Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To jeszcze gorzej :(. Biedna i na dodatek sama:(. Aż mi głupio, że się śmiałam.

Hola, hola, Mirka!

Uwierz mi, że babka niejednego by przegadała! Wiesz jaka twarda sztuka w negocjacjach? A przy zapisie u notariusza? A że się nie wymelduje? Taka sobie poradzi w życiu nawet sama, spokojnie :yes:. Typ babci-wojowniczki, co to niejednego pogoni parasolką. Swoją droga chciałabym się tak trzymać na starość i tak sobie radzić.

Tak jest wielu ludzi nie stać na zdrową żywność, a tanie dyskonty to wykorzystują i sprzedają sieczkę. Jest popyt jest podaż

Nilaf, cytuję akurat Ciebie ale trochę z przypadku. Generalnie zgadzam się z Iloną. Załóżmy, że nie biorę skrajnych przypadków pod uwagę tylko rodziny 2+1 z takim samym dochodem i wydatkami. My wolimy zjeść mniej, ale lepsze jakościowo, mięsa jeść nie musimy chociaż czasem się zdarza. Kupuję 6-7 plasterków szynki bardzo dobrej jakościowo, a obok mnie w kolejne stoi babeczka i bierze pół kilo jakiegoś shitu, w którym prawie nie ma mięsa. Ludzie tak jedzą! Kupują oczami, cieszą się że mają wizualnie dużo, nie czytają składu (!)- ja jak nie ma składu to albo wychodzę, albo mi go szukają ;). Ludzie są niewyedukowani.

Dzisiaj byłam w kawiarni i zjadłam najlepszą kanapkę świata. Bez mięsa :) bazylia, mozarella, suszone pomidory, rukola i pesto. Niebo w gębie :).

Aniu, ja też kupuję 5-10 plasterków sera czy wędliny :rotfl:.

Zawsze się denerwuję, że po te 10 plasterków tyle muszę stać, bo ludzie przede mną to na kilogramy prawie! Więc trwa to długo.

A potem panie sprzedawczynie się dziwią, że tylko tyle? Ale jakbym wzięła więcej, to by się po prostu u nas zepsuło!

Weście dziewczyny ;) Ci ludzie co tak kupują mają może do dyspozycji przy dobrych wiatrach 3000zł. Opłacą mieszkanie, światło, wode, telefon to im zostaje może 1500zł. Z czego muszą ubrać dzieci i je wyżywić. No sory ale nie mają za co zaszaleć :eek::eek: Ja nie wyobrażam sobie przeżyć za te pieniądze.

No dokładnie, już nie wspomnę zakupów świątecznych :/.

Ilo, widziałam zdjęcia, mi się podoba, widzę potencjał. Będzie pięknie, bo wiadomo jak jest (kibelkowe love <3 ;)). Dacie radę, a młodemu się nie dziw :) po remoncie nie będzie uciekał (wyznaczyliście sobie jakąś datę orientacyjnie, do kiedy chcielibyście wyremontować?).

O klubie malucha też myślałam, ale od września :). Młody uwielbia dzieci, a kuzynostwo widzi raz na tydzień/dwa więc mało :(. Na pewno żłobek etc. nie wchodzi w grę tylko coś bardziej spontanicznego, krótszego itd.

Magda, mogę Ci pokazać fotę, ale od tego czasu trochę się zmieniło. W rewanżu chcę zobaczyć zdjęcie, którym się tak wszyscy zachwycali :)?

Teraz po bokach szafki rtv stoją dwie białe witryny. Na oknach mam szare zasłony, bo LILL zniszczył mi kot. No i na łóżku nie ma narzuty, normalnie stoi biała. Ta czarna komoda to pamiątka, chętnie bym ją zamieniła na coś innego, kiedyś się dorobię lepszych foteli i mam zamiar zmienić ławę na coś białego i prostszego w formie. Aha, lampę też mam już inną i przede wszystkim - przesuniętą w lewo, tego czegoś w pasy nie ma :rotfl:

P1170053.jpg

I jadalnia - będę zmieniać stół na taki bez toczonych nóg i z jaśniejszym blatem, krzeseł jeszcze nie znalazłam. Jak zobaczysz, napisz bo nie chcę żeby tu wisiały.

25475139_14.jpg

Weście dziewczyny ;) Ci ludzie co tak kupują mają może do dyspozycji przy dobrych wiatrach 3000zł. Opłacą mieszkanie, światło, wode, telefon to im zostaje może 1500zł. Z czego muszą ubrać dzieci i je wyżywić. No sory ale nie mają za co zaszaleć :eek::eek: Ja nie wyobrażam sobie przeżyć za te pieniądze.

Gośka, napisałam: dwie rodziny z identyczną kasą (znam takie), identycznymi wydatkami itd. Wiem ile znajomi (bez dzieci) wydają na jedzenie, ile my wydajemy :). Do jednego wora się wszystkich nie wrzuci, ale niektórzy nie rozumieją, że lepiej kupić mniej a drożej bo już na widok samej ceny się śmieją i wolą pół kilo ;).

Gośka, napisałam: dwie rodziny z identyczną kasą (znam takie), identycznymi wydatkami itd. Wiem ile znajomi (bez dzieci) wydają na jedzenie, ile my wydajemy :). Do jednego wora się wszystkich nie wrzuci, ale niektórzy nie rozumieją, że lepiej kupić mniej a drożej bo już na widok samej ceny się śmieją i wolą pół kilo ;).

Tak, ja też mam przykłady identycznych rodzin, gdzie oni jeszcze niby oszczędzają na jedzeniu, a wydają więcej niż my, chociaż pukają się w głowę, słysząc, w jakiej cenie kupujemy np. ser czy chleb.

Dobra, patrzcie w co się wpakowałam!

Ilonka, wielka chata-jest pole do popisu:yes::yes::yes: Powiem Wam, że dużo starszych ludzi tak mieszka, wielkie domy i siedzą razem bidy w jednym pokoiku. Dzieci gdzieś w świecie, w innym mieście- daleko. Sprzedać szkoda bo to często ojcowizna, albo budowane przez całe życie. Najczęściej kończy sie tak, że po śmierci dzieci sprzedają i tyle. Szkoda mi takich staruszków, bo to sobie od miski odejmą żeby na opał na zimę odłożyc, bo chatę trzeba ogrzać, nie wspominam już o remontach, utrzymaniu ogrodu. Czasy się zmieniają, kiedyś rodziny wielopokoleniowe trzymały się razem, w kupie, teraz każdy w swoją stronę.

Hej:bye:

U mnie dzisiaj piękne słoneczko:)

Yoka ślicznie u Ciebie:wiggle: czarna komoda jest szałowa:jawdrop: nie oddawaj never! i to samo stół jest boski:rolleyes: zezwalam na wymianę tylko foteli:);)

O tak, tak właśnie, wiedziałam, że coś jeszcze miałam napisać, yoka stół w jadalni boski. Blat zrób tylko jaśniejszy, bielony i jakieś fajne krzesła do tego, kurcze ja juz mam wizję dla tego stołu w Twojej kuchni

jadalnia_galerie_1289833.jpgmmsevilla_stol_6_osobowy_bialy_w_stylu_prowansalski_7996994981.jpgmmstol_kuchenny_lars_9483375448.jpgmmstol_prowansalski_rozmaryn__6_krzesel_grono_5237116335.jpg