Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Reni, dwa klasyczne sweterki, jeden cieniutki w kolorze camel (od dawna na taki polowałam!), drugi grubszy, wełniany.

Musiałam brać, bo potem nie ma mojego rozmiaru :no:. Były przecenione o 50% (z 200 na 100). Skład 100% naturalny.

No i w Zarze byłam, nabrałam pełno wieszaków, a i tak ostatecznie kupiłam bluzkę z nowej kolekcji :bash:. U mnie zawsze tak się kończy :bash:. Tylko buty kupuję na wyprzedażach (do samego końca jest mój rozmiar) i teraz dla małego.

Gość tymczasowy19
Był facet od kablówki, okazało się, że tam gdzie chcę mieć telewizor musi być gniazdko do anteny, a nie ma go na tej ścianie. Wobec tego czeka mnie kucie, w ścianie, odrywanie listew i inne takie atrakcje. :bash:

tyle lat nie miałas tv i było ci dobrze - dziwię się ze teraz go instalujesz....

ja przez długi czas miałem taki zwykły - dzieci na nim bajki oglądały a inne kanały były tylko wtedy jak teściowa przyjechała (ona jest uzalezniona od tv)

jakiś czas temu kupiliśmy TV taki, niech będzie normalny - ale nawet anteny nie mam zamiaru podłaczać. Internet wystarczy w zupełności ;)

a z kablówki mam zamiar zrezygnować niedługo...dzieci przesiadły się na komputery, a tylko dla teściowej nie opłaca się opłacać kablówki (my z zoną w ogóle nie oglądamy). Wystarczy te kilka kanałów tv bezpłatnej

Edytowane przez tymczasowy19

Raczej było już za późno, jak się dowiedziałam ;). To znaczy wpadłam po uszy i wyszło, że on ma dysleksję!

Ja nie rozróżniam, bo tak naprawdę dużo zależy od tego, z jakiego domu pochodzisz, jak mówili rodzice, itp. No chyba że sądzimy tak jak kiedyś: inteligent pochodzi tylko z rodziny inteligenckiej, a robotnik zostanie robotnikiem mimo wykształcenia.

Nie, mi nie chodziło o niegdysiejszą przynależność klasową tylko o to, że można być inteligentnym, mimo że nie posiada się wykształcenia, a można być i po doktoracie tępym jak but. Więc dla mnie, że "ludzie inteligentni robią błędy językowe" nie jest żadnym wyznacznikiem. Robią błędy, bo nie są w tej sferze wyedukowani i już.

można być inteligentnym, mimo że nie posiada się wykształcenia, a można być i po doktoracie tępym jak but.

Niby tak się mówi, ale nie znam nikogo po doktoracie tępego jak but :no:. Może gdzieś są? Osobiście nie znam :no:. Same mądre głowy z doktoratami w moim otoczeniu ;).

Znam za to inteligentnych bez wyższego wykształcenia, tutaj często życie decydowało za nich.

Ale to się zmienia! Dzisiaj każdy po gimnazjum idzie do średniej i na studia (nie twierdzę, że to dobrze), są ogólnie dostępne, łatwe do zdobycia, więc naprawdę za 10-15 lat osoba bez studiów będzie w swoim pokoleniu tą głupszą i tyle. Tak sądzę.

więc naprawdę za 10-15 lat osoba bez studiów będzie w swoim pokoleniu tą głupszą i tyle. Tak sądzę.

ale często moze być bogatszą niż ten po nijakich studiach, wiecie ile dziś brakuje ślusarzy, mechaników czy lakierników i ile mozna zarobic? co z tego jak dziś każdy 20 latek studiuje byle co