Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tymczasowy, serio? Uważasz, że student, który wybiera kierunki humanistyczne jest średnio inteligentny?

Nie mam pytań, nie mam słów...

Ja raczej miałam na myśli takich, którzy idą z braku laku, bez faktycznych zainteresowań. Jak ktoś idzie na pedagogikę, bo zawsze chciał być przedszkolanką - super! Jak ktoś idzie, bo to łatwe studia (łatwo się dostać i nikogo nie wywalają) - nie mam słów (ale tak właśnie idzie większość).

Poza tym yokasta ma rację! Wydaje mi się, że właśnie w taką stronę to idzie! Teraz młodzi studiują dla obycia, poszerzenia horyzontów, dla mgr przed nazwiskiem, dla zainteresowań, żeby dłużej zatrzymać młodość, a nie od razu do pracy, haha! Na pewno nie po to, żeby pracować w zawodzie. W tym momencie to kwestia przypadku.

Edytowane przez Ilona Agata

Przykład " z domu" .Moj syn zamierza studiować od października na AWF -ie generalnie tylko dlatego ze sa to studia przez które można sie " ślizgnac"Owszem jest sportowcem skończył podstawówkę gimnazjum i liceum sportowe ale podjęcie nauki na takiej uczelni jest kompletnie bezsensowne.Tak uważam.Magister od fikolkow...taka przyszłość go czeka.Moim życzeniem była Politechnika ale wyśmiał ze na studiach to on ma zamiar melanżowac a nie zakuwac po nocach.:sick:

Przykład " z domu" .Moj syn zamierza studiować od października na AWF -ie generalnie tylko dlatego ze sa to studia przez które można sie " ślizgnac"Owszem jest sportowcem skończył podstawówkę gimnazjum i liceum sportowe ale podjęcie nauki na takiej uczelni jest kompletnie bezsensowne.Tak uważam.Magister od fikolkow...taka przyszłość go czeka.Moim życzeniem była Politechnika ale wyśmiał ze na studiach to on ma zamiar melanżowac a nie zakuwac po nocach.:sick:

A trener osobisty?

Co jak co, ale wuefiści mają w szkole żyć nie umierać! Jednak w szkołach teraz miejsc nie ma... A może powiedz mu, że będzie zarabiał 1 500, to może mu się odechce??? Pomelanżuje pięć lat, a potem będzie zapier*, żeby związać koniec z końcem. A tak pouczy się pięć lat, a potem całe życie wygodne...