Ilona Agata 29.06.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 ilona nie wszystkim dane jest rodzic latwo a szkoda bo dzieciaczki aa cudne. ja na pewno na trzecie sie nie zdecyduje widac nie jestwm stworzona do rodzenia Dokładnie! Niestety ! Podejrzewam, że u mnie i z cesarką byłaby makabra . U nas pewnie nawet drugiego nie będzie, tzn. mąż nie chce słyszeć o porodzie, a ja nie chcę słyszeć o cesarce (o porodzie też zresztą ). Nesska, teraz już z górki, dobrzej i ciesz się dzidzią . Pochwal się tylko wagą i wzrostem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.06.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 w ogole masakra czuje sie jak kaleka i sama na siebie jestem zla ze czegos nie moge zrobic.... Ja pamiętam, że dla mnie to też był szok: zawsze sprawna, samodzielna, a tu nagle całkowicie zależna od osób trzecich, nawet usiąść i zjeść nie mogłam, bo od razu mdlałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 29.06.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Gratuluję nessko Ja mam fobię przed porodem, zwłaszcza tym naturalnym, do tego stopnia, że do tej pory na dziecko się nie zdecydowałam. I już raczej nie zdecyduję. I wcale nie chodzi tu o to, że brak mi instynktu, bo miałam taki moment, żeby takiego dzidziusia przytulać. Teraz już mi to minęło, bo zdałam sobie sprawę, że nie pokonam w sobie tego lęku. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.06.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Haha, to nieźle Magda 34, ja tam szłam do porodu zrelaksowana, wszędzie słyszałam przecież, że ból do wytrzymania, szybko się zapomina, druga faza już spoko, więc rzeczywistość po prostu mnie przerosła, a faza druga to dopiero był hard core (pamiętam, że miałam ochotę krzyczeć: "Oszukaliście mnie! Miało nie boleć! Miała być już ulga!", a dziecko umierało i ja też tak się czułam, że prędzej zdechnę niż urodzę). Ale wiesz co? Warto było, mimo wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 29.06.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ilonka, wiem, że zawsze warto. Szczęśliwy dzieć to sama radość, wszystko się zapomina. U mnie to jest problem z bólem, nie tylko porodowym, każdym. Kiedy cos mnie boli to jak dodatkowo cierpie psychicznie. Cały czas o tym myślę. Pamiętam, że nigdy nie szłam na żywioł. A jak upadnę? A jak dostanę piłką? A jak nie daj Boże złamie nogę albo rękę? Wariatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.06.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Ilonka, wiem, że zawsze warto. Szczęśliwy dzieć to sama radość, wszystko się zapomina. U mnie to jest problem z bólem, nie tylko porodowym, każdym. Kiedy cos mnie boli to jak dodatkowo cierpie psychicznie. Cały czas o tym myślę. Pamiętam, że nigdy nie szłam na żywioł. A jak upadnę? A jak dostanę piłką? A jak nie daj Boże złamie nogę albo rękę? Wariatka. Podobno nadwrażliwość psychiczna (ja też jestem nadwrażliwa - syn to odziedziczył niestety ) jest wskazaniem do cc. Niektóre babki po prostu psychicznie nie wyrabiają i tak też mi powiedziano w szpitalu po fakcie (że takie jak ja powinny mieć znieczulenie zewnątrzoponowe - dlatego dostałam bez szemrania - lub cc). Dobry szpital, dobry lekarz, znieczulenie 24h/dobę (tzn. zanim zacznie boleć, bo tylko wtedy działa, jak już ćmi to po ptakach) i może da się wytrzymać? Tak sobie tylko tłumaczę . Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.06.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Nesska, miałam to samo, drgawki normalnie :/ u mnie cesarka nie była planowana, wiadomo że podczas cc nic nie czułam ale uczucie wyjmowania dziecka paskudne. No i żałuję że nic nie widziałam, bo bardzo bym chciała. Zresztą jak jeszcze poszłam na porodówkę to o cc mówiłam na luzie, że jakby co to zrobią i już. Mam wrażenie, że oni wcześniej wiedzieli bo nie pozwolili nic jeść "na wszelki wypadek" . Ilona, ja ketonal pierwszy dzień, potem też paracetamol ze względu na karmienie. Wiadomo tez, że każda babka inaczej zbudowana, inaczej lekarz ciachnie, inne mamy mięśnie. Niestety wyboru nie miałam, wszystko na cito ale nie ma tego złego. Gdybym miała mieć drugą cesarkę, może bym się psychicznie przygotowała. Chociaż mam nadzieję na sn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.06.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ech, ech.Ja tam zawsze mówię - jakby faceci rodzili, to już dawno wymyślono by sposób, żeby poszło bez komplikacji, traum i tego cholernego bólu!Ale nie rodzą, no to pakują całą kasę w loty na księżyc i inne takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.06.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Jakby faceci rodzili to po pierwszym porodzie mieliby zapewniona rentę dożywotnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.06.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Jakby faceci rodzili to po pierwszym porodzie mieliby zapewniona rentę dożywotnia :rotfl: Myślę, że rodziliby w jakiś kapsułach napełnionych gazem rozweselającym + inne narkotyczne wspomagacze aż do czasu pełnej rekonwalescencji. Lub zapłodnienie i ciąża pozaustrojowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.06.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 29.06.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 oj dziewczyny tak na prawde wszystko da sie przezyc. wiadomo boli jest nieprzyjemnie ale mam nadzieje ze to jeszcze tylko kilka dni. no szkoda ze nie ma onnego sposobu ja mam tylko nadzieje ze mi sie jakas wpadka nie trafi... ja nie wiem czy pamietacie ale wspominalam o cesarce na zyczenie. lekarz mi dal prawo wyboru ze wzg na pierwszy porod ciezki i ciesze sie ze to nie byla moja decyzja. teraz bym byla strasznie na siebie zla ze na moje wlasne zyczenie dalam sie pokroic.... no i nici z powiekszania piersi przecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 29.06.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Yoka z bardzo grubego sztywnego kartonu wycięłam koniczynkę o takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam_gosc 29.06.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Coś w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 29.06.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Hej hej!!! :)Chciałam tylko zameldować ze dojechałam juz do Pragi .;)Pogoda taka sama jak u mnie czyli beznadziejna zimno i deszcz....Lecimy zaraz cos przekąsić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.06.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 [ATTACH=CONFIG]267840[/ATTACH] Coś w temacie. Fajna, ale masz fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.06.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 [ATTACH=CONFIG]267840[/ATTACH] Coś w temacie. hola, hola co to za pójście na łatwiznę - on miał rodzić na łóżku porodowym o takim gdzie tyłek wyżej niż głowa:lol2: http://www.bialogard.info/public/info/2012/2012-03-29_1333020541.jpg?v=2801 do tego obok innY rodzącY najlepiej ze swoją partnerką, przypadkowe pielęgniarki przechadzające się obok a on w rozkroku :lol2:, no i jeszcze jedno - nie widać jakby miał rozcinane i szyte krocze a przecież to standard w szpitalach /jak coś zapomniałam proszę dodać/:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.06.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.06.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 życie, życie :lol2: a ten na focie to sobie leży jakby mu tylko ciśnienie spadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.06.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Tabun studentek wokół . I podpaska bez majtek . Zwłaszcza przy schodzeniu z tego wysokiego, szpitalnego łóżka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts