Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja jem kawałek mięsa + talerz warzyw (na parze albo z sałata a'la grecka).

Chleb jem. Jak nie jadłam, to ważyłam 44 kg :sick: :bash: :eek:.

Makaronu nigdy sobie nie odpuszczę, haha.

I bardzo dobrze. Ja też takie obiady jem. Ty nie musisz się odchudzać, więc Tobie wszystko jedno, ale dla tych, co chcą zgubić parę centymetrów... dobrze najpierw jeść sałatę, bo ona zapycha żołądek, daje uczucie sytości i przyspiesza procesy trawienia. Dopiero po sałacie można jeść bardziej kaloryczne rzeczy.

Madzia, a z takich nowinek zielonych, próbowałaś jarmuż?

tak, tak znam - młody pije z niego koktajl odkąd skończył 8 m-c - jest "specyficzny" w smaku ale bardzo zdrowy.

Chipsy niektórzy z niego robią :)

Nawet nie jestem w stanie Was nadrobic..wiec pomacham sobie tak zza krzaka i uciekam...:bye:

Helloł Madziuś :*

Magda, właśnie sobie uświadomiłem, jak zobaczyłem zdjęcia, że często to w domu rodzinnym jadałem :yes:

jeśli się nie mylę, to to można łatwo kupić

http://www.sadowniczy.pl/product-pol-5248-BURAK-LISCIOWY-Lukullus-5-g.html

http://www.sadowniczy.pl/product-pol-5249-BURAK-LISCIOWY-Rhubarb-Chard-5-g.html

mój ma czerwone to łodygi ;) mówiłam, kiedyś to było popularne bardzo ;)

u nas taka kuchnia "inna" była dość często - bo jak widzę, co jedzą moje bio kuzynki to czasem mam wrażenie, że banan to samo zło ;)

dania z cieciorki itp to na bieżąco.... i jaglanka na 1002 sposobów

Wiecie co, galerii nie będzie, choć pewnie to byłoby ciekawe, bo metamorfoza szykuje się spora :yes:.

Chcemy podjechać i zrobić aparatem zdjęcia przed (a potem po ;)), na razie cykałam telefonem.

No ale pokażesz te foty czy będziesz nas tu trzymać w niepewności i dozować napięcie?:lol2: Ja nic nie widziałam, bo dołączyłam do forum jak już wszystko było pousuwane.:( I Madzi zdjęcia też niet

No ale pokażesz te foty czy będziesz nas tu trzymać w niepewności i dozować napięcie?:lol2: Ja nic nie widziałam, bo dołączyłam do forum jak już wszystko było pousuwane.:( I Madzi zdjęcia też niet

Pokażę, pokażę, zgrywam na kompa i sama pierwszy raz oglądam na większym ekranie.

Myślałam, że na zdjęciach będzie to lepiej wyglądać. Ale nie. Jest masakra i tak.

Ja bardzo lubię krem z jarmużu i chipsy właśnie. Jaglankę też bardzo - nawet czasem jakiś deser z jaglanki popełnię. A jak nie mam czasu, to nawet sobie ugotuję szklankę jaglanki i dodam pesto, wkroję pomidorki koktajlowe i już mam obiad. A jaglanka to jedyna kasza, która ma odczyn zasadowy i nie zakwasza naszego organizmu. Jest bardzo zdrowa.

Ilona, ale nie chcesz prowadzić galerii, bo to kwestia braku czasu, czy po prostu za długi proces (metamorfoza,urzadzanie itd) i brak chęci?

Może chociaż wątek z inspiracjami? :p Nie bądź żyła :*

Brak czasu, prywatność (za dużo mnie - na blogu i jeszcze tutaj!), pewnie u Reni mogę coś wrzucić, ale póki co - nie chcę galerii :no:.

Ilonka to co pokazałaś jak dla mnie nie takie straszne :D.

No stary dom ,piwnice w takim budownictwie wyglądają tak samo .

Na pocieszenie dodam ,że sis miała gorzej .Remontowała miejsce gdzie było składowane siano i słoma ,cały dach do wymiany.Jak byś ten syf zobaczyła to bys się załamała jeszcze bardziej .

Dasz radę ,ja kibicuję i trzymam kciuki :) .