Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hellol :) melduje ze urodzilam ;) jakby ktos kiedys zastanawial sie nad cesarka to zdecydowanie odradzam (ja mialam bo tak musialo byc ciesze sie ze nie byl to moj wybor bo bym sobie tego nie wybaczyla). strazzne uczucie jal ci dziecko wuszarpuja z brzucha, bol po i zakaz wstawania jeszcze gorszy w ogole tragwdia.....ale na szczescie juz po ;)

hellol :) melduje ze urodzilam ;) jakby ktos kiedys zastanawial sie nad cesarka to zdecydowanie odradzam (ja mialam bo tak musialo byc ciesze sie ze nie byl to moj wybor bo bym sobie tego nie wybaczyla). strazzne uczucie jal ci dziecko wuszarpuja z brzucha, bol po i zakaz wstawania jeszcze gorszy w ogole tragwdia.....ale na szczescie juz po ;)

Wielkie gratulacje! :wave:

... Ja mam nadzieje, ze to bedzie pierwsza i ostatnia budowa ;). Ze zostanę tam do końca życia. Tym razem na pewno!

ja też :)

dopuszczam tylko budowę ewentualnie za jakieś 20lat domku na stare lata... a ten zostawić dla dziecka jeśli będzie chciało

serdeczne gratulacje :)

poważnie Cię bolało po? nie powinno :( może za słabe leki dali?

ja miałam cesarkę i super, wszystko czułam odwrotnie do Ciebie - nic nie czułam, wyciąganie dziecia widziałam :) :) :) bo się odbijało wszystko w szybach, nic nie bolało potem, wiecznie na lekach - bo mój lekarz miał zasadę że jak się jest w szpitalu to ma nic nie boleć, tu jest relax :D i chwała mu za to

...W parterówce ten sam metraż dałbym więcej powierzchni użytkowej (bez strat na klatkę schodową)...

niekoniecznie :) bo korytarze są zdecydowanie dłuższe :D

chyba że taki projekt domu coś jak kwadrat i korytarz jest w środku, taki bardziej hol szeroki a mały...

ja mam parter i korytarze około 20metrów :o dużo... długie takie glizdy :-P

Hej:bye:

Meli szczęśliwej i szerokiej drogi:hug:

Przemalowałam stół :) i robię sobie taki oto wzorek w sypialni;) wkleję Wam fotki a jak wrócę z zakupów to wykasuję:)

Brak zasłon ponieważ czekam na te woalowe:) a i jeden z zamówionych foteli połamali mi w transporcie:(

:bye:

Edytowane przez london23

LukaszKarolina a karmiłaś? Pierwszą dobę dostawałam ketonal, zeby jakos przezyc a potem to było niewskazane. Dodatkowo przy kroplówce z glukozą nie może być leku przeciwbólowego. Wiadomo, że do przeżycia ale do przyjemności ten czas nie należał. Mnie bolało bardzo, jako tako sprawnie chodziłam i jechalam samochodem w 5 dobie na sciaganiu szwów.

London, jak malujesz? Szablonem? Skad? Super wygląda.

yokasta, moja znajoma karmiła i też nie bolało.

Ja słyszałam, że zależy od lekarza (jak każda operacja zresztą - i wyrostek robaczkowy można spartolić!), więc warto go wybrać samemu.

No i od tego, czy były komplikacje czy planowana cesarka (taka zaplanowana wcześniej podobno nie jest taka zła, natomiast taka w trakcie porodu - gdy dziecko zeszło do bioder i trzeba wyrywać z powrotem - to już masakra).

Co nie zmienia faktu, że przez tak sprzeczne opinie na temat cesarki nigdy nie zdecyduję się na drugie dziecko :no:! Bo wiadomo, cesarki panicznie się boję, a porodu jeszcze bardziej :sick:.

lukaszkarolina pewnie tez zalezy co przeciwbolowego dostajesz ja jade caky czas na na paracetamolu czyli najslabszym.podczas cesarki nic nie bolalo ale czulam szarpanie brzucha mega nieprzyjemne. w ogole masakra czuje sie jak kaleka i sama na siebie jestem zla ze czegos nie moge zrobic....no ale dzieciatko jest cale i zdrowe i to najwazniejsze :)