Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ale często moze być bogatszą niż ten po nijakich studiach, wiecie ile dziś brakuje ślusarzy, mechaników czy lakierników i ile mozna zarobic? co z tego jak dziś każdy 20 latek studiuje byle co

No jasne, ja nie twierdzę, że studia są dobrym rozwiązaniem, ale jest coś takiego, że wszyscy je w tym momencie kończą.

Są głupsi niż my byliśmy po średniej, a nasi rodzice po podstawówce :rotfl:, bo poziom nauki naprawdę drastycznie się obniża i choćby dlatego brak studiów (jakichkolwiek, nie mówię o kierunkach technicznych, które są trudne) za kilka lat w ich pokoleniu będzie oznaczał głupotę.

Edytowane przez Ilona Agata

A o czym Wy tu tak prawicie niewiasty, dalej ortografia na tapecie? O Reni temat ciacha rzuciła-nareszcie:D, niezły, niezły. Tez wczoraj usłyszałam, że jakiś przystojniak, że skazany, że ciacho...i sama cmyk szybko wygoglowałam i masz....patrzę i patrzę, oczy ma takie hipnotyzujące, omnomnom:rolleyes:

Choć osobiście również uważam, że jak ktoś nie ma drygu do nauki (skończenie technicznych studiów jest ponad jego siły lub takie dające zawód jak: prawo, medycyna są za trudne), to niepotrzebnie pcha się na pedagogikę/socjologię/kulturoznawstwo/filozofię, inne humanistyczne bzdury, lepiej zostałby fryzjerką czy ślusarzem.

Według mnie na humanistycznych powinna być baaardzo ograniczona liczba miejsc, ale potworzyli tych kierunków i przyjmują jak leci, wmawiając, że jest po tym praca, a tak naprawdę najłatwiej wyedukować takiego filozofa (żadnych laboratoriów, sprzętów na uczelni nie potrzeba).

A ja znam kilka osób po doktoracie z takim poziomem myślenia, że człowiek niewykształcony otwiera oczy ze zdumienia. Np. moja znajoma zrobiła doktorat z filozofii, już pomijam, że mylą jej się podstawowe pojęcia, ale ona np. uważa, że Żydzi to zło, że Hitler dobrze robił, że wojna jest potrzebna, bo eliminuje ludzi słabych... itp. To nie są inteligentne wywody. Moim zdaniem przynajmniej. Albo Biedroń - doktor politologii, a jak dziennikarze go spytali, co to jest konwent seniorów to nie wiedział... I tyle w temacie wykształcenia. Można pobierać nauki w różnych renomowanych ośrodkach, a być i tak głupim jak but i gadać głupoty, a ze zdobytej wiedzy nie robić użytku.

A ja znam kilka osób po doktoracie z takim poziomem myślenia, że człowiek niewykształcony otwiera oczy ze zdumienia. Np. moja znajoma zrobiła doktorat z filozofii, już pomijam, że mylą jej się podstawowe pojęcia, ale ona np. uważa, że Żydzi to zło, że Hitler dobrze robił, że wojna jest potrzebna, bo eliminuje ludzi słabych... itp. To nie są inteligentne wywody. Moim zdaniem przynajmniej. Albo Biedroń - doktor politologii, a jak dziennikarze go spytali, co to jest konwent seniorów to nie wiedział... I tyle w temacie wykształcenia. Można pobierać nauki w różnych renomowanych ośrodkach, a być i tak głupim jak but i gadać głupoty, a ze zdobytej wiedzy nie robić użytku.

Kamila, ta koleżanka ma po prostu swoje zdanie, inne niż wszyscy, to nie znaczy, że jest głupia! Wręcz przeciwnie! Nie idzie z prądem, tylko pod prąd. To, że ktoś wygłasza kontrowersyjne opinie nie oznacza, że brakuje mu inteligencji ;).

Kamila, ta koleżanka ma po prostu swoje zdanie, inne niż wszyscy, to nie znaczy, że jest głupia! Wręcz przeciwnie! Nie idzie z prądem, tylko pod prąd. To, że ktoś wygłasza kontrowersyjne opinie nie oznacza, że brakuje mu inteligencji ;).

Może. Dla mnie ktoś, kto dyskryminuje ludzi ze względu na rasę czy religię jest po prostu głupi a nie kontrowersyjny. Taka dyskryminacja jest też przecież karalna. A przecież za zwykłe kontrowersyjne poglądy nikogo się nie karze.

Może. Dla mnie ktoś, kto dyskryminuje ludzi ze względu na rasę czy religię jest po prostu głupi a nie kontrowersyjny. Taka dyskryminacja jest też przecież karalna. A przecież za zwykłe kontrowersyjne poglądy nikogo się nie karze.

Jak to nie? Doda przegrała sprawę jak powiedziała, że pismo św. pisali ludzie na haju ;).

Powtórzyła to, co Nergal, tylko on to zrobił na scenie (wolność słowa w imię artyzmu, kreacja artystyczna), a ona w wywiadzie :rotfl:.