Magda_lena85 28.06.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Ilona ja w ciąży byłam w trakcie ale racja w tym ze wyzwanie dla związku szczególnie jak ma sie założenia, końca nie widać, kredyt sie kończy i trzeba z bieżących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.06.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 tymczasowy, akurat przeprowadzki to dla mnie nie problem, nie zliczę już ile razy sie wyprowadzalam - na gotowe i niegotowe. Remontów przeżyłam w swoim życiu tez mnóstwo, trzy razy sama od podstaw (ze stanu developerskiego) wykanczalam mieszkanie. Mnie to nakręca, uwielbiam takie życie! Mijają trzy lata, niby miałam zostać, ale nosi mnie, szukam, w koncu sprzedaje, kupuje nowe i zaczynam od nowa. Jak maz mnie poznał, to śmiał sie, ze kiedy zbliża sie czas odświeżania (malowanie ścian, itp.), to ja sie wyprowadzam na nowe . No ale budowy jeszcze nie przeżyłam, wiec nawet nie porównuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.06.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Niedługo będzie tak jak w Ameryce. Będziemy budować domy szkieletowe, łatwe do wyburzenia i tanie do postawienia, a działka zacznie przewyższać cenę domu. W dużych miastach już tak jest . Z tym że Polacy nadal za dużo inwestują w budowę samego domu, bo przyjęło się, że mury są ważne. Idę zgodnie z trendami, mieszkam w szkieletowym . Co do tego tanio to porównywalnie z murowanym, ale szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 28.06.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Ilona, dla mnie taka totalna dezorganizacja: wyprowadzka, wynajem, budowa to coś na co też byłabym w stanie się zdecydować, tym bardziej, że nie mamy jeszcze dzieci. Też sobie tak myślę, żeby sprzedać to, co teraz mamy - mieszkamy tam 3 lata - od stanu deweloperskiego, ale dla męża to totalne nieporozumienie. On sobie tego nie wyobraża. Ja kupuję szminki Diora i inne takie duperele, bo już się wykończyłam, a jeszcze nie buduję. Ale pamiętam, że jak wykańczaliśmy mieszkanie to ważniejsza dla mnie była lampa, kibelek czy duperelka dizajnerska do kuchni niż ciuchy, buty czy kosmetyki. Teraz sobie rekompensuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Ja po prostu nie wiedzialabym jak sprzedać dom z kredytem tzn jak to sie odbywa, gdzie mieszkać w trakcie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 28.06.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 No właśnie my kredytu na nasze mieszkanie nie mamy, więc pewnie byłoby o tyle łatwo, że pieniądze moglibyśmy od razu zainwestować w budowę i dobrać jakiś mniejszy kredyt ewentualnie, gdyby z bieżących zabrakło. Znajomi sprzedawali dom z kredytem i odbywa się to tak, że te pieniądze nowo nabywający wpłacają do banku, bank zdejmuje hipotekę z nieruchomości, a reszta jest dla Ciebie, jeśli sprzedajesz za więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.06.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) A chciałabyś sprzedawać Magda? Dopiero co sie wybudowałas! Ja mam nadzieje, ze to bedzie pierwsza i ostatnia budowa . Ze zostanę tam do końca życia. Tym razem na pewno! Edytowane 28 Czerwca 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 28.06.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 A chciałabyś sprzedawać Magda? Dopiero co sie wybudowałas! Ja mam nadzieje, ze to bedzie pierwsza i ostatnia budowa . Ze zostanę tam do końca życia. Tym razem na pewno! To trzymam za ciebie kciuki. Tak się ponoć mówi, że pierwsze mieszkanie dla wroga, drugie dla przyjaciela, trzecie dla siebie. U mnie budowa będzie właśnie trzecim domem. Mam nadzieję, że też ostatnim, chociaż z drugiej strony mieszkanie powinno być dostosowane do trybu życia. Np. na starość wolałabym mieć parterówkę niż ze schodami dom i mniejszy ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Chciałabym na pewno mniejszy haha mimo ze mam niecałe 150 + 80 piwnica i parterowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.06.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Tak się ponoć mówi, że pierwsze mieszkanie dla wroga, drugie dla przyjaciela, trzecie dla siebie. my mamy nadal pierwszy dom...mieszkaja tesciowie (niezle z typowaniem jako pierwsze dla ) drugi wykanczamy.... myslicie ze bedzie trzeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 28.06.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Chciałabym na pewno mniejszy haha mimo ze mam niecałe 150 + 80 piwnica i parterowka Magda - ja mam wrażenie że nasz jest idealnie duży (no ale nas jest więcej i często mamy 1 gościa ) - prawie taki sam metraż jak u ciebie, aha, mamy jeszcze garaż 50m2 . Wręcz piwnica staje sie za mała z czasem, bo przydasiów przybywa ) Gdyby była parterówka, to brakłoby miejsca na działce na DZ do PC ale czasami myślałem czy tak nie byłoby lepiej....no ale trochę późno na takie rozmyślania Drugi raz zrobiłbym taki sam metraż, może minimalnie mniejszy, ale trochę inaczej porozstawiał wszystko. W parterówce ten sam metraż dałbym więcej powierzchni użytkowej (bez strat na klatkę schodową) Teraz mi te schody w niczym nie przeszkadzają (a trochę ich mam) - kiedyś tam to może być problem....ale staram się nie wybiegać tak daleko w przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Melcia następne budujemy obok siebie Tymczasowy ja mam garaż w piwnicy do ceny domu za mury i wjazd musiałabym doliczyć z 50 kawałków za mury oporowe... Nikt tego raczej nie doceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.06.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Melcia następne budujemy obok siebie czyli trzeba szukac dzialek obok siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Z dala od teściów To połowa drogi gdzieś bedzie s Wielkopolsce połowa z Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 28.06.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Z dala od teściów To połowa drogi gdzieś bedzie s Wielkopolsce połowa z Pl :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 To bedzie sfeminizowana hacjenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 28.06.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Melcia następne budujemy obok siebie Tymczasowy ja mam garaż w piwnicy do ceny domu za mury i wjazd musiałabym doliczyć z 50 kawałków za mury oporowe... Nikt tego raczej nie doceni aaa, nie wiedziałem - aż tyle? i zawsze znajdą się takie koszty które się poniosło, a które są niewidocznie... no i jeszcze musiałabyś wziąść poprawkę na to, że piwnice są passe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Zależy co sie tam ma no jak saunę czy pralnie to ujdzie podobno takie plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.06.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 To bedzie sfeminizowana hacjenda miejsce mi pasuje..w sumie dla mnie obojetnie gdzie! byleby z toba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 28.06.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Z dala od teściów To połowa drogi gdzieś bedzie s Wielkopolsce połowa z Pl No to jak w Wlkp. to ja z Wami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts