reni1980 25.08.2012 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 dziewczyny wczoraj kosiłam moją trawę przed domem, kurna chwastów więcej niż trawy:mad::mad: poddaję się, nie jestem w stanie obrobić 22 arów, psia kość z tą działką, mam wrażenie że Tola to ma czarodziejską różdżkę, to jest nie do wykonania, mieć taki piękny ogród, ja się już poddałam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 25.08.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 nie jestem w stanie obrobić 22 arów To może to i lepiej, że ja się ze swoich 15 wycofałam Ale Reniu, trawa jest najbardziej pracochłonna i wymagająca. Może pomyśl o zagospodarowaniu ogrodu i nasadzeniach - wtedy powinno być trochę mniej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 25.08.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 A ja dziewczyny w życiu nie chciałabym działki mniejszej niż tej 22 ary. Choć dużo przy tym pracy to efekt końcowy (mam na myśli założony ogród) wynagradza piękny widok wokół domku. A poddawać nigdy się nie można . Zapewne tak sądzisz bo mieszkałaś w bloku, a tam nie ma takich obowiązków . Pozdrawiam i życzę wytrwałości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.08.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Reni, ja też myślę, że nie ma co się na razie poddawać i wypruwać sobie żył. Zrób piękne nasadzenia i wtedy pomyśl o trawniku. Jak będziesz miała wyznaczone rabaty, ścieżki od razu zrobi Ci się mniej trawnika. A na nerwa masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.08.2012 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 wiem wiem dziewczyny, że nie wolno się poddawać, ze duża działka super ble,ble, ble ale kiedy ja nie mam już na to wszystko siły, szczerze mówiąc patrzę na działkę i ręce mi opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 wiem wiem dziewczyny, że nie wolno się poddawać, ze duża działka super ble,ble, ble ale kiedy ja nie mam już na to wszystko siły, szczerze mówiąc patrzę na działkę i ręce mi opadają oj Reni jak ja doskonale cie rozumiem..ech... nie mam dużej działki,ale problem z nasadzeniami okropny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 27.08.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 wiem wiem dziewczyny, że nie wolno się poddawać, ze duża działka super ble,ble, ble ale kiedy ja nie mam już na to wszystko siły, szczerze mówiąc patrzę na działkę i ręce mi opadają Reniu, to podziel na dwie mniejsze, sprzedaj jedną, a pieniądze wydaj na lampę do salonu i kilka innych drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.08.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Reniu, to podziel na dwie mniejsze, sprzedaj jedną, a pieniądze wydaj na lampę do salonu i kilka innych drobiazgów ale zza grobu nie cieszyłabym się lampą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanah78 29.08.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witaj Reni!!! Ale i tak Ci zazdroszczę, że masz tylko ogród do obrobienia! U nas łazienki się produkują dopiero!!! i mam pytanie czy szybę prysznicowa zamawiałaś z konkretnej firmy, która zajmuje się kabinami? Czy wykonywał to szklarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.08.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Nadulka chociaż ty mnie rozumiesz:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.08.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witaj Reni!!! Ale i tak Ci zazdroszczę, że masz tylko ogród do obrobienia! U nas łazienki się produkują dopiero!!! i mam pytanie czy szybę prysznicowa zamawiałaś z konkretnej firmy, która zajmuje się kabinami? Czy wykonywał to szklarz? witaj hanah, no niby tak bo jak byłam na etapie SSO to też chciałam tylko wewnatrz i nic więcej ale potem też ci się odmieni, ja szybę kupowałam gotową jako kabina szklana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanah78 29.08.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 witaj hanah, no niby tak bo jak byłam na etapie SSO to też chciałam tylko wewnatrz i nic więcej ale potem też ci się odmieni, ja szybę kupowałam gotową jako kabina szklana Reni a gdzie tą kabinę kupowałaś proszę pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.08.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Renia... ale chodzenie z kosiarka w ogrodzi wcale nie jest takie złe... La lubię kosić... Noo ewentualnie można mały traktorek kupić... ale co to za frajda z koszenia...A na chwasty w trawniku popryskaj Fernando.. tj środek na dwuliścienne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.08.2012 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 hanah ja kupowałam w max flizie w krakowie chyba po 1700 zł arnika a ja nie cierpię kosić, a ten środek trawy nie spali, tylko po chwastach psikać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozka11 11.09.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam Na początku chciałam ci powiedzieć że masz domek dokładnie taki jaki mi się marzy w środku jak i na zewnątrz . Po prostu mój styl;)Niestety my dopiero zaczęliśmy budowę choć mam nadzieję że szybko pójdzie.Również mam mieć wykusz oszklony i tu moje pytanie do Ciebie. Mogłabyś mi podać wymiary okien lub długość całego wykuszu bardzo bym Cię prosiła bo mój wykusz coś mi się mały wydaję w porównaniu do Twojego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 witaj bozka11 wykusz ma wymiary tzn same okna 3,3 x 0,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.09.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) na uzywam starane (działą tak jak fernando). Jak masz możliwość to psikaj po chwastach tylko (szczególnie jak młoda trawa) a jak nie to wszystko. Oprysk na dwuliscienne niszczy tylko dwuliscienne (a trawa jest jedno) - więc spoko. A jak młodą masz trawę ? Bo jak starszą niż rok to spokojnie spryskaj cały trawnik -nic mu nie będzie (tylko zgodnie z instrukcją mieszaj). Reni - ja mam działkę niecałe 26 arów, z czego trawnik to około 15. Sama koszę, sama pryskam - dasz radę.Popryskaj starane lub fernando lub mniszkiem (gorszy jest) a za dwa tygodnie powtórz. Po oprysku przynajmniej 3 godziny nie powinno padać. Trawa powinna przynajmniej 3 dni wcześniej być skoszona (świeżo skoszona ma ranki i nie powinno się pryskać). Kosić możesz też po około 3 dniach. Po tygodniu powtorz i wszystkie dwuliścienne powinnaś mieć wybite. Czynność trzeba powtarzać, im młodszy trawnik tym częściej (chwasty mają super warunki - trawa nie jest za gęsta). Ja pryskałąm conajmniej 5 razy. Potem podobno wsytarczy 1-2 w sezonie. Powiedz jaki masz skład mieszanki - to znajdę ci coś na jednoliścinne jeszcze. Głowa do góry Edytowane 13 Września 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 mirelko bardzo ci dziękuję, zaraz to sobie wydrukuję aby nie pomieszać, jestem pełna podziwu dla twojej trawy i faktycznie działka duża, moja trawa ma 1,5 roku, a mieszanka i jej skład to za trudne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.09.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Mirelko, a używałaś Fusilade? Ja go lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.09.2012 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 dziewczyny wczoraj kosiłam moją trawę przed domem, kurna chwastów więcej niż trawy:mad::mad: poddaję się, nie jestem w stanie obrobić 22 arów, psia kość z tą działką, mam wrażenie że Tola to ma czarodziejską różdżkę, to jest nie do wykonania, mieć taki piękny ogród, ja się już poddałam:( Reni, my też nie mamy chwastów. Polecam Ci używanie tego nawozu- bardzo pomaga + częste koszenie oczywiście i żadne chwasty nie mają szans:) http://www.agrecol.pl/283-trawniki/18-nawoz-do-trawnikow-zachwaszczonych http://image.ceneo.pl/data/products/16471144/i-agrecol-nawoz-do-trawnikow-zachwaszczonych-5-kg.jpg Piękne foty z wakacji- znam tą cukierenkę Śliczna z Was rodzinka, pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts