziewczyny się obecnie bawią i wysławiają.....ja tu co chwilę mam ochote wszystkich poprawiać ale gryzę się w klawiaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.06.2014 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 no to ja wiem prawie wszystko, ksiażka podstawowa jest darmowa ale do zwrotu, nasze dzieci dostaną nowe ale już kolejny rocznik bedzie miał po nich, rząd daje kolejne 50 zł na ćwiczenia które są dla dziecka, podział klas znam, dzieci dzielone są miesiacami, uważam to za bardzo sprawiedliwe, wychowawca losowany, u mnie 1 b to dzieci urodzone od stycznia do kwietnia, od maja do listopada to 1 a dzieci z grudnia i 6 latki to 1 c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 25.06.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 yoka dokładnie duży trzeba się domyślać przy tak oczywistym błędzie:lol: a takich przykładów można dużo więcej przytoczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 25.06.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 .....ja tu co chwilę mam ochote wszystkich poprawiać ale gryzę się w klawiaturę. Wyluzuj to nie felietony do gazety nie da się poprawnie pisać robiąc trzy rzeczy naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 25.06.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ja nie poprawiam, mam taką koleżankę-polonistkę, która poprawia wszystkich zawsze. W internecie też coś tam pisze na róznych fanpage'ach jak ktoś robi błąd. Oczywiście, efekt jest taki, że wszyscy na nią psioczą, że najważniejsze, że jest zrozumiale - nieważne, czy "tam pisze" czy "jest napisane". I oczywiście też piszą, że dowartościowuje się, poprawiając innych. Więc takie poprawianie jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.06.2014 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 dokładnie, większość z nas pracuje pomiędzy klikaniem:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts