Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ilonka moja po roku tez przechodziła etap ,że spanie w dzień jest beee.Co się nasłuchałam od ..........

Później się zmieniło i chociaż ja ją zmuszałam to jak zasnęła to i 3 godziny spała .Tak do 4 lat:D.Teraz widzę ,że czasami drzemka dobrze by jej zrobiła, ale nie z nią te numery- niestety szkoda czasu.

Ilonka moja po roku tez przechodziła etap ,że spanie w dzień jest beee.Co się nasłuchałam od ..........

Później się zmieniło i chociaż ja ją zmuszałam to jak zasnęła to i 3 godziny spała .Tak do 4 lat:D.Teraz widzę ,że czasami drzemka dobrze by jej zrobiła, ale nie z nią te numery- niestety szkoda czasu.

No oby!

Syf jak syf

Obiad codziennie razem, dzieci leżą na kanapach, ona uśmiechnięta ciagle z zakupami jedzeniowymi :) faaaaajnie haha dobrze ze to serial bo raczej żadna matka o zdrowych zmysłach tak sie nie da ;)

Wszystko zależy od organizacji. Trzech rosłych chłopaków ma, wierzę, że daliby radę jako-tako funkcjonować. Jeden kosi trawnik, drugi robi zakupy, trzeci obiera ziemniaki/wyjmuje naczynia ze zmywarki, itp. U mnie w domu tak było, zawsze był obiad razem! No ale z bratem mieliśmy obowiązki i często to my gotowaliśmy/odgrzewaliśmy po szkole. Ja prasowanie, on zakupy, nie ma, że boli.

to tak samo u mnie, wymagałam spania w dzień i robiłam wszystko aby dzieci spały ale jak już zasnęły to i 4 godziny spały

Pod warunkiem, że dziecko zasypia wieczorem o normalnej porze ;)

Bo jak się zdrzemnie godzinkę w dzień, a póxniej urzęduje do 23 to faktycznie chyba ta drzemka bez sensu :D

No i dobrze, jakby mały potrafił wszystko wokół siebie zrobić, że bez mamusi i żony sobie poradzi.

Mój brat był tak wychowany, że i ugotować w razie W wszystko potrafi, poprać, posprzątać, nie było podziału na męskie-damskie. Razem skręcaliśmy meble czy malowaliśmy płot, razem gotowaliśmy czy przebieraliśmy pościel.