Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dokładnie, taka osoba z ulicy, która nigdy niczego nie wybudowała (jak ja ;)), po prostu by przepadła.

Aha, i ten rok to już liczę bez spraw urzędowych, bo sprawy urzędowe załatwiamy teraz, czekamy na pozwolenie na rozbudowę (2 miesiące :rolleyes:, a jak trzeba będzie się odwoływać, to i dłużej), a potem powoli szukamy architekta.

ale jak bez planu rozbudowy czekasz na pozwolenie na rozbudowę? chyba musi być projekt rozbudowy aby móc wydać pozwolenie, to jak przy budowie, musisz mieć projekt aby złożyć dokumenty o pozwolenie na budowę

Projekt już mamy. Architekt to w sumie czysta formalność.

Tutaj w sumie trzeba było złożyć papiery dotyczące procenta rozbudowy. Jak się zgodzą, to wtedy architekt wie, jaki zrobić projekt. Chyba trochę inne zasady niż przy nowym budownictwie, gdzie już masz podane, ile działki możesz wygospodarować na budynek.

ogólnie znów plac budowy się zrobił bo pod każdy słupek trzeba było wylać podmurówkę, wybrać trzeba będzie ziemię i dać krawężnik +kamienie....

nie wiem jaka kostka bo nie wiem jak kamienie wyjdą - a zamówiłam szary gnejs

http://redhen.pl/server/strona/kamien/gnejs2.jpg

Edytowane przez Magda_lena85

to nie jest moje - to jest ze str od tego faceta co nam to robi ;)

mój jest na 160 cm wysoki słupek gabionowy - przy czym działka mała, od chodnika dom stoi 8 m dalej - więc płot zasłoni wszystko i u mnie z drzewem będzie ( poziomo)

to też ze str producenta na 160 cm płot + drzewo

http://www.stalmex.eu/images/galeria/gabionyzceownika/22.jpg (brzydki kolor drzewa...)

Edytowane przez Magda_lena85