Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ilona...i co ? chlopak ma isc pod przymusem uczyc sie?

studia mozna zrobic zawsze....

skoro taki kierunek wybiera.. jego sprawa...he?

a moze zostanie trenerem reprezentacji Polski kiedys ;) i otrzyma 10x wieksza stawke niz napisalas :cool:

No nie, pod przymusem to nie wyjdzie i tyle.

Chodzi o to, żeby umiejętnie zmotywować, haha!

No dokładnie. Nie ma nic gorszego niż studia pod przymusem. znajomy chciał do seminarium a rodzice ze nie, ze na medycynę. Dostał sie, studia skończył po czym pierdyknal rodzicom dyplomem i mowi: chcieliscie to macie a teraz ide do seminarium i poszed

Haha, masakra.

Moi też chcieli brata na medycynę. Celowo położył egzamin ;). Poszedł gdzie chciał. Pamiętam tylko, że ten drugi kierunek był niby na doczepkę i rodzice byli mega zdziwieni, jak się denerwował przed wstępnymi, bo on to traktował poważnie, ale nikomu nie powiedział ;).

Przy mnie nie upierali się, nie radzili już nic, wolna ręka i też nie wyszłam na tym najlepiej :no:.

Nie da sie ukryć ze po uniwerku pracy nie ma.:sick:Młodzież pcha sie na uniwersytet bo łatwo ukończyć a ze jest bez perspektyw nie myślą o tym..

Za moich czasów we wszystkich rankingach uczelni uniwerki były najwyżej! Traktowano jako lepsze uczelnie i tyle.

Jak jest teraz - nie wiem.

fajna, tu nawet nie chodzi o zarobki! Bo to zawsze człowiek sobie poradzi.

Ale o to, żeby mieć pracę. Ilu ludzi po AWF-ie zostaje trenerami osobistymi? Ilu ich potrzeba na Polskę? A ilu kończy AWF? Od czego to zależy? Może trzeba mieć znajomości, żeby się w tę branżę wcisnąć (wiele jest takich branż...). Dobrze byłoby to sprawdzić. Bo w szkole pracy nie ma i nie będzie (starzy nauczyciele trzymają etat, oj trzymają - są nie do ruszenia choćby nie wiem co, potem pracują na emeryturze, bo to tylko kilka godzin tygodniowo, a dorobić można ;). Rotacja kadry w szkołach jest zerowa, a jeszcze niż idzie i szkoły raczej zamykają). No i szkoła to idealny przykład miejsca, gdzie matki-nauczycielki wpychają na etat swoje dzieci ;). Bez pleców nie ma szans :no:.

Aktualnie jest boom na trenerów osobistych zarobki wahają sie pomiedzy50-100 zł za godzinę.No niezle ...ale ile jeszcze potrwa ten boom?! Zanim on skończy studia trener personalny moze byc za darmo w każdym klubie .Pozostanie mu praca na etacie za wspomniane juz wcześniej 1500 zł....

Jak będzie trenerem personalnym,to zarobi te 7000 lub wiecej. Wiem ile kasuje moj trener i ile ma klientow. A jeszcze moze byc zatrudniony w klubach fitness.

Ilo, a czemu ty zle wyszlas? Pisalas ze masz własną firmę to nie jest chyba zla opcja

Bo skończyłam złe studia.

A trener osobisty nie oddaje części kasy do klubu?

fajna, o to bym się nie martwiła, że nie będą potrzebni, bo będą potrzebni coraz bardziej (ludzie coraz więcej ćwiczą, moda na to jest i nie przeminie).