Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tusze tak, zgadzam się, używam często i kupowałam dobre jak chodziłam do pracy.

Szminka mnie kusi po Twoim opisie :yes:.

Puder wiadomo, choć nigdy nie szarpnęłam się na drogi :no:, ale różnica na pewno jest i nawet nie muszę pytać jaka!

Kremy dobre lubię, ale kupuję różnie: raz taniej, raz drożej.

Osobiście podobają mi się kolory lakierów do paznokcie Chanel, ale nigdy nie kupiłam i szybko nie kupię (na to już szkoda mi kasy).

Nooo ;)

Uwielbiam moment jak np nowy róż ma tłoczone zdobienia a ja je " niweluje" pędzlem :D

O, nie! To ja myślałam, że to tylko moja perwersja!!! Co do kosmetyków pudrowych, to miałam puder Lancome i nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Teraz używam kosmetyków do pielęgnacji takich bardziejdermokosmetyków - firm aptecznych. Puder mam matujący z La Roche i jest świetny, zdecydowanie lepszy niż to g... z Lancome. Lecę na zakupy btw. Paaaa

Gość tymczasowy19
PC juz dawno zaplacone :lol2:

moze teraz pomysle o reku? :lol2::lol2::lol2:

to trochę późno....jak pomyślisz o tym na etapie projektu, to kominów wentylacyjnych nie robisz (oszczędność), jak kominka nie planujesz, to w ogóle kominów nie masz --> mina kominiarza na widok twojego domu - bezcenne :D (swoją drogą ostatnio przerabiałem temat ;))

Wtedy koszt wentylacji sprowadza się do ceny reku.

teraz gdybyś chciała WM - możesz, pewnie, ale zawsze zostaną ci niepotrzebne kominy (dodatkowe mostki cieplne :p) i jest dodatkwowa robota.

WM ma jednak tę przewagę - że wentylacja działa. Wentylacja grawitacyjna - niekoniecznie. Gdybym robił wentylację grawitacyjną - czyli murował kominy tak jak mam w projekcie, to bym w połowie domu wentylacji nie miał :yes:

to trochę późno....jak pomyślisz o tym na etapie projektu, to kominów wentylacyjnych nie robisz (oszczędność), jak kominka nie planujesz, to w ogóle kominów nie masz --> mina kominiarza na widok twojego domu - bezcenne :D (swoją drogą ostatnio przerabiałem temat ;))

Wtedy koszt wentylacji sprowadza się do ceny reku.

teraz gdybyś chciała WM - możesz, pewnie, ale zawsze zostaną ci niepotrzebne kominy (dodatkowe mostki cieplne :p) i jest dodatkwowa robota.

WM ma jednak tę przewagę - że wentylacja działa. Wentylacja grawitacyjna - niekoniecznie. Gdybym robił wentylację grawitacyjną - czyli murował kominy tak jak mam w projekcie, to bym w połowie domu wentylacji nie miał :yes:

u mnie w projekcie byly 4 kominy..

w planie naszym mial byc tylko jeden.. w razie gdyby nie wypalilo z PC to by sie kupilo piec i palilo...

patrzac w przyszlosc..pomyslelismy o kozie, ktora tez komina potrzebuje..wiec mamy w domu 2 kominy a nie 4 :)

z myla o reku..mialam na mysli (czy teraz ja kupowac-czy mi na to kasy wystraczy ;) ) a nie o tym czy ja zrobic, bo to jest pewniak ze tak :yes:

nawet nie wiesz jak ja chcialabym zobaczyc ta mine komiarza :D niestety nie udalo sie... :lol2:

Inwestycja w PC to koszt ktory nie zwroci sie ;)

jest to bardzo watpliwe ;)

taniej by bylo gdybysmy robili odwierty poziome...niestety jakosc gleby na to nie pozwalala i mamy odwierty pionowe...

ale sam fakt myslenia, ze bedzie wygodniej (mniej latania) juz mnie zadawala..tym bardziej ze zamowilismy ze sterownikiem przez internet :D

nie bede musiala klasc sie pod piecem tak jak Madzik gdy wygasnie i nie bedzie chcial odpalic :D :lol2:

Gość tymczasowy19

Koszty spore i chyba tak szybko się nie zwracają?

to trochę bardziej skomplikowane. Wszystko zależy od konkretnego przypadku. Znam takie przypadki,co mają gaz, na działce, a grzeją albo PC albo wręcz samym prądem.